Головна
>
Кіно
>

Дати проведення, айдентика та учасники Національного повнометражного конкурсу: що відомо про кінофестиваль «Молодість»

Дати проведення, айдентика та учасники Національного повнометражного конкурсу: що відомо про кінофестиваль «Молодість»

З 26 жовтня по 3 листопада у Києві пройде 53-тя едиція Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Організатори кажуть, що на події відбудуться покази близько 200 фільмів, які знайомлять глядача з різноманіттям сучасного молодого кіно, а також світовими кінохітами з Берлінале, Канн, Венеції тощо. Цьогорічний фестиваль пройде під гаслом «Кіно, що залишає сліди».

Лірум є інформаційним партнером події.

Нову айдентику й слоган для кінофестивалю створила креативна агенція McCann Kyiv:

«Фільми на “Молодості” — це не те кіно, яке сьогодні подивився, а завтра забув. Незалежно від того, який фільм ти побачиш на фестивалі, він точно залишить слід у пам’яті. Цей зв’язок між зором і спогадами ліг в основу нової айдентики. Ми поєднали такі елементи, як кінетична типографіка й око. Око — це своєрідні ворота, крізь які проходять візуальні образи й залишають відбиток усередині нас. Нова айдентика дає змогу створити більш послідовну присутність бренду в медіа» — коментують у McCann Kyiv.  

Головною локацією кінофестивалю стане кінотеатр «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26). Відкриття та церемонія нагородження переможців 53-ї «Молодості» пройдуть у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6).

Володар Ґран-прі за найкращий фільм Міжнародної конкурсної програми отримає грошовий приз у 5 тисяч доларів США й традиційну нагороду «Молодості» — «Скіфського оленя». Приз за найкращий фільм у кожній категорії Міжнародної конкурсної програми становитиме 2 тисячі доларів США, переможців також буде нагороджено статуеткою «Скіфський олень».

Абонементи на фестиваль вже надійшли у продаж. За цим посиланням можна придбати фестивальний абонемент, а за цим — студентський.

Також, вже втретє пройде Національний повнометражний конкурс «Молодості», який відбудеться на фестивалі Filmfest Hamburg у Німеччині. 32-й Filmfest Hamburg — найбільший фестиваль у регіоні й один із провідних у Німеччині. Пройде він з 26 вересня по 5 жовтня 2024 року. Цю традицію започаткували 2 роки тому, коли, через російське повномасштабне вторгнення, фестиваль не могли провести у Києві. Тоді ж був започаткований і повнометражний національний конкурс.

До конкурсу увійшли такі ігрові повнометражні фільми 2023-2024 років:

Фільмом-закриттям «Молодості» в межах кінофестивалю в Гамбургу стане документальна стрічка «Фрагменти льоду» Марії Стоянової. Журі конкурсу складатиметься з продюсерки Наталії Лібет, режисерки та продюсерки Анастасії Буковської та кіноексперта Денніса Руха


Читайте також: «Озброєні піснею». Як західна документалістика розповідає про українську війну та музику

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024