Головна
>
Статті
>

5 улюблених треків Högni: від Сакамото до Шнітке

5 улюблених треків Högni: від Сакамото до Шнітке

30 листопада у Києві виступить Högni із сольним проектом. Музикант став відомим разом із гуртом GusGus, у якому грав з 2011 року. Згодом заснував сольний проект Hjaltalín. У Києві ісландець презентує сольний альбом Two Trains.

Напередодні візиту в України Högni розказав нам про п’ять треків, які вважає улюбленими на цей момент.


Придбати квитки на концерт Högni 30.11 у Домі звукозапису


aYia – Slow

aYia – неймовірний музичний гурт. Ним керує невидима жінка, яка розповсюджує свій магічний пил у той час, коли слухач стоїть і ціпеніє. Принаймні, так це відбувається зі мною.

Рючі Сакамото – Andata – Electric Youth Remix

Цей трек ви зможете знайти на новому альбомі Reworks від Сакамото. Кожного разу, коли я слухаю цей трек, мені здається, ніби я їду моторошним, неприроднім американським середовищем та постійно очікую на якусь випадкову пригоду, яка може трапитися будь-якої миті.

serpentwithfeet – four ethers

Я познайомився із цим музикантом рік тому і з того часу не можу перестати надихатися природним відчуттям смаку, яке вписане у його тонку музику. Його багаті оркестровки та щільні аранжування створюють цілий музичний світ, який стає прекрасний майданчиком для висловлювання цікавого меседжу, наповненого християнським містицизмом. Я таке обожнюю.

Víkingur Ólafsson – Concerto in D MInor BWv 974: 2. Adagio by Johann Sebastian Bach

Вікінгур – це ісландський Гленн Голд. Він нещодавно випустив свій другий альбом на шанованому лейблі Deutsche Grammophon. І він потрапляє в чарти. Цей хлопець має внутрішній мікшер, прекрасний компресор, ретро-лімітер та чудовий еквалайзер, вбудовані у кінчики його пальців.

Альфред Шнітке – Psalms of Repentence

Альфред Шнітке – один з моїх найулюбленіших композиторів усіх часів. Йому вдавалося творити речі, які відбирають подих. Він справжній архітектор мотиву, обдарований почуттям таємничості. У цій хоровій п’єсі він занурюється глибоко у слухача і врешті ти сидиш із волоссям дибки на обох руках.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024