Головна
>
Звіти
>

Вакханалія: як пройшов сольний концерт Жадана і Собак в Києві

Вакханалія: як пройшов сольний концерт Жадана і Собак в Києві

17 березня у київському клубі Atlas гурт Жадан і Собаки разом зі своїми прихильниками святкували Вакханалію, яку відзначали у цей день наші предки трипільці. Те, що відбувалось на концерті, цілком відповідає своїй назві. Спеціальним експертом цього звіту став сором’язливий охоронець Atlas, який попросив не називати його імені.

IMG_3387-01 (1)

На момент офіційного початку концерту о 20:00 на сцену вже вийшов гурт розігріву Lviv Dance Club. У залі було категорично мало людей. І, хоч до моменту виходу Жадана і Собак прихильників побільшало, вільного місця все одно залишалось багато.

Важко сказати, що вплинуло на низьку зацікавленість – можливо, недостатня кількість реклами концерту, можливо те, що гурт вже грав цього року у київському Докер паб. 

IMG_3260-01

> Слухайте альбом проекту родІловІ на вірші Жадана

Львівський гурт Lviv Dance Club з усіх зусиль намагався розбурхати публіку. Але слова було чути недостатньо, тому й оцінити творчість львівян виявилося не так просто. Хоча тексти про мандати депутата, з якими ніколи не відходиш від банкомата, чоловіка-фламінго та кризу гречки у країні потенційно звучать доволі влучно, а музика здатна розкачувати зали. Сихівські хлопці на сцені поводились впевнено та викликали бажання як мінімум пошукати їх творчість ще.

IMG_2842-01

> Слухайте останній альбом гурту Оркестр Че на слова Сергія Жадана

Справжня м’ясорубка почалась з виходом Жадана і Собак, які цього року святкують десятиріччя гурту. Слем у центрі фан-зони почався з першої пісні Intro на словах “Привіт, невдахи, привіт, аутсайдери”. Дефіцит людей на концерті перестав відчуватись хоча б тому, що знаходитись під сценою стало травмонебезпечно. На другому треці Сергій Жадан сам долучився до натовпу. Цей трюк він повторив і наприкінці концерту.

IMG_2984-01

«Краще б не штовхались, а тексти слухали уважніше»- експерт про слем.

Загалом, музиканти виконали майже всі треки альбому Пси та частину синглів. Були і танцювально-музичні пісні, і читання поезії Жадана під музику. Найцікавішим моментом стала прем’єра пісні Бухло, яку музиканти схарактеризували як “офіційний гімн низки наших міністерств”. Коли відбудеться прем’єра пісні у мережі поки невідомо, але ви вже можете ознайомитись з текстом, який ми додамо у кінці звіту.

Ми поцікавились у барменів Atlas, що вони продали найбільше за цей вечір, і вони з впевненістю відповіли – пиво. Побажання Жадана про “хороший вечір та легке похмілля” після пісні мало потрапити у ціль.

IMG_3151-01

«Рве як бомба. Одразу видно, що українські хлопці з характером. Я взагалі лише рок слухаю, а це ще й наш. Так що тут супер-комбо!» – експерт про музику “Жадана і Собак”.

Загалом, Жадан і Собаки – це справжні рокери, які не зважають ані на прийняті норми, ані на кількість людей в залі. У них є яскравий фронтмен, насичена музика з використанням барабанів, гітар та труб, актуальні тексти на соціальну тематику, впевнена подача і сформована за роки фан-база. Тепер лишається чекати на фестивальний сезон, де гурт зможе перед більшою аудиторією презентувати свою, сподіваємося нову, музику.

Обіцяний текст пісні Бухло:

SMjOZLHeu_E

Фото: Вікторія Мишкоріз

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024