Головна
>
Статті
>

Водограй лонгрідів: улюблені пісні Джамали, не тільки Nickelback, Ramones та панк, топ-10 композиторів

Водограй лонгрідів: улюблені пісні Джамали, не тільки Nickelback, Ramones та панк, топ-10 композиторів

Робочий тиждень — час, коли у найнапруженіші моменти у твою стрічку лізуть найцікавіші тексти, які ти не можеш прочитати. Так, за п’ять днів ти відкладаєш стільки всього цікавого, що на вихідних не знаєш, за що братись. Саме тому, редакція LiRoom вирішила збирати найцікавіші лонгріди про музику наших та закордонних видань, які виходили впродовж тижня. До речі, можете нас привітати – це вже десятий, ювілейний “Водограй”!

Пропонуємо також прочитати попередні випуски: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

Новая украинская музыка: февраль 2017 – Comma

533

Головний редактор Comma Сергій Кейн прослухав 15 альбомів та 26 треків, подивився 19 кліпів та інших відео і все це прокоментував. Для тих, хто хоче коротко підвести підсумки музичного лютого, підходить ідеально. Цікаво, що в результаті оцінювання нових альбомів за 10-бальною шкалою, оцінку вище шести отримало лише чотири релізи – КУ 5’nizza, Landslide mandarinaduck, S/T Straytones i Babylon Amphibian Man.

Как устроена украинская поп-сцена – DTF Magazine

Untitled_Artwork-1620x727

У середу фестиваль Don’t Take Fake запустило власне медіа. По-перше, ми вітаємо колег з запуском, а по-друге, радимо одразу два матеріали.

Перший – це колонка нашого головного редактора Олексія Бондаренко про те, як влаштована наша поп-сцена. Автор робить огляд популярної музики від естради до альтернативного попу. До речі, цього тижня Karabas Live опублікував перелік 8 найцікавіших нових поп-музикантів.

Другий – це інтерв’ю з Максимом Сикаленко (Cape Cod), в якому він розповідає про те, що таке київське звучання, її історію та прокоментував, чого їй не вистачає.

> Читайте нашу хроніку минулого року у творчому житті Cape Cod

Не Nickelback единым: зарубежные группы, которые все ненавидят, но все равно слушают – Bit.ua

Ксенія Карпова вирішила зібрати п’ять гуртів, які привселюдно критикують, але все одно слухають. До переліку guilty pleasure сучасного меломана авторка включила Chainsmokers, які отримали одразу три нагороди на цьогорічній iHeartRadio, 5 Seconds Of Summer, які черговий раз стали найгіршим гуртом за версією NME Magazine, Twenty One Pilots, платівки яких купували найбільше у 2016, гьорлз-бенд Fifth Harmony та участники цьогорічного Sziget Clean Bandit.

Окрім цього пропонуємо послухати десять найкращих каверів минулого року за версією редакції Bit.ua.

Джамала назвала пять своих любимых украинских треков – Новое время

Переможниця минулорічного Євробачення та зірковий тренер шоу “Голос країни” Джамала назвала 5 найулюбленіших українських пісень. У списку як старі композиції, приміром, Ой, верше, мій верше Квітки Цісик, так і новинки – Люди Бумбокс.

Квоты: группа “её” – Pink.ua

Декілька тижнів тому жіночий журнал Pink запустив рубрику про молоді українські гурти. За цей час в рамках рубрики вже вийшло чотири матеріали про Myopia, Vivienne Mort, panivalkova та “её”. Окрім цієї рубрики радимо також ознайомитись з матеріалами, в яких українські музиканти розповідають, що читати, дивитись і слухати. Почати можна зі списку Діми Кадная.

> Читайте наш звіт з концерту гурту Kadnay у клубі Atlas

Новое имя: каким был путь Bishop Briggs от трех человек под сценой до стадионов с Coldplay – LiRoom

У нашій регулярній рубриці “Нове ім’я”, в якій ми розповідаємо про тих виконавців, які будуть зовсім скоро звучати з усіх приймачів та плеєрів, цього тижня ми знайомимо вас з дівчинкою, яка від крихітних концертів виросла до виступів на розігріві гурту Coldplay.

Анатолий Тапольский: украинские диджеи сидят в жопе – Realist

Один з найкращих український діджеїв та колишній чоловік Анастасії Топольської DJ Tapolsky розповів, чому клуби стають дном, робота діджея полегшується, а музика втрачає свій сенс. У ході інтерв’ю Топольский розповідає також і про свою музичну кар’єру.

