Головна
>
Звіти
>

Король не голий: як пройшов київський концерт гурту Бумбокс

Король не голий: як пройшов київський концерт гурту Бумбокс

У суботу, 18 листопада, у Києві пройшов концерт гурту Бумбокс у рамках всеукраїнського туру-презентації EP Голий Король. Міні-альбом вийшов у кінці серпня – в міру гостросоціальний, в міру про любов, ще й з крутим фітом з O.Torvald. Особисто у мене бажання почути альбом наживо виникло одразу після першого прослуховування.

Бумбокс

Бумбокс

Бумбокс

Було певне хвилювання щодо того, наскільки буде відрізнятись звучання між записом і концертом. Це було пов’язано з тим, що на фестивалі Atlas Weekend пісня Колишня здалася менш підривною, більш м’якою та баладною за звучанням. Виявилося, що мої страхи були марними. Пісні з Голого короля на виступі у Палаці Спорту звучали достатньо потужно і яскраво.

Атмосферності видовищу додавала реакція публіки. Шанувальники не лише знали всі тексти (вони вже більше десяти років “напам’ять знають все, що я вам хочу сказати”), а й ловила кожний рух Хливнюка, зливаючись в одному потоці синхронного махання руками, запалювання ліхтариків чи стрибків. Не просто так фронтмен напередодні виступу під час прес-конференції сказав, що “київська публіка фантастична, після неї ще два дні ходиш у шоці”.

Програма з понад 20 треків була складена таким чином, що ту саму пісню, на якій можна зірвати голос, знайде і фанат, що слідкує за командою вже багато років, і людина, яка тільки зараз починає вивчати творчість гурту. Та навіть той, хто у свій час був свято впевнений, що объяснять ему повинні були шахтеры, а не вахтеры. Інакше кажучи, мікс з Та4то, Квіти в волоссі та Поліна – продуманий від А до Я.

Бумбокс

Бумбокс

Добре, що у команди Бумбоксу є усвідомлення, що ті думки, які вони доносять, не лише врізаються в пам’ять, а і впливають на їх прихильників. Саме тому окремий спіч з закликом до толерантності, історія про “прекрасне місто Сімеїз” та присвята пісні Наодинці бранцям та політв’язням сприймається не як слідування трендам, а як щирий жест людей з позицією.

Гурт Бумбокс впевнено іде у напрямку статусу титанів української сцени. Вони проходять умовний ренесанс, в ході якого набирають нові хіти у репертуар, поступово захоплюють нову, різну аудиторію.

Що далі? А далі вони їдуть у європейсько-американський тур, де будуть показувати себе західній публіці. У планах – зйомки нового кліпу (це будуть або Сталеві Квіти, або Болєльщик), робота на студії “по той бік океану”, ще один фіт з якимось рок-гуртом і запис лонгплею. А далі, впевнена, ще один успішний концерт у Палаці Спорту.

Бумбокс

Бумбокс

Фото: прес-служба Бумбоск/Дмитро Шитко

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024