Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: Cape Cod про мініальбом «Силуетами вітрин»

Пісня за піснею: Cape Cod про мініальбом «Силуетами вітрин»

9 серпня дует Cape Cod презентував альбом Силуетами вітрин, до EP увійшло 5 треків. Реліз є продовженням торішнього мініальбому Матч Поінт. Максим Сікаленко каже, що новий EP — це їхній з Олексієм Боднарем особистий ескапізм:

«Відбиток того часу, коли ми тільки пройшли пост ковідну турбулентність і сіли писати альбом. З повністю новим для нас підходом як у плані музики так і у плані текстів»

Спеціально для рубрики «Пісня за піснею» учасники дуету Cape Cod розповіли про кожен трек мініальбому.

Cape Cod — псевдонім київського електронного музиканта Максима Сікаленка. Проєкт був заснований наприкінці 2011 року. У 2021 році до проєкту приєднався вокаліст Олексій Боднар й Cape Cod став гуртом. За час існування проєкту вийшло два повноформатні альбоми Cult та Echoes та два мініальбоми Tell Me You Have No Time For Love та Матч Поінт

О Дівчино

Максим: Десь на моїй сторінці в інстаграмі можна знайти першу версію цього треку, датовану весною 2020 року. Це була перша пісня, написана після виходу альбому Echoes, і стала своєрідним пошуком нової для нашого проєкту форми — між complexity та simplicity. О Дівчино стала своєрідною присвятою моїй колишній партнерці. 

Олексій: З усіх треків саме цей, чомусь, я переслуховував більше за інші пісні. Такий собі трохи дивний, неоромантичний реквієм, з дуже простим сенсом в тексті. І, якщо чесно, то мені завжди мало цього треку, але я розумію, що він об’єктивно не міг бути довше.

Течія

Максим: Трек був написаний десь в той же проміжок часу. Тоді я спіймав себе на думці, що сучасне суспільство починає поступово вигорати у прагненні стати успішним. Але насправді успіх і критеріальність успіху — дуже суб’єктивне поняття, яке залежить від особистого досвіду людини. Саме про це загальне усвідомлення, прийняття себе в парадигмі сучасного успіху і є Течія. Інколи життя не сповнене досягнень і перемог — і це також класно.

Олексій: Це цікавий момент коли «не пряма лірика» працює для кожного по своєму. Для мене це історія про внутрішню течію, яка не перший погляд подібна до фізичної. Але з часом стає зрозуміло, що все наше життя, наші мрії, цілі та сподівання — це одна велика течія, яка з часом може змінюватись і разом з собою змінювати нас. Люблю слухати його наодинці.

За світлом вогнів

Максим: Пісня про невеличкий романтичний епізод. Загалом, коли ми сідали писати тексти до третього альбому, то вирішили шукати баланс. Робити занадто глибокі тексти для танцювальної музики або навпаки — занадто просто тексти, що складаються з декількох фраз. Комплексно це б не працювало і відволікало слухача і від музики, і від тексту. Тому хотілося чогось «посередині».

Олексій: Танцювальний поліфонічний бомбастер. Вже не памʼятаю трохи себе коли писали/робили її. Тому, коли ми вперше переслухали її через 4 роки після створення, то я зловив своєрідний флешбек і нагадування про моє композиторське мислення в минулому.

Силуетами вітрин

Максим: Цей трек який повинен був виходити після нашого сумісного релізу з Jamala, так само на рубежі 10-х і 20-х. Своєрідне переосмислення улюбленого мною на той час жанру італо-диско.

Олексій: Мій особистий краш з усього альбому. Люблю цю пісню і буду слухати її все життя. Без жартів. Я написав текст до неї в прекрасний і легкий момент свого життя, вже на стадії певної особистої рефлексії й переживань любовного суму.

Напівтона

Максим: Я хотів зробити небанальний, з музичного погляду, трохи похмурий, поп трек з реверансом у сторону Tears For Fears, James Blake та невеличкими елементами Oneohtrix Point Never. Поєднавши все це темою аутофобії й страху втратити близьку людину і лишитися наодинці з самим собою.

Олексій: В музичному плані, це один з моїх фаворитів. Таке собі переосмислення класичного поп-рнб, глайдбас, у зв’язці з відвертим текстом і мінорною гармонією, що домінує. Все як я люблю (сміється). А головне — дослухайте цю пісню до кінця.


Читайте також: Пісня за піснею: ТНМК про альбом «Ватра black»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024