Головна
>
Статті
>

Хто з музикантів вийшов на протести проти Арсена Авакова (оновлюється)

Хто з музикантів вийшов на протести проти Арсена Авакова (оновлюється)

Нещодавно наш головний редактор Олексій Бондаренко опублікував колонку «Моральна сліпота. Чому українські зірки ігнорують будь-яке свавілля?», в якій поцікавився, чому ж популярні українські музиканти ігнорують гострі політичні та соціальні питання в Україні. Цей матеріал викликав активне обговорення, у ході якого стало зрозуміло, що аполітичними є делеко не всі. 

4-5 червня у кількох містах України, зокрема і в Києві, відбулася акція протесту «Геть Авакова». Активісти вимагали відставки міністра внутрішніх справ, звинувачуючи його у провалі поліцейської реформи та поліцейському свавіллю.

Музичні медіа пильно слідкують за тим як артисти реагують на протести в Америці. Ми теж вирішили не стояти осторонь ситуації та розповідаємо про артистів, які підтримали акцію проти чинного міністра внутрішніх справ.

Alina Pash

Freel

Також у своїх сторіс в інстаграмі Freel анонсував (та показав фрагмент) своєї майбутньої пісні про поліцейське свавілля.

Нагадаємо, що у своєму останньому кліпі на пісню Санітайзер, зокрема, є відсилка до затримання плавця у Гідропарку поліцією. Раніше Фріл також випускав треки Спалах та Шо там у хохлов про війну на Сході та російську пропаганду.

Koloah

Alyona Alyona

Переглянути цей допис в Instagram

А ЩО НАСПРАВДІ МАЄ ЗНАЧЕННЯ?

Допис, поширений Альона (@alyona.alyona.official)

Реперка Alyona Alyona випустила окреме відео, в якому закликала говорити про «наболіле у нас». На акцію о 9 ранку потрапити не встигла, про що розповіла у своїй сторіс, але встигла на акцію під КабМіном о 14:00.

Нагадаємо, що раніше у реперки також виходив сингл Коли ховають молодих про загиблого під час теракту на Марші Єдності у Харкові 15-річного хлопця Дані Дідика.

Nastia

Переглянути цей допис в Instagram

Мы с друзьями из клубного комьюнити собираемся посетить митинг за отставку Авакова в пятницу утром. За 6 лет правления этот человек не сделал ничего за что можно было бы его уважать. Реформа полиции остановлена; расследования убийств Шеремета и Гандзюк безрезультатны; преследования журналистов безнаказанны; ряд полицейских, которые при исполнении были причастны к насилию и убийствам невинных людей до сих пор на свободе; список, доказывающий причастность министра к коррупции продолжает увеличиваться. Мне 33 года и я хочу, чтобы в Украине появилась культура честных митингов и эффективных протестов (не путать с вандализмом). Аваков как Путин – он никого не боится, никого не уважает, нас не слышит и с нас смеется, ведь он верит в то, что он незаменим и ему нет альтернативы, что он министр навсегда. В этом случае наше бездействие только укрепляет его веру в это. Но мы же не лохи! Меня, например, такой расклад не устраивает. В эту пятницу я не на гастролях и у меня есть возможность проявить свое небезразличие, так же как и у многих из вас, друзья. Мои намерения просты и искренни: я хочу снова зауважать полицию и поверить в нее, но пока ею рулит Аваков это невозможно и просто омерзительно. Давайте встретимся если не на Стричке, если не в Клоузере или Кирилловской, или Отеле, то хоть у Рады. Сделаем себе и приятно, и полезно ❤️ #аваковчорт #аваковавотставку #аваковмаєпіти

Допис, поширений NASTIA (@nastia.dj)

Сергій Мартинюк (Фіолет)

Bejenec

Poly Chain

Bojevilla

Також учасник гурту Bojevilla Артем Міняйло закликав у своїх соціальних мережах прийти на акцію під Верховною Радою 5 червня. У сторіс він опублікував відео з акції.

