Головна
>
Література
>

Лірум, Squat17b та БФ «Доступ» запрошують писати Радіодиктант національної єдності разом

Лірум, Squat17b та БФ «Доступ» запрошують писати Радіодиктант національної єдності разом

У пʼятницю, 25 жовтня, у День української писемності та мови, відбудеться Радіодиктант національної єдності-2024. Вже другий рік поспіль Лірум і Благодійний фонд «Доступ» запрошує вас зібратися у Squat17b і написати цей диктант разом.

Текст цьогорічного диктанту написала письменниця Оксана Забужко, а читатиме поет та військовий — Павло Вишебаба.

Коли: 25 жовтня, 10:30 (так, це ранок)
Де: Squat 17b (Терещенківська 17Б)

Аби ми розраховували кількість місць, будь ласка, заповніть реєстраційну форму за посиланням. Якщо ви ще невпевнені або надумаєте в останній момент, а тому не можете заповнити форму — все одно приходьте. Чекатимемо усіх охочих!

Під час події також збиратимемо донати для фонду «Доступ» на підтримку військових, які проходять ВЛК (військово-лікарська комісія) в одному з госпіталів у Києві, адже усе, що ми робимо, можливе завдяки постійній роботі Сил Оборони. 

Слухати диктант можна в етерах Українського Радіо та Радіо Культура. Також він наживо транслюватиметься в етері телеканалу Суспільне Культура та на YouTube-каналі Українського Радіо. Приєднатися до флешмобу можна й на Facebook-сторінках Суспільного.

Нагадаємо, що у 2022 році авторкою тексту стала письменниця Катерина Калитко, а читав його Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша в історичному екшені «Довбуш». Текст диктанту можна прочитати за посиланням.


Радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році командою Українського радіо. Це один із найбільших флешмобів, у якому беруть участь українця та мовознавці з різних країн світу. Зміст цього диктанту полягає не у перевірці писемності, а в об‘єднанні довкола української мови.


Читайте також: Чим поповнити домашню бібліотеку? 11 книжкових новинок осені

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024