Головна
>
Література
>

Українська школа політичних студій придбала видавництво «Основи»

Українська школа політичних студій придбала видавництво «Основи»

14 червня на своїй фейсбук-сторінці Українська школа політичних студій повідомила, що купила видавництво «Основи». Право власності на 100% частки набули керівниця Лабораторії законодавчих ініціатив Світлана Матвієнко та випускники УШПС Андрій Вишневський та Анастасія Бородіна.

«Усвідомлюючи відповідальність цієї місії, ми будемо спиратися на залученість і різнобічну підтримку спільноти УШПС у поступі легендарного видавництва, без книг якого важко було б уявити інтелектуальний та естетичний простір України останніх трьох десятиліть», — йдеться в повідомленні.

УШПС обіцяє важливі перевидання та яскраві новинки, а говорять, що оновлені «Основи» — більше, ніж видавництво.

Нові власники зазначають, що початок нового етапу у житті Osnovy Publishing стане символом звернення до основ, на які ми зможемо надійно спиратися на шляху до перемоги, подальшої модернізації українських суспільних та політичних інституцій, виховання нових поколінь українців.


«Основи» (Osnovy Publishing) — київське видавництво, що спеціалізується на виданнях українською мовою, включаючи оригінальні твори та переклади класичної художньої й наукової літератури. Видавництво заснували у 1992 році літературна критикиня та перекладачка Соломія Павличко, дочка українського поета Дмитра Павличка, разом із політологом Богданом Кравченком, колишнім директором Канадського інституту українських студій. У 2011 році керівником видавництва стала Богдана (Дана), дочка Соломії Павличко, яка у 2017 році закінчила Українську школу політичних студій.

Українська школа політичних студій — освітньо-мережевий проєкт, розроблений з метою підвищення культури публічної політики в Україні. Програму УШПС було започатковано у 2005 році як демократичний здобуток Помаранчевої революції та з нагоди 10-річчя вступу України до Ради Європи. 


Читайте також: Як висвітлювати культуру в регіонах? Лірум презентує проєкт «Стійкість місцевої культури» та проведе дискусію

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024