Стасік

Переглянути цей допис в Instagram

Зґвалтування в Кагарлику відрізняється від зґвалтування у Врадіївці. Відрізняється тим, що після зґвалтування у Врадіївці жителі Врадіївки піднялися, і вся Україна піднялася. А згвалтування в Кагарлику — тепер це наші нудні будні, таке відбувається повсякденно, і ніхто за це відповідальності не несе. Тому вже майже ніхто не встає, і майже ніхто не ахає. Ні в Кагарлику, ніде. Вершина громадянської непокори сьогодні — не захопити райвідділ, не викинути з вікна людей, які роками катували перехожих, не домогтися відповідальності від начальства, яке побудувало таку систему. Вершина непокори сьогодні – відважно зібрати шість тисяч доларів застави медсестрі, захопленої цією системою в полон за безпідставним звинуваченням. Everybody knows the war is over. Everybody knows the good guys lost. Або ні.

Допис, поширений Анастасія «СТАСІК» Шевченко (@hardbride)

Окрім цього у своєму інстаграмі Анастасія Шевченко закликала прихильників відвідати акцію під Верховною Радою 5 червня.

Нагадаємо, що раніше у Стасік виходив трек Колискова для ворога, присвячений війні на Сході. Більше про історію ветеранки АТО та активістки можна дізнатися у нашому інтерв’ю у рамках шоу «Ріс на Біс».

Павло Варениця (Epolets)

Паліндром

Марко Галаневич (ДахаБраха)

З Врадіївки і до сьогодні. Від міліції до поліції. Ми не можемо їм довірити свою безпеку. У Авакова було достатньо часу,…

Gepostet von Marko Halanevych am Donnerstag, 4. Juni 2020

Олександр Філоненко (Monoconda, Aero Benin)


Також на акціях 5 червня проти поліцейського свавілля та міністра Авакова були помічені фронтмен гурту вагоновожатые Антон Слєпаков, учасниці проєкту ЦеШо Надя Голубцова та Маруся Іонова, учасник дуету YUKO Стас Корольов, проєкт Ragapop, гурт ZWYNTAR, NaNich, VOVK, Kasu Weri, Євген Гордєєв (Kurs Valut) Borys, формація Module, John Object, учасники гурту DZ’OB та діджей Слава Лєпшеєв.

Серед тих, хто закликав відвідати акцію також була Марина Круть (Krutь) та інші.


Пісні про Арсена Авакова

На акції під Верховною Радою 5 червня із гучномовців вмикали пісню Юрія Бондарчука, під час підпалу «бобіка». Серед інших українських пісень також лунав трек гурту Бумбокс Бобік.

Boristarx – харківський музикант. На його soundcloud можна знайти ще шість треків, один із яких маю назву Выборы. На своїй фейсбук-сторінці музикант регулярно публікує матеріали про політику, поліцейське свавілля та війну.

Сонічка дєтка – дніпровська виконавиця, у якої наразі всього три треки. Дестабілізація – її дебютна композиція, в описі якої співачка додала посилання на гучні справи, пов’язані із Аваковим та поліцією. Зокрема, на розслідування щодо вбивства Павла Шеремета.

Alcohol Ukulele – харківський «укулеле-гурт», у складі якого вісім учасників. На їхньому бендкемпі можна знати два сингли та мініальбом.

Інші публікації на тему

  • Організатори вечірок CXEMA опублікували пост із закликом відвідати акції протесту проти міністра Арсена Авакова. У ньому вони зазначили, що «В Україні жертвою поліцейського насильства може стати кожна людина. Схема засуджує поліцейське свавілля».
  • Співачка Джамала опублікувала на своїй фейсбук-сторінці лінк на статтю «Української правди» під назвою «Кому дзвонити, коли вбиває поліція? Хроніка катувань, вбивств та кришувань правоохоронців».
  • Андрій Хливнюк (Бумбокс) тривалий час критикує ситуацію із розслідуванням щодо вбивць журналіста Павла Шеремета. Найсвіжіша публікація була оприлюднена 4 червня. У ній артист каже «або надайте докази, або ідіть у сраку».
  • По справі суду над Андрієм Антоненком (RIFFMASTER), якого звинувачують у вбивстві Павла Шеремета, також висловлювалися Сергій Жадан (Жадан і Собаки, Лінія Маннергейма), Олег Собчук (СКАЙ), Сашко Положинський (Тартак), режисер Віктор Придувалов, Олександр Фоззі Сидренко та Олег Фагот Михайлюта (ТНМК), Женя Галич (O.Torvald), Дмитро Шуров (Pianoбой), Юрій Юрченко (Юркеш), Сергій Тачинець (Без Обмежень), Іван Леньо (Kozak System) та інші.

Матеріал оновлюється.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
11 години тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024