Головна
>
Статті
>

Святослав Вакарчук. Народження кумира

Святослав Вакарчук. Народження кумира

Сьогодні святкує свій День народження один із найславетніших музикантів України Святослав Вакарчук. Важко переоцінити його особисту роль та роль гурту Океан Ельзи у сучасній український музиці. Багато молодих гуртів рівняються на ОЕ, певно кожен житель України знає слова бодай однієї пісні Океанів. 

До Дня народження чи не єдиного музичного кумира України ми вирішили підготувати невелику підборку відео, які демонструють професійний ріст Вакарчука від “зеленого” хлопця, що без упину дивиться лише на мікрофон, до впевненого флагмана української музики. При чому, саме Святослава Вакарчука, а не окремо гурту Океан Ельзи.

1. Long Time Ago, 1995 рік, програма Дека на львівському ТБ. Легендарний перший виступ Океану Ельзи на ТБ. Той час, коли Святослав зовсім невпевнено поводив себе на сцені і увесь виступ сором’язливо дивився на мікрофон.

2. Океан Ельзи та Земфіра на Максидромі 2000. Пісня “Той День”. Після цього популярність прийшла і до Вакарчука, і до пані Рамазанової.

3. Твій Формат 2002, “Ото була весна”. Океан Ельзи двічі записувалися у програмі Твій Формат, 2002-го та 2003-го року. Утім, запам’ятався саме перший запис, багато в чому завдяки епатажному вигляду Святослава, який на той момент вже стрімко наближався до звання секс-символу українськой рок-музики.

4. Далі був ще один альбом і розпад Океану Ельзи. Всі шанувальники творчості знають пор той непростий період. Новий склад знайшовся, на світ з’явилися GLORIA та Міра, а Вакарчук врешті-решт зробив перший сольний проект. І зробив так, що жоден не зміг сказати кривого слова.

Вночі – Не опускай свої очі

5. Згодом вийшов ще один альбом Океанів під назвою Dolce Vita. А Вакарчук дав у руки своємі гітаристові бас-гітару, покликав старого товариша Дмитра Шурова, барабанщика Макса Малишева та видатного Сергія Бабкіна і зробив перший в історії України супергурт під назвою “Брюссель”.

Брюссель – Дай мені чистої води

Завтра, 15 травня виходить 8-й альбом гурту Океан Ельзи та 10-й альбом у кар’єрі Святослава Вакарчука, що дістав назву “Земля”. Ми, від імені редакції LiRoom, вітаємо Святослава з днем народження і бажаємо вдалої презентації альбому та гастрольного туру.

І наостанок, пісня, яка народилася у “Брюсселі”, але завтра вийде від імені Океан Ельзи.

Брюссель – Стіна

 

Фото з альбому офіційного фан-клубу Океан Ельзи ВК

Олексій Бондаренко

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 дні тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024