Головна
>
Новини
>

Виступ Otoy, дискусія Стерненка та лекція Лірум: у Львові пройде захід для молоді — «Молодвіж»

Виступ Otoy, дискусія Стерненка та лекція Лірум: у Львові пройде захід для молоді — «Молодвіж»

7 вересня у Львові відбудеться Всеукраїнська платформа мережування молоді — «Молодвіж». Це подія, яка підіймає дискусії у сфері молодіжної політики та суспільних змін і створює актуальний вектор руху на рік для молодих людей. Головною темою цьогорічної події стали «Виклики».

«Щороку “Молодвіж” обирає глобальну тематику, яка буде піднята на виступах лідерів думок та панельних дискусіях. Про що говоритимуть на заході — вирішує сама молодь, адже концепція вибудовується шляхом опитування молодих людей та досліджень команди: зрізу суспільних змін та глобальних трендів», — розповідають організатори заходу.

Одним з викликів команди «Молодвіж» є зібрати 1 мільйон гривень на потреби  Патронатної служби «Янголи Азову». Зокрема, частиною збору є вхід на виступи музичних виконавців. Аби потрапити на концерт, необхідно зареєструватись на захід у чат-боті за посиланням, задонатити від 150 гривень на банку Молодвіж.Виклик та отримати квиток на вечірню програму. Цьоро року на «Молодвіж» виступатиме Otoy та O.Torvald.

«Наш найбільший виклик полягає в тому, щоб не здаватися і не втомлюватися. Не відкладати “на завтра”, а наближати перемогу сьогодні. Не засмучуватися що щось не виходить сьогодні, а триматися один одного, триматися своїх близьких, своєї команди, своїх слухачів. І з кожним днем намагатися робити цей світ кращим», — коментує фронтмен гурту O.Torvald Женя Галич.

Серед інших подій «Молодвіжу» — лекція від головного редактора Лірум Олексія Бондаренка та заступниці головного редактора Яна Ільків на тему «Як культурні медіа зміцнюють українську культуру?». Вони поділяться конкретними кейсами, який вплив мають культурні продукти. Наприклад, про пісню Ой у лузі червона калина, яка набула популярності після початку великої війни або ж проєкт МУР. Розкажуть про особистий досвід про формування спільноти, івент Ліруму — «Зорепад релізів» і як навколо нього формується тусовка й народжуються колаборації. Також поговорять про теперішній стан культурних медіа, процеси, які зараз відбуваються та чому [спойлер] все глохне.

Детальнішу програму «Молодвіжу» можна подивитися в їхніх соціальних мережах.

Також у межах заходу, на вулицях Львову провели артперформанс, присвячений сильній молоді України. Слово «Виклик» зʼявилось на вході до закладів харчування, генераторах, поруч з навчальними закладами.

«Виклики оточують нас усюди: вони прямо у нас під ногами, щодня», — меседж, який було закладено в артінсталяцію командою «Молодвіжу».

Тарас Чура, головний координатор заходу «Молодвіж.Виклик» розповідає:

«Те, що є буденністю для молоді усього світу, стає викликом для українців. Навчатись, попри відключення світла та повітряні тривоги, шукати роботу, проводити час із друзями, відвідувати культурні заходи, чи просто — жити життя».


Читайте також: Замаскований тріумф. Klavdia Petrivna першим же концертом зібрала Палац Спорту і це було яскраво

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024