Головна
>
Кіно
>

«Ми були рекрутами»: документальний фільм про Третю окрему штурмову бригаду вийшов на Netflix

«Ми були рекрутами»: документальний фільм про Третю окрему штурмову бригаду вийшов на Netflix

3 липня на стрімінговому сервісі Netflix вийшла документальна стрічка Любомира Левицького про бійців Третьої окремої штурмової бригади — «Ми були рекрутами».

«Ця робота для мене — це фільм-послання, фільм-мотивація та фільм-маніфест майбутнім рекрутам, а також світовій аудиторії, щоб вони могли зрозуміти, які вони — справжні герої сьогоднішніх днів. У своїх інтерв’ю наш герой розкриває бійців не тільки як професійних військових, а і як звичайних людей, філософів, просто хлопців, які мають мрії про сім’ю та мирне життя у мирній країні», — розповідає режисер Любомир Левицький.

Фільм розповідає про 19-річного військовослужбовця з позивним «Журналіст», який вирішив долучитися до ЗСУ та записати історії бійців Третьої окремої штурмової бригади. «Журналіст» розповідає про вісьмох воїнів та розкриває їх не тільки як професійних військових, але і як звичайних людей, філософів, простих хлопців та дівчат, які мріють про сім’ї та мирне життя. Акторами фільму стали реальні військовослужбовці Третьої окремої штурмової бригади — Тоха, Хата, Схід, Дацик, Істок, Хельга, Док та Хмурий.

Ігор Кромф у своїй рецензії пише, що саме ці документальні інтерв’ю та ролики роблять «Ми були рекрутами» фільмом, який хочеться дивитися:

«”Ми були рекрутами” — чудове кіно вже тому, що до популяризації та пропаганди військової справи в Україні починають підходити більш зважено та використовувати все ширші та цікавіші інструменти інформаційного впливу».

У фільмі також використані унікальні матеріали, які зняли штурмовики й розвідники підрозділу під час виконання бойових завдань.

У національний прокат стрічка вийшла 2 травня. Автори розповідають, що за чотири тижні фільм подивилося понад 32 тисячі глядачів, а касовий збір склав понад 5,2 мільйона гривень. Цей результат — другий за бокс-офісом для українських документальних стрічок після «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова.


Любомир Левицький — український кінорежисер, сценарист, продюсер та спікер. Режисер першого українського трилера «Штольня», фільмів «Тіні незабутих предків», «Скажене весілля 3», «#SelfieParty» та інших. У 2023 році він випустив документальний фільм «Йди за мною» про військову рятувальну операцію за допомогою дронів в місті Ізюм влітку 2022 року.


Читайте також: 25 текстів, 11 плейлистів: Лірум презентував проєкт «Культура в регіонах» та інтерактивну мапу

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024