Головна
>
Музика
>

Суд виправдав Христину Соловій за лайку на концерті в Чорноморську

Суд виправдав Христину Соловій за лайку на концерті в Чорноморську

27 вересня в міському суді Чорноморська на Одещині відбулося слухання справи щодо Христини Соловій через використання нецензурної лексики зі сцени. Її звинувачували в дрібному хуліганстві, але після розгляду справи суд виправдав співачку.

Фото: Христина Соловій/Телеграм-канал

«Обов’язковою ознакою об’єктивної сторони даного кримінального правопорушення є наслідки у вигляді порушення громадського порядку та спокою громадян. Однак, громадяни, які прийшли на концерт не потребували й не перебували в спокої, цілеспрямовано прийшли на масовий захід, де не може бути тихо і спокійно, тому є безпідставним твердження в протоколі про порушення спокою громадян», — йдеться в постанові справи.

Крім того, суд визнав, що Соловій не могла передбачити відповідальності «за одне нецензурне слово», коли «випадки скандування нецензурного куплету про президента країни-агресора викликають захоплення», а вислів про ворожий корабель став загальнодержавним девізом.

Отже, суд вирішив закрити справу проти співачки «через відсутність події та складу адміністративного правопорушення».

«Іллічівський суд виправдав мене, що немає складу злочину у тому, що Ілліч — хуйня», — пише співачка.

Що цьому передувало?

26 липня під час свого виступу на фестивалі Виделкаfest у Чорноморську Христина Соловій розкритикувала колишню назву міста — Іллічівськ, назвавши її «повною хуйнею». Згодом поліція склала на співачку адміністративний протокол за статтею 173 КУпАП щодо дрібного хуліганства.

«А скажіть, будь ласка, тільки пообіцяйте, що ніхто зараз не буде ображатися, я з добром: як називалося ваше місто до того, як його перейменували? І що, вам це подобалося? Повна хуйня», — сказала Соловій.

Слова артистки викликали активне обговорення: деякі користувачі підтримували співачку, в той час, як інші критикували її за ненормативну лексику:

Організатори фестивалю перепросили за інцидент та сказали, що не можуть контролювати, що саме виконавці говорять зі сцени:

«Ми усіляко підтримуємо декомунізацію і раді, що славетне місто біля Чорного моря вже носить назву Чорноморськ. Проте згодні, що висловлення нашої виконавиці було некоректним. На жаль, ми, як організатори, не можемо впливати на те, що говорять артисти. Але ми можемо впливати на наслідки. Тож хочемо запевнити, що надалі таких випадків не відбудеться».


Читайте також: Пісні гурту Океан Ельзи, особливі для редакції Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024