Головна
>
Анонси
>

Куди піти у вашому місті. 22-25 серпня

Куди піти у вашому місті. 22-25 серпня

Цього тижня Україна святкує День Незалежності, і організатори подій традиційно забезпечують українців культурними планами на ці дні.

В цій добірці розповідаємо вам про найрізноманітніші події у Києві, Львові, Івано-Франківську, Дніпрі, Вінниці, Миколаєві та Одесі.


Київ


22 серпня. Музичний стендап. Світлана Немонежина і Міша з гітарою

На свій день народження Світлана Немонежина вирішила подарувати собі жорсткі дедлайни, а гостям – музичний стендап. Це буде стендап, міксований з піснями під музичний супровід у виконанні Міші, автора YouTube-каналу «Міша тихіше». Небачений і нечутий матеріал прагне бути побаченим і почутим, тож Світлана запрошує всіх розділити з ними вечір музичної гумористики.

19:00, Underground Standup Club (вул. Золотоворітська, 15)

Вхід: 400 грн


22 серпня. Лесь Подерв’янський

Гостре, актуальне і завжди влучне авторське слово, унікальний стиль та просто безмежний творчий потенціал відомого українця – саме те, що у цей непростий час потрібно кожному.

Заряджаймося на перемогу і оптимізм разом із митцем!

18:30. Тераса «Д12» (вул. Десятинна, 12)

Вхід: 490-890 грн


22 серпня. Артистка Чуприненко

У цей вечір у Bel Étage разом з іменинницею на сцені наживо звучатимуть барабани, гітара, фортепіано, скрипка та контрабас, що допоможе краще поринути в чуттєвий світ Марусі.

«Приходьте їсти тортик, співати разом, обійматися і радіти, що ми з вами є один у одного», – додає артистка та готує нову партію блістінок.

Це буде терапевтичний музичний вечір, що неодмінно допоможе вам краще пізнати себе, пережити складні емоції та збагатити ваш внутрішній світ.

19:00, Bel etage (вул. Шота Руставелі, 16А)

Солдаут.


22-25 серпня. Фестиваль «Про Українське»

Упродовж фестивалю «Про Українське», щодня з 22 до 25 серпня, в Українському Домі відбуватимуться кінопокази і лекції, концерти і вистави, молодіжні поетичні читання і зустрічі з культурними лідерами.

Серед учасників фестивалю — DakhTrio, ансамбль «Вільце», театр «Тіньова», Артистка Чуприненко. У кінопрограмі — підбірка українських короткометражок від KISFF та «Вечір на Івана Купала» Юрія Іллєнка. Більше про фестиваль ми розповідали тут.

13:00-22:00. Український Дім (вул. Хрещатик, 2)

Вхід: на окремі події за квитками


23 серпня. Kadnay

KADNAY — це український інді-електро-поп гурт, створений у 2012 році двома талановитими музикантами: Дмитром Каднаєм та Пилипом Коляденком. Їх LIVE-виступи наповнені пристрастю та шаленою енергетикою.

На рахунку гурту виступи на відомих фестивалях України та Європи (Atlas Weekend, Sziget, Імпульс, MRPL Fest, Файне Місто тощо), численні номінації та визнання, включаючи перемоги престижних музичних премій.

20:00. V’YAVA (Сад Бажань, пр-т Академіка Глушкова 1)

Вхід: 700-2000 грн


23 серпня. Віктор Павлік

Віктор Павлік – відомий український співак, чия кар’єра розпочалася в 1990-х роках і продовжує активно розвиватися донині. Він здобув популярність завдяки своєму унікальному голосу та неповторній манері виконання, які поєднують елементи попмузики, рок-н-ролу та народних мотивів. Віктор став улюбленцем публіки завдяки таким хітам, як «Шикидим» та «Ти подобаєшся мені», які неодноразово займали верхні сходинки музичних чартів України.

19:00. VERANDA TERRACE (Набережне шосе, 11а)

Вхід: 1500 грн


23 серпня. Тарас Петриненко

Національна легенда України, автор неофіційного гімну України Тарас Петриненко разом з друзями дасть великий сольний концерт. Відчуйте магію мелодій Тараса Петриненка, Тетяни Горобець та гурту «Гроно».

В програмі вечора легендарні пісні, які вже стали музичними символами нашої культури: «Пісня про пісню», «Україно» та інші улюблені композиції.

