Головна
>
Музика
>

Пісня за піснею: Nana про дебютний альбом Urban

Пісня за піснею: Nana про дебютний альбом Urban

13 вересня виконавиця Nana представила свій дебютний лонгплей Urban. Альбом складається з 12 треків, з яких 3 — інтерлюдії, які ділять реліз на частини: urban.ритм, urban.любов та urban.рефлексія.

Nana розповідає, що ідея створення альбому про місто виникла наприкінці 2023 року після виходу дебютного EP секрет-чат. Вже тоді разом з креативним продюсером Jase51 вони вигадали назву Urban і почали працювати на концептом та сенсовим навантаженням платівки. Jase51 запропонував створювати альбом за його особистою схемою: спочатку назва та ідея, а потім пісня.

«Платівка вийшла різноплановою, тому я впевнена, що кожен віднайде у ньому своє», — коментує Nana.

Спеціально для нашої рубрики «Пісня за піснею» виконавиця розповіла про кожен трек лонгплею.

вогні

Трек вогні відкриває як альбом, так і його першу частину — «urban.ритм». Парадоксально, але перша пісня релізу була написана останньою. Вона передає атмосферу нічного міста, хоч і зараз важко уявити вечірки під зоряним небом та яскравими вогнями. Хотілося передати відчуття свободи від денної рутини мегаполіса. Трек має ностальгічне звучання, завдяки синтам та семплам з електронної музики 2000-х. 

брудно

Історію створення можна порівняти з конструктором. Почалося все з приспіву, який Jase51 взяв зі своєї пісні. Коли писали мій парт, вирішили спробувати перекласти українською куплет пісні, зробленої нами у 2022. Далі Jase51 створив аранжування, куди замість «пропусків» для частин XXV кадра додав а капели з його треку No Reason із Кречетом. Вони ідеально підходили для цієї пісні. Згодом Кадр написав свій парт. Так трек, зібраний по шматочках, став цілісною і гармонійною композицією. 

молодість 

Трек звучить саме так, як звучить моя молодість. Поєднання жанрів поп та EDM, як канон музичної індустрії 2010-х. Молодість — це те, що буває один раз в житті, тому так хочеться закрити її на замок і проживати найяскравіші моменти знову і знову. Саме молодими ми відчуваємо життя на повну попри те, що робимо помилки та лише починаємо пізнавати себе. Цей трек — ідеальний неофіційний гімн молодості на усіх вечірках! Не дякуйте!

лікую

Пісня відкриває другу частину альбому «urban.любов». За кілька тижнів до премʼєри релізу я почала показувати пісні в TikTok. Цей трек дуже сподобався людям, після чого став незапланованим третім синглом. Обкладинку і тизер до пісні ми відзняли в той самий день, коли відео під звук набрало 100 тисяч переглядів у TikTok, а відправили її на завантаження за 7 днів до премʼєри. Трек можна порівняти з особистим щоденником дівчини з посттравматичним синдромом. Туди вилиті всі сльози, образи, агресивні думки та розчарування. У ньому впізнають себе більшість дівчат, бо хто з нас не втрачав голову від закоханості? Нехай ця пісня стане ліками для тих, хто зараз проходить такий важкий етап своєї молодості.

поруч

З цього треку все почалося, адже це перший сингл альбому Urban. Памʼятаю, як була в Німеччині й Jase51 відправив мені приспів, який щойно написав. Ми зрозуміли — саме ця пісня розпочинатиме наш великий проєкт. Вона про той магнітний період у стосунках між двома людьми, які існують лише один для одного та забувають про соціум, що оточує їх. Це про почуття, що окриляють і змушують закрити очі на всі рутинні перешкоди. Сингл супроводжує кліп, де я з партнером Андрієм Матковським у танці передали всю суть пісні.

бувай

Думаючи над запрошеними гостями, ми дуже хотіли зробити колаборацію саме з The Curly. Тому під час написання треку Jase51 надихався саме його стилем. Слухачам, яким сподобався мій дебютний EP секрет-чат має особливо зайти ця пісня, адже її саунд відсилає до стилістики того мініальбому. Цей трек — діалог між двома людьми, які втратили почуття один до одного. Іноді не вдається втримати той самий звʼязок і вам доводиться сказати один одному «бувай». 

шанси 

Пісня відкриває частину «urban.рефлексія»  й водночас є фокус-треком альбому. У процесі створення аранжування ми надихалися тенденціями американської попмузики епохи 2000-х. Трек про тяжіння людей до неземних і потаємних почуттів попри неможливість нести за них відповідальність. Він вдало поєднує зрозуміле поп звучання та досить важливі сенси. Ми маємо бути ментально готові до любові, інакше не будемо власниками своїх почуттів, а навпаки.

прокидатись 

На мою думку — найсвітліший трек з усього альбому. Ми навіть жартували про те, щоб віддати його Вірі Брежнєвій. Пісня максимально підходить під наші реалії сьогодення, адже через підсвідомо постійний стрес ми не маємо забувати, що «час прокидатися, жити вже час». Життя крокує все далі й далі, тож треба встигати крокувати в ритм разом з ним. Впевнена, ця пісня може стати мантрою вашого ранку. Завдяки доброму вайбу, вона точно дасть потрібний заряд на день. 

відстані

Знову парадокс — останній трек з альбому був написаний першим і саме він, а не трек «поруч», міг стати першим синглом. Пісню написано про те, що намагаючися встигнути за шаленим ритмом міста, ми не можемо спинитись і пригадати, що у нас всередині. Люди женуться за успіхом, статками й кращим життям, не слухаючи своє серце. Дуже важливо не загубити себе серед мільйонів людей, доріг та хмарочосів. Я вірю, що слухаючи цей трек, кожен віднайде свою істину!


Читайте також: Пісня за піснею: Tvorchi про альбом «Planet X»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024