Головна
>
Музика
>

Відео дня: дивимося перший кліп Ницо Потворно — «Про минуле, майбутнє і майбутнє»

Відео дня: дивимося перший кліп Ницо Потворно — «Про минуле, майбутнє і майбутнє»

12 червня відбувся реліз першого музичного відео Ницо Потворно на трек Про минуле, майбутнє і майбутнє, присвячене проблемі замінованих територій. Кліп створений у співпраці з благодійним фондом «Повернись живим». Разом із фондом виконавець відкрив збір на металошукачі для саперів на передовій. Режисером кліпу став Олексій Новіков.

«Проблема замінованих територій була, є і буде, на жаль, ще довго років. Якщо ви уявляєте своє майбутнє після війни, де ви можете піти на рибалку в шортах, а не в захисному костюмі, то це треба вирішувати вже сьогодні», — йдеться в описі кліпу.

Це друга співпраця Ницо Потворно з БФ «Повернись живим»: у 2023 році вони випустили трек Таймлайн ПЖ — короткий рекап діяльності фонду.

Ницо Потворно розповів Суспільне Культура, що матеріал для кліпу режисер Олексій Новіков відзняв ще у серпні 2022 року — і тільки після цього звернувся до виконавця з ідеєю написати до нього пісню. Після чого ролик перемонтували під композицію. А ідея для кліпу в режисера з’явилася під враженням від треку Soldier Blue канадської виконавиці Баффі Сент-Марі, який є саундтреком до фільму «Солдат у синьому мундирі» (1970).

«Мені все це підказало провести паралелі на тему антиколоніальщини: вони — діти природи, ми — агроельфи. На них щось велике навалилося та майже винищило — і в нас так само. Мене не влаштовувало те, що тему розмінування зазвичай дуже однобоко висвітлюють через дітей-ампутантів, тоді як є ще наша аграрна історія і купа руснявого залізяччя, яка її унеможливлює», — коментує режисер кліпу.

Режисер Олексій Новіков з 2014 року співпрацює з БФ «Повернись живим» як креативний директор. У 2019 розпочав роботу над повнометражним фільмом «Онук». А у 2021 році зрежисував короткометражний фільм «Оптика», короткометражний спін-офф «Онука».


Читайте також: «Гурти з Луганщини дуже вперті». Музикант Сергій Горєлов про брак культурного обміну та збірку луганського андеграунду

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024