“Чем занимаются все эти экс-популярные диджеи — мне сложно понять. 99,9% из них сидят в жопе, и я в том числе. Но я в этом нахожу плюс: если ты на «дне», то всегда легче оттолкнуться — можно переосмыслить, сделать что-то новое.
И, несмотря на общий упадок, я ищу ошибки только в себе – значит, я что-то не доделал. Если хочешь, чтобы было ахуенно, возьми и сделай нечто ахуенное”

10 лучших академических композиторов – Esquire

Російський Esquire зібрав підбірку десяти сучасних українських академічних композиторів, які цілком ймовірно увійдуть в історію. Цікаво, що Олег Соболєв акцентує увагу не на старшому поколінні як Сильвестров чи Філіп Гласс, а на ще молодих композиторах. Найцікавішими з них певно можна назвати Керолайна Шоу, який разом з Каньє Уестом працював на альбомом The Life of Pablo, та Міка Леві, яка писала музику для фільму Jackie (2016).

> Телеграм Олега Соболева потрапив у нашу підбірку найцікавіших каналів про музику. Ознайомитись з усім списоком можна тут.

«50»: ПАНК НАЧИНАЕТСЯ С RAMONES – Батенька, да вы трансформер

Сергій Жданов у притаманній для “Батеньки” легкій для читання формі розповідає історію гурту Ramones з моменту Їх появи у 1976 році. Він окремо зупиняється на кожному з учасників, акцентуючи увагу на тих подробицях їх біографій, які найточніше зможуть передати атмосферу гурту. Також автор пояснює, чому Ramones – законодавці панк-року, наряду з The Clash та Sex Pistols.

Бюджет фестивальщика: ZaxidFest, Atlas Weekend, RespublicaFest – Karabas Live

screenshot_569

Юрій Береза та редакція Karabas Live вирішили допомогти усім охочим відвідати українські музичні фестивалі. У серії матеріалів (це перший) він допоможе порахувати, яку суму варто відкласти на той чи інший фестиваль, як до нього дістатисть та на які умови розраховувати. До речі, нагадаємо, що нещодавно Atlas Weekend назвав нові імена лайнапу.

> Читайте також матеріал Юрія Берези про музичні інструменти, на яких грає Том Оделл

ANDERSON .PAAK – Interview Magazine

Музикант Flying Lotus зустрівся з один із найперспективніших виконавців Anderson .Paak та поговорив з ним про прагнення музиканта завжди працювати без обмежень та створювати особливе звучання. Прозвучало навіть “улюблене” питання усіх творчих людей – який план на майбутній рік. Відповідь на нього вийшла безцінна:

“I’m just looking forward to getting over there and making music with you and checking out more virtual-reality porn and getting out in that pool”

«15 лет назад на меня смотрели большими глазами. Сейчас такого уже нет» Интервью Юлии Самойловой, которая будет представлять Россию на «Евровидении» – Meduza

Останнім часом головною темою для обговорень фейсбукових аналітиків стало оголошення конкурсантки на Євробачення від Російської Федерації. Нею стала 27-річна співачка Юлія Самойлова із піснею Flame Is Burning. Обговорюють її не через пісню (бо коли це на пісенному конкурсі хтось реально слухав пісню?), а з двох причин – співачка пересувається в інвалідній кріслі, а також виступала в анексованому Криму, через що може бути внесена у “чорний список” СБУ.

Окрім розгорнутого інтерв’ю для Meduza, ми також радимо прочитати реакцію соцмереж на новину та що думають люди на інвалідних кріслах про Самойлову. З цікавих цитат там, наприклад:

“Чем больше люди с инвалидностью будут мелькать на экранах, тем лучше все будут понимать, что они могут быть не только попрошайками на перекрестке, а также достойными людьми, которые ведут нормальный образ жизни, стремятся к развитию и становятся соискателями рабочих мест”

Альбом «КУ», невидані пісні й потік свідомості: інтерв’ю гурту 5nizza з Дмитром Шуровим – Громадське Культура

Після усіх цих лонгрідів пропонуємо подивитись відео-інтерв’ю гурту 5nizza з Дмитром Шуровим (або прочитати його текстову версію, якщо вже так наполягаєте):

“Ми недалекоглядні, ми не мистецтво, як я вважаю. Ми просто сідаємо і робимо пісні. Через нас йдуть два різних енергетичних потоки, які об’єднуються і щось завжди з цього виходить. Ми самі завжди дивуємося тому, що виходить. Іноді в цьому є частинки усвідомленості, але, в основному, це радше несвідоме”

ТЕСТ: Втоли мій сум, #CУЧУКРМУЗ – Muzmapa

Наостанок пропонуємо відповісти на два прості питання у тесті та почути пісню, що ідеально підходить для вашого душевного стану. От автору цієї підбірки порадили послухати Stoned Jesus, а значить тест працює без помилок!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024