Головна
>
Література
>

«КнигоЛенд» відкриває книгарню-кав’ярню на «Олімпійській»: що пропонуватимуть відвідувачам

«КнигоЛенд» відкриває книгарню-кав’ярню на «Олімпійській»: що пропонуватимуть відвідувачам

Незабаром у Києві запрацює книжковий магазин «КнигоЛенду». Для мережі це буде вже 13-та книгарня, що відкриється в столиці, та 39-та загалом по Україні. Крамниця працюватиме у форматі «книгарня-кав’ярня», до якого «КнигоЛенд» повертається після кількох років перерви. Що готують для відвідувачів та чим особлива ця книгарня — розповідає директор мережі Ігор Зарудко.

Фото: КнигоЛенд/Facebook

Книгарню за адресою вул. Жилянська, 5/60, що на «Олімпійській», планують відкрити у жовтні. Зараз тривають останні приготування до відкриття книжкового.

«Для нас це не перший книжковий у такому форматі. Здається, років вісім-десять тому в Харкові запрацювала перша книгарня-кав’ярня “КнигоЛенд”. Звісно, можу помилятися, але я не пригадую жодної іншої книгарні-кав’ярні в той час. Ідея була дуже цікавою, але мода на смакування кави в книжковому тоді ще не прижилася», —  каже директор мережі Ігор Зарудко.

Великий книжковий простір

Днями «КнигоЛенд» поділився першими мокапами дизайну майбутньої книгарні на «Олімпійській». Директор каже, що реакції соцмереж показують — робота йде в правильному напрямку:

«Ми дуже хотіли сучасний гарний функціональний простір, де поєднуватимуться ефектність і ефективність. Такий, куди відвідувачі захочуть повертатися знову й знову. У нас були три різні варіанти оформлення книгарні, свій вибір зупинили на тому, що найбільше відповідав нашим очікуванням. Судячи з “вау-ефекту” в соцмережах, обрали все правильно. Особисто я закохався у другий поверх — уже уявляю, як там стоять книжкові полиці та відбуваються презентації книг».

Фото: КнигоЛенд/Facebook

Нова книгарня «КнигоЛенду» з площею 500 м2 доєднається до числа найбільших книжкових у столиці. Вона матиме три поверхи, андеграундну та головну сцени під події, великий простір для відпочинку, три балкони з видом на місто та зону з кавою і вином. Найголовніше — книжки: їх буде майже 17 000 тайлтів.

Відкриття книгарні заплановане на початок жовтня. Підготовка проєкту забрала трохи більше часу, ніж очікувалося:

«Першочергово планували відкритися раніше, але між оперативністю та якістю обрали якість. Ми приділяємо увагу кожній дрібниці, тому сподіваємося, що кінцевий результат повністю відповідатиме очікуванням команди та наших клієнтів».

Про книжки та каву (і вино)

На відміну від інших магазинів мережі, нова книгарня матиме винну та кавову зони. Ігор Зарудко каже, що поєднати ці елементи з книжками — сміливе, але цікаве рішення для команди:

«Сьогодні на ринку з’явилося багато креативних форматів книгарень. Для нас модель книжкового з кавою та вином — це модель простору, де кожний відвідувач зможе віднайти певний спокій, читати класну літературу і насолоджуватися улюбленим напоєм».

Фото: КнигоЛенд/Facebook

На питання, чи не зміститься через таке поєднання акцент із книжок на напої, директор «КнигоЛенду» заперечує. Кава і вино — лише додатковий елемент до книгарні, що робитиме її особливою та комфортною. На головному місці залишатиметься книжка.

Придбати напої можна буде на першому поверсі в окремо виділеній зоні. Для її облаштування команда книгарні звернулася до професіонала, що допомагає підібрати обладнання та найсмачнішу каву.

«Я великий кавоман, випиваю щодня по 7-8 горняток. Але виявляється, приготувати смачну каву не так-то просто, тільки фільтрів для води необхідно пʼять різних видів. Тому ми звернулися до експерта, який навчає команду та допомагає в дегустаційному обʼїзді дистрибʼюторів кави», — розповідає Зарудко.

Посмакувати кавою, вином чи іншими напоями або скуштувати тістечко можна буде в будь-якому затишному куточку книгарні. На першому поверсі для цього облаштували невелику зону зі столиками, на мінус першому та другому поверхах будуть зручні крісла та дивани біля книжок. Випити кави можна буде й на балконах книгарні, де також будуть крісла та пледи.

Фото: КнигоЛенд/Facebook

Облаштування кавової зони для «КнигоЛенду» обійшлося в $15 000. У цю суму включено вартість обладнання, меблів та матеріалів. Який обсяг займатиме продаж кави та вина від загальних доходів книгарні, він поки не знає.

«Загально на ринку це приблизно 30% від усіх доходів. Як буде в нас, побачимо вже згодом. Але я точно впевнений, що ця книгарня вийде затишним місцем для всіх, хто любить каву, книжки або і те, і інше».

Матеріал опублікований на умовах партнерства.


Читайте також: Чим поповнити домашню бібліотеку? 11 книжкових новинок осені

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024