Головна
>
Блоги
>

З Куби на Україну в піснях ТНМК. Звіт з онлайн-квартирника 12.12.2013

З Куби на Україну в піснях ТНМК. Звіт з онлайн-квартирника 12.12.2013

Настає час передноворічних сюрпризів, і одним із перших подарунків став довгоочікуваний онлайн-квартирник гурту Танок На Майдані Конго, що відбувся 12 грудня в «Caribbean Club». Але таким собі опосередкованим квартирником у первинному тлумаченні цього слова його навряд чи назвеш. Доволі простора зала «Caribbean Club» швидко перетворилася на справжній (хіба що в міні-масштабі) концертний майданчик – із повноформатним звуком, гучними бітами й захопленими фанами. Якщо на другому ярусі ще зберігалась атмосфера “ресторанної” урочистості, у так званому партері на першому поверсі танцювали всі!

І це не дивно, адже група й фани були налаштовані на найвищі частоти! Хоча не завадили б елементи живого спілкування. Навіть музикальний слух Фагота й Фоззі не допоміг почути всі репліки, запитання й пропозиції, що час від часу лунали з різних кінців зали. Як музиканти самі зазначили: “Шкода, що мікрофона нема, щоб із ним ходили по залу. Це ж квартирник – треба розмовляти з людьми!” На час концерту були забуті слова “вимушено”, “дискомфортно”, “нудно”. Замість них все було “щиро”, “затишно”, “талановито”.  До публіки зверталися так, наче всі в залі були давніми добрими друзями. Фагот із Фоззі навіть підняли склянки “за успіх!” (а ось був цей “успіх” на смак як холодне пиво чи соковитий яблучний джус, хай залишиться їх маленькою таємницею :) )

 Не забули й про те, що це був онлайн-квартирник, а отже, десятки пар очей дивилися виступ гурту з екранів своїх комп’ютерів та інших гаджетів. Нескладно уявити, як було втішно бачити музикантів, коли ті “користуючись нагодою, передають привіт всім, хто дивиться онлайн”! Дійсно, якби концертом не опікувалися оператори, працюючи над прямою трансляцією, хіба була б якісна музика натільки доступною? “Інтернет – чудова річ” – було наголошено зі сцени – “з’єднує в усіх куточках світу. Уявіть себе 20 років тому. Що б ви робили?”

За півтори години, які тривав виступ, встигли багато! Всім концерт-холом разом поспівали, починаючи акустикою, а потім вжаривши гучно, “по-справжньому”! Фагот натанцювався під названу кубинською пісню “Фідель”, а Фоззі встиг похизуватися аж трьома шапками. Гурт також привіз із собою “сюрприз”, яким після містифікованого запрошення на сцену виявився Олег Собчук – фронтмен гурту “С.К.А.Й.”. І тоді всі присутні, родом із Заходу чи Сходу, вистрибуючи та підспівуючи, рушили на “Файне місто Тернопіль”! А музиканти запевнили, що “Харків, Київ, Тернопіль – це все що? Україна! Все буде добре!”.

Патріотичні ТНМК, звісно, не оминули увагою гучні революційні події останніх тижнів – звучали і влучні жарти, і щирі слова підтримки. Фінальним знаком оклику, який буквально “підірвав” залу, став фрагмент Державного Гімну України в його рок-аранжировці.

Підсумовуючи ж концерт, не можу не висловити свого захоплення. Сьогодні, коли музична індустрія ризикує перетворитися на ринок збуту, завданням номер один стає пошук шляху до сердець слухачів, а не лише до їх барабанних перетинок. І тому раджу всім, хто бачить задоволення естетичного голоду в музиці, купувати квитка на наступний концерт гурту Танок На Майдані Конго. І там, у вирі живої музики, набагато більш насиченої та всеохоплюючої, ніж mp3-записи в плеєрі, долучатися до майбутнього – майбутнього якісної своєрідної музичної культури.

 

Голобродська Маргарита

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024