Головна
>
Плейлисти
>

До Дня народження Моррісона: українські музиканти про улюблені пісні The Doors

До Дня народження Моррісона: українські музиканти про улюблені пісні The Doors

Восьмого грудня 1943 року народився легендарний фронтмен гурту The Doors – Джим Моррісон. 26 років потому, в інтерв’ю журналу Rolling Stone він сказав, що бачить себе “свідомим художником, що терпляче сидить день за днем, засвоюючи інформацію”. До Дня народження митця, ми запитали молодих українських музикантів, як вплинула на них творчість The Doors і попросили назвати улюблену пісню. Слухайте і надихайтесь.

 

kostyan

 

 

 

 

 

Костянтин Почтар

фронтмен Postman, гітарист 5 Vymir

 

 

The Doors – The Soft Parade

“Почнемо з того, що у нас в групі є клавішник і він фанат Doors. Що ще додати? Орган ми використовуємо частіше, ніж сінти. І наші перші імпровізації були побудовані на мотиві Soul Kitchen. Ми роки два назад закинули це чогось, але зараз при підготовці нового альбому знову почали грати довгі джеми і частенько повертаємось до тієї ж гармонії на 2 акорди.

The Doors – одна з ТОП 5 моїх улюблених груп. Подобається все – починаючи з гітарного рифу Break On Through, закінчуючи зачіскою Рея Манзарека. Я правда не знаю, яку пісню обрати. Strange Days, як на мене, найкращий альбом, але щоб виокремити одну – то нехай The Soft Parade. Декілька абсолютно різних частин так гармонійно поєднані в довгій пісні. Це ніби ти їдеш серпантином і за кожним поворотом новий пейзаж – не залишається нічого, як просто прилипнути до вікна. Важко говорити про те, що насправді любиш. Я більше не підберу слів. Але не дивіться фільм Олівера Стоуна”.

pasha

 

 

 

 

 

Паша Холошев

фронтмен, гітарист Fontaliza

 

 

The Doors – The End

“Моє знайомство з Джимом Моррісоном почалося з фільму The Doors Олівера Стоуна. Потім пам’ятаю як трощили казенні меблі в студентському гуртожитку під The end і Soul kitchen. Улюблена композиція напевно The end. Можу слухати її вічно. Пам’ятаю як намагався копіювати Джима на своїх виступах і як убого це виглядало зі сторони”.

dana

 

 

 

 

 

Дана Заюшкіна

фронтвумен Vivienne Mort

 

 

The Doors – Break on through (To the other side)

“Раз на кілька десятків років на світ народжується людина з високим рівнем усвідомлення того, що відбувається. Слухати The Doors, нічого не знаючи про життя Джима, доволі складно. Я не могла і не розуміла, доки не прочитала його біографію, написану Денні Шугерманом. Це було три роки назад. Тоді я розчула, про що він кричить. Особисто мені він крикнув: “Я боровся і ти, будь така ласкава, теж break on through на іншу сторону”.

Він став мені таким близьким, що я не хочу його ні з ким обговорювати. Пробую щось написати – починаю плакати і нудить. Ми просто прорвемося на іншу сторону або так і лишимося тут. Для цього ми повинні боротися за свою свободу. Це все, що в нас є”.


Купить билеты на концерт Vivienne Mort 9 декабря в Киеве


maksim

 

 

 

 

 

Максим Сікаленко

фронтмен Cape Cod

 

 

The Doors – Horse Latitudes

“Не скажу, що якась конкретна творчість The Doors якось на мене вплинула, швидше вплинула фігура самого Моррісона. Його зміни як особистості у зв’язку з прогресуючою популярністю на тлі загального культурного підтексту другої половини 60-х і 70-х. І відсутність страху перед експериментами відразу ж після виходу еталонного одноіменніка у вигляді Strange Days.

vadym

 

 

 

 

 

Вадим Красноокий

 фронтмен Mad Heads

 

 

The Doors – People Are Strange

“Джим Моррісон крутий чувак, справжній чаклун рок-н-ролу. Звісно ж його творчість, його енергія вплинула і на Мед Хедс”.


tymchyk

 

 

 

 

 

Євген Тимчик 

фронтмен Septa

 

 

The Doors – Soul Kitchen

“Спочатку я хотів написати L.A. Woman або Roadhouse Blues на худий кінець, і розповісти, як The Doors сформували мене як музиканта… Але ж це було б неправдою. Я ніколи особливо не любив The Doors, для мене це завжди була музика якогось певного настрою, якого я не міг повністю торкнутися ні в юності, ні сьогодні. Якісь похмільні веселощі і зайва впевненість в собі, і я розумію, чому це так притягує, але мене це гладить проти шерсті.

Взагалі, з творчості Джима Моррісона я виніс для себе одне: що зовсім не потрібно бути видатним вокалістом, досить бути шалено харизматичним та енігматічним, а, найголовніше, вчасно піти”.

anton

 

 

 

 

 

Антон Шитель

фронтмен MYOPIA

 

 

The Doors – The Crystal Ship

“Цей трек занурює мене в глибоколіричний стан, як і вся творчість Моррісона. Пісня про розлучення, але це розлучення дуже незвичайне. Текст дуже гармонійно розвивається разом із музикою, передаючи глибоко-меланхолічні настрої”.

Нагадаємо, якщо не маєте планів куди піти цього тижня, у нас є декілька варіантів за посиланням.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024