Головна
>
Музика
>

«На її основі»: лейбл Pomitni та «Аврора» запустили платформу підтримки українських музикантів

«На її основі»: лейбл Pomitni та «Аврора» запустили платформу підтримки українських музикантів

16 липня у тестовому форматі запрацювала музична платформа «На її основі». Як розповідають автори ініціативи, це набір сервісів, що в системі сприятимуть створенню нової української музики та допомагатимуть новим артистам донести свою музику до широкої аудиторії.

Фото: na.yii.osnovi/Instagram

«Відсьогодні починається нова ера розвитку української музичної індустрії! Адже нарешті великий системний бізнес звернув увагу на бізнес музичний — і готовий підтримувати, допомагати та систематизувати наш ринок. До цього багато хто з великих бізнесів сприймав шоубізнес як непрозору індустрію, але наша платформа руйнуватиме цей стереотип. Це буде перша шоубізнесова платформа компаній, яка проходитиме міжнародний аудит як біла системна компанія», — коментує засновниця та CEO Pomitni Ірина Горова.

У межах співпраці лейбл Pomitni буде відповідати за пошук артистів і створення екосистеми для їхнього розвитку, а мережа мультимаркетів «Аврора» — за розбудову довгострокової інфраструктури та систематичні інвестиції.

«В Аврори є одна важлива внутрішня цінність, яку люблять аврорівці — #створюй_Свій_світ. Це про те, що ми хочемо, щоб кожен і кожна рухалися до своєї мрії та разом ми обʼєднані створювати все краще для наших покупців. Так зване “співробітництво мрій нашої команди”. Я впевнений, серед клієнтів Аврори є багато майбутніх зірок, яким ми можемо допомогти засяяти на всю Україну і навіть світ!», — зазначає виконавчий директор мережі мультимаркетів «Аврора» Лев Жиденко.

Наразі запустили перший сервіс платформи — Радіо.

Це радіостанція, де щодня протягом 12-годинного ефіру звучатиме виключно українська музика. Пісні українських артистів, які співпрацюють з платформою, лунатимуть у понад 1400 магазинах мережі «Аврора». Радіо «Аврора» уклало офіційну угоду з УААСП (Українська агенція з авторських та суміжних прав), що гарантує отримання авторських винагород усіма митцями.

Згодом запустить програму Гранти — щоквартально платформа надаватиме 10 грантів, зокрема на професійний запис, на запис та просування твору, а також на зйомки кліпу. Також запустять Музичні Кемпи, де нові артисти зможуть отримати досвід створення музичного продукту та співпрацювати з професійними саундпродюсерами та сонграйтерами у межах творчого нетворкінгу.

У майбутньому на базі платформи планують створити освітні проєкти з фокусом на музичний менеджмент.

Екосистема «На її основі» орієнтується на артистів, яким потрібна підтримка на старті та освіта: це ще не розкриті таланти та нові артисти, які мають напрацювання, але ще не відомі широкій аудиторії.


Читайте також: Музичний гід Dark Stage фестивалю «Faine Misto 2024»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024