Головна
>
Кіно
>

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Редакція» Романа Бондарчука

Відео дня: дивимося трейлер фільму «Редакція» Романа Бондарчука

9 жовтня на ютуб-каналі дистрибуторської компанії «Артхаус Трафік» вийшов трейлер сатиричної комедії «Редакція» режисера Романа Бондарчука. В український прокат фільм вийде з 28 листопада 2024 року.

Фільм був знятий на Херсонщині незадовго до початку повномасштабної війни, зокрема в нині окупованих Олешківських пісках. Головний персонаж — молодий науковий співробітник природничого музею Юра, який намагається врятувати рідкісних тварин від знищення. Він вирушає на пошуки степового бабака, якого, за словами місцевих жителів, бачили в цій місцевості.

Юра стає свідком підпалу лісу і вирішує зібрати докази цього злочину, передаючи свої фотографії паліїв і статтю до місцевої газети. Однак його наївне уявлення про світ руйнується під впливом фейкових новин, корупції та сфальсифікованих виборів. Коли він опиняється в центрі загадкового ритуалу, проведеного місцевими чиновниками, Юра має зрозуміти, хто він насправді — представник рідкісного види «справжньої людини» чи просто невдаха.

Світова прем’єра фільму відбулася на 74-му Берлінському міжнародному кінофестивалі у програмі Forum.

У головній ролі дебютував Дмитро Багненко — журналіст та військовий. Також у фільмі зіграли акторка Римма Зюбіна («Люся інтерн», «Гніздо горлиці»), кінорежисерка Жанна Озірна, актори Андрій Кирильчук («Памфір»), Василь Кухарський («Максим Оса»), Сергій Степанський («Вулкан») та інші.

«Редакція» — другий повнометражний ігровий фільм Романа Бондарчука, перед цим режисер працював над фільмами «Вулкан» і «Українські шерифи». Також Бондарчук є артдиректором фестивалю Docudays UA.


Читайте також: 7 українських фільмів, що вийдуть в прокат цієї осені

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024