Головна
>
Анонси
>

Кого слухати на Brave! Factory 2024: 5 лайвів, які Лірум радить не пропустити

Кого слухати на Brave! Factory 2024: 5 лайвів, які Лірум радить не пропустити

Brave! Factory Festival відбудеться цьогоріч 24-25 серпня на новій локації — Національній кіностудії імені Олександра Довженка. Фестиваль обіцяє п’ять унікальних сцен, масштабні артінсталяції та виступи українських та закордонних музикантів. Концепція цьогорічного Brave! Factory Festival полягає у створенні кінематографічного досвіду, що об’єднає мистецтво та музику у стінах історичної кінофабрики. Зібрали для вас 5 лайвів, які радимо не пропустити на фестивалі.

Коли: 24-25 серпня
Де: Берестейський проспект, 44, Національна Кіностудія Імені Олександра Довженка
Квитки: за посиланням

Лайви, які ми радимо вам послухати

Ship Her Son

Електронний постіндастріал проєкт дизайнера та музиканта Антона Шиферсона, який з кожного свого лайву робить аудіовізуальне шоу, доповнюючи холодні електронні біти вигадливими відеорядами. Нещодавно Ship Her Son представив подвійний сингл У вічність/Вдих, — тизер другого лонгплею, який вийде наприкінці цього року на лейблі Dnipropop.Останнім часом живі виступи музиканта — рідкість, виступ на Brave! Factory 2024 стане першим для нього за рік. В соцмежі Х (Twitter) артист поділився, що готує «Нові пісні. Нові приколи. Нові візуали. Старі шлягери в новому аранжуванні».

Стас Корольов

Стас Корольов славиться своїм вмінням перевинаходити свою артистичну форму наново після кожного «сезону». Так після текстоцентричного О_х зʼявився Цифровий утікач — спочатку у форматі лайв-програми, а згодом і інтерактивного концерту. Тогоріч концертний склад Стаса Корольова розпався через непорозуміння у колективі, а другий сезон завершився релізом альбому, зосередженому на дослідженні ескапізму, депресії та воєнної реальності. У квітні на дніпровському фестивалі Check-in Dnipro Стас Корольов разом з vesnavoseny (Анастасією Весною) представив нову програму, яка рухалася у бік перформативності. Проте 24 серпня проєкт зіграє повністю альбом Цифровий утікач з новим складом. 

Figurat

Дмитро Алєксєєнко випустив дебютний лонгплей Vse Odno лише місяць тому, проте він уже є претендентом на один з найцікавіших лайвів фестивалю. Млосний неосоул у поєднанні з текстами, які вивертають назовні тендітну душу митця, робить свою справу — у світ виконавця хочеться занурюватися глибше, а його реліз хвалять навіть найприскіпливіші автори. 

«Є проблеми про які не говорять, а є люди які про це співають пісні. Мені трохи ніяково, моментами я крінжую від цього альбому, однак чомусь все одно викладаю це в інтернет, бо шось в цьому є — напевно як доказ того, що я живий, шо шось таки відчуваю або дозволяю собі відчувати», — каже Дмитро про свій реліз. Як він звучатиме наживо — почуємо на фестивалі.

Spencer Parker

Німецький музикант, який поєднує у своїй музиці мікс хаусу, техно та диско. Його музика потрапляє у сети Раяна Елліота, The Blessed Madonna, DVS1 та інших відомих діджеїв, а сам він часто грає в культових місцях на кшталт клубу Berghain чи Concrete. Свій шлях у музиці артист почав з роботи у музичному магазині. Його тяга до пошуку нового і незвіданого в музиці перейшла і на власну творчість — зараз його роботи виходять на лейблах Work Them Records і Rekids, а концертна географія охоплює США, Європу та Південну Америку.

Reade Truth

Reade Truth був одним з перших техноартистів Нью-Йорка, який розвивав культуру диджеїнгу в місті. Почав свій творчий шлях у 1990-му, виступав у клубах Limelight, Building та Pyramid, і досі регулярно грає на андеграундних подіях. Його музика видається на купі лейблів — зокрема Planet E, Strictly Rhythm, Sonic Groove, Instinct, Pomelo, Wurst, N-Syde, Black Market, Path Records і так далі. Артист поєднує у своїй творчості безліч впливів — від Skinny Puppy до Derrick May, тому його часто називають «DJ для DJ-їв».

Повний лайнап фестивалю дивіться тут

Brave! Factory — київський фестиваль електронної музики, який проводить команда клубу Closer. Починаючи з 2017 року фестиваль проходив на території заводу «Метробуд». У 2019 році музичне видання Resident Advisor включило Brave! Factory до десятки найкращих фестивалів світу. У 2023-му році фестиваль відбувся на території Стрічкоткацької фабрики на Нижньоюрківській, 31.


Читайте також: Куди піти у вашому місті. 22-25 серпня

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024