Головна
>
Анонси
>

У Києві виступить гурт Black Lips. Хто це такі?

У Києві виступить гурт Black Lips. Хто це такі?

18 червня у рамках першого Hedonism Sunset Live на київському ЮБК вперше виступить гурт Black Lips. Ми вирішили розібратись, хто це такі та чому не варто пропускати їхній виступ (але й у перший ряд теж не ставати).


Придбати квитки на концерт можна за посиланням.


Що за команда?

Сам гурт було сформовано у 1999 році, але дебютний альбом Black Lips! вийшов лише у 2003-му. Із 2007-го вони починають випускати свою музку на лейлблі Vice Records, з яким також співпрацювали Bloc Party, Шарлота Генсбур та Justice. І якраз із цього року помітний зріст не лише популярності Black Lips, а й якості їх музики – альбом Good Bad Not Evil отримав високу оцінку критиків, зокрема Pitchfork. Після цього ж релізу вони вперше потрапили на американське телебачення.

У 2009-му вони розпочали роботу над ще одним своїм знаковим альбомом Arabia Mountain. Одним із продюсерів платівки став вже майже легендарний Марк Ронсон, людина, яка в історію увійде за роботою з Емі Вайнхауз, а у мейнстрімі зараз обговорюється через Shallow Леді Гаги та Nothing Breaks Like a Heart Майлі Сайрус.

А що вони виконують?

По хорошому, це гараж-рок у найкращих його виявах. Але, наприклад, Pitchfork у рецензії на останній альбом Satan’s graffiti or God’s art?, резонно підмітили, що в їхній творчості можна знайти приклади і психоделік року, і поп-балад, і панку, і Lo-fi, і навіть кантрі мотиви.

Та можливо, що у ситуації з Black Lips важливо не що, а як вони це роблять. В історії вже були випадки, коли вони блювали на сцені, роздягались, розносили інструменти, стрибали у натовп. Щоправда, поки не встигли зробити це все одночасно.

Звідки я про них знаю?

Як і про більшість крутих молодих команд – із саундтреків. O Katrina! лунала у «Скотт Пілігрим проти світу», дві пісні були серед саундтреків «500 днів літа», а Modern Art – у серіалі Лени Данхем «Дівчата». Тому не дивуйтесь, що впізнаєте їх треки.

А ті, хто активно слідкує за лайвами радіо KEXP, могли бачити їх там:

А вони хеди фестивалю Hedonism?

Ні, цього року фестивалю Hedonism не буде. Точніше, його не буде у стандартному звичному для нас форматі івенту на два-три дні. Тепер та сама команда оргів буде збирати прихильників хорошої музики на ЮБК кілька разів влітку на події, об’єднані назвою Hedonism Sunset Live.


Придбати квитки на концерт можна за посиланням.


Фото: Facebook гурту

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024