Головна
>
Статті
>

10 фактів про фестиваль “Файне Місто”

10 фактів про фестиваль “Файне Місто”

FM
Цього року щорічний фестиваль “Файне місто” вперше триватиме чотири дні з 7 до 10 липня включно. Ми вирішили зібрати 10 цікавих фактів про фестиваль, які дадуть змогу дізнатися про тернопільський open air більше. 

aDpjOmV1XtE

1. Головну сцену фестивалю можна порівняти з 6-поверховим будинком.

Вага Main Stage понад 80 тонн, загальна довжина більше 52 метрів. Заввишки фестивальна сцена сягатиме розмірів 6-поверхового будинку. Але організатори планують вражати своїх відвідувачів не лише зовнішніми габаритами сцени.

“Файне місто” обіцяє якісний звук потужністю понад 120 Квт та рекордну для фестиваля кількість світла (майже 150 світлових приборів). І це все будуть забезпечувати більше ніж 10 000 деталей технічних елементів головної сцени.

13548997_1112095078861610_1195232785_o

2. На фестивалі гратимуть одразу два екс-учасники Океану Ельзи.

На Light Stage фестивалю ми почуємо авторський проект незалежного музиканта, екс-гітариста гурту Океан Ельзи, Петра Чернявського – Peter and the Wolves. Нагадаємо, що дебютний міні-альбом свого сольного проекту Петро Чернявський випустив у 2015. До альбому Peter And The Wolves увійшло п’ять композицій, кожна з яких раніше була оприлюднена як сингл.

Також на головній сцені фестивалю виступить Pianoboy, він же Дмитро Шуров, який, до речі, грав з ОЕ два роки назад на “Олімпійському”. Пропонуємо згадати рецензію на останній альбом Pianoboy “Take off” 2015 року.

3. На “Файне місто” з’їдуться понад 300 байкерів.

Байкерський мотопробіг та виступи стантрайдерів (майстрів трюкової їзди) влаштують у Тернополі під час фестивалю. У період з 7 до 10 липня в місто з’їдуться понад 300 байкерів з різних куточків України. Як і минулого року, у мотоциклістів на фестивалі буде власне наметове містечко та своя територія.

4. Відвідувачі фестивалю зможуть зіграти в футбол у зорбах.

678d92_c449b86b800a49e6a84545a9045822bb-1024x581

На території фестивалю традиційно облаштують кілька спортивних майдачників, де можна буде пограти в волейбол чи баскетбол, або поспостерігати за тими, у кого вистачатиме на це сил. Ми рекомендуємо не пропустити чемпіонат з бамперболу.

Бампербол – це вид футболу, в якому учасники одягаються в спеціальні надувні сфери схожі на зорби, і в такому вбранні намагаються забити м’яч у ворота суперника. Щоб взяти участь варто записатися командою своїх друзів або притусуватися до чужих у перший(!) день фестивалю. Кількість команд обмежена.

5. 5 учасників Євробачення та відборів до нього виступлять на фестивалі.

Учасники і переможці Євробачення різних часів завітають на “Файне Місто”.

7 липня на фестивальній сцені виступлять учасники Євробачення з Молдови гурт Zdob și Zdub. У 2005 році гурт репрезентував Молдову на пісенному конкурсі Євробачення з піснею «Bunika Bate Doba», зайнявши 6-е місце (друге у півфіналі). Гурт вдруге представив Молдову з піснею «So Lucky» на конкурсі Євробачення 2011, який відбувся у Дюссельдорфі.

9 липня на головній сцені “Файного Міста” виступлять учасники національного відбору на Євробачення гурт The Hardkiss.

На DARK STAGE фестивалю для фанів виступить Dead by April — металкор-гурт з міста Гетеборг, Швеція. У лютому-березні 2012 року в Швеції відбувся турнір музичних груп Мелодіфестівален, який визначав представника Швеції на Євробаченні-2012 в Баку. Група Dead by APRIL з піснею “Mystery” вийшла в фінал національного конкурсу, де посіла сьоме місце.

Учасники LIGHT STAGE Brunettes Shoot Blondes — 6 лютого 2016 року взяли участь у національному відборі на конкурс Євробачення 2016 від України з піснею “Every Monday”.


Хедлайнери головної сцени фестивалю Lordi — музичний гурт із Фінляндії. Перемогли на Євробаченні 2006, набравши 292 бали. Це була перша перемога Фінляндії на Євробаченні. Також вокаліст гурту взяв участь у Євробаченні-2016. Він засвітився в одному з роликів шоу. 

6. Показиватимуть фінал Євро-2016 на великому фестивальному екрані.

“Файне місто” — не тільки про музику. Під час фестивалю 10 липня для футбольних шанувальників на великому екрані будуть здійснювати пряму трансляцію фіналу Євро-2016. Екран розмірами 6 на 4 м буде встановлено на одній із сцен. Імпровізована фан-зона вміщуватиме більше ніж 1000 фанів.

rP9tAfu1vOU-1-1024x682

7. Фестиваль відвідає виконавець легендарного хіта “Butterfly”.

Легендарний американський репкор-гурт Crazy Town, який отримав популярність завдяки своєму синглу “Butterfly”, виступить на музичному фестивалі “Файне Місто”. Музиканти вперше відвідають Західну Україну. 

Сrazy Town — культова група початку 2000-х. Перший альбом гурту “The gift of game” став №1 у 15-ти країнах світу. І хоча другий їхній альбом “Darkhorse” був не менш популярним, після його появи музиканти розійшлися у сольне плавання. 13-річна перерва не завадила музикантам: тепер вони знову об’єдналися і готові виконувати свої хіти (чесно, більше ніж один). 

Виступ Crazy Town відбудеться 10 липня на головній сцені фестивалю. 

8. На фестивалі “Файне Місто” з’явиться сцена НЛО.

Бар, зручні пуфи та wi-fi оточуватимуть нову музичну локацію Viknaroff UFO Stage. Ще одна сцена (що насправді не сцена, а літаюча тарілка) презентує нам trance, dubstep, drum and bass та інші напрямки електронної музики. А незабутню фестивальну ніч обіцяє фрік-шоу.

9. В рамках “Файного Міста” пройде фестиваль Фарб Холі.

Щодня ви зможете розфарбовувати себе, своїх друзів або малознайомих людей на окремій локації фестивалю Фарб Холі, а в останній день приєднатися до масового флешмобу під часу виступу гурту The ВЙО на головній сцені.

10. Риби можуть потрапити на фестиваль безкоштовно.

Ні, не Риби за знаком зодіаку. І не мешканці домашніх акваріумів. Фестивальники, які прийдуть на “Файне Місто” у костюмі риби, отримають безкоштовний квиток на подію. Костюм повинен бути унікальним (риба рибі рознь) і відповідати формату та габаритам, як зазначено в умовах фестивалю.

6lnDMyb3nh8


Фестиваль “Файне Місто” відбудеться 7-10 липня в Тернополі

Купити квитки

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024