19:00. Freedom Hall (вул. Кирилівська, 134)

Вхід: 300-890 грн


23 серпня. Макс Барських

Після феєричного виступу в столичному Палаці спорту, де на шоу «Зорепад. На біс» зібралося 10 000 шанувальників, Макс Барських знову радує своїх фанів.

Особливістю цього концерту буде благодійна ініціатива meet&greet, яка дозволить кожному охочому придбати спеціальний квиток-донат вартістю 5000 гривень. Завдяки цьому квитку ви зможете зустрітися з Максом Барських, зробити фото, взяти автограф і, що найважливіше, допомогти українським захисникам. Усі зібрані кошти від цієї ініціативи підуть на підтримку Збройних Сил України.

17:00. Osocor Residence (вул. Виноградна, 2)

Вхід: від 1500 грн


24 серпня. Наталія Могилевська. Вистава «Я вдома»

Це, мабуть, одна з найемоційніших та найзворушливіших концертних програм Наталії Могилевської. Ось уже кілька місяців вона представляє нове шоу під назвою «Я вдома». За своєю суттю це моновистава, в якій зібрано всі сльози українців, усі їхні емоції у віршах та піснях.

«Я вдома» – це проєкт-драма, рефлекс на війну, це місце, де кожен глядач зможе відпустити свої емоції, дати можливість відштовхнути їх від себе та залишити лише світле та добре, надію та віру в Перемогу.

18:00. Театр “Особистості” (Центральний будинок художника, вул. Січових Стрільців, 1-5)

Вхід: 200-800 грн


25-25 серпня. Brave! Factory

Фестиваль Brave! Factory цього року об’єднав зусилля з Національною Студією імені Олександра Довженка, тимчасово перетворивши себе на кінокомпанію, яка прагне занурити відвідувачів у сюрреалістичну кінокартину під назвою «Смілива Фабрика».

Фестиваль цього року пропонує п’ять майданчиків. Лайнап містить понад чотири десятки артистів, причому майже чверть із них — закордонні гості.

13:00. Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка (проспект Берестейський, 44)

Вхід: 2100 грн


24-25 серпня. «Культура ЕТНО»

Цей фестиваль – про магію створення народної музики і звуків, що нас оточують. Дізнайтесь, звідки взявся перший етно-звук, як прогулянка в лісі може обернутися на створення унікальної дудки, і чому найкраща кобза – виготовлена власноруч з верби, в яку вдарила блискавка.

Відчуйте дію народного співу на майстер-класах, дізнайтесь про сенс традиційних танців і спробуйте викувати дзвоник у справжній кузні. І, звісно, насолоджуйтесь якісною етно-музикою у творчому просторі V’YAVA, відкривайте нові грані української культури та ще більше полюбіть Україну!

14:00. V’YAVA (Сад Бажань, пр-т Академіка Глушкова 1)

Вхід: 250-500 грн


25 серпня. Luiku

Київський гурт Luiku створює композиції у жанрі world beats. Це музика, в якій з використанням електронних та живих перкусій, духової секції, жіночих голосів, акордеону відтворені балканські, середземноморські та українські традиції. Головним натхненником та композитором гурту є успішний музикант і продюсер Дмитро Ципердюк.

Luiku був задуманий як проєкт саундтреку до фільму, але потім досягнув рівня повноцінної концертної програми. У назві гурту поєдналися ім’я Лойку Забара (персонажа знаменитого фільму «Циганський табір зникає в небі») та діалектного слова «вуйко».

19:00. Docker Pub (вул. Богатирська, 25)

Вхід: 275-375 грн


25 серпня. Ніно Катамадзе

Ніно Катамадзе — одна з найвідоміших сучасних співачок з Грузії, з унікальним голосом та віртуозними імпровізаціями. Її неповторний стиль – це майстерне поєднання джазу, фолку та року.

Ніно співає виключно грузинською, єдина пісня, яку вона виконує нерідною мовою є українська «Чорнобривці». Концертна програма включатиме улюблені хіти: Olei, Once In The Street, Beauty, Will Come As A Snow, Suliko та нові пісні, які раніше не виконувалися.

19:00. Kureni (Паркова дорога, 4)

Вхід: 700 грн


25 серпня. «Тихенько» від «В гості»

«Тихенько» – це акустичний захід на якому НЕ анонсуються артисти. Тобто вже під час самого івенту ви будете дізнаватись хто взагалі виступатиме зараз на сцені.

«В гості» був не тільки про локацію, а ще про людей які туди приходили та любов, яка там панувала. Організатори впевнені, що зможуть передати цю любов з тими ж людьми і в іншому місці.

Більше про «Тихенько» ми розповідали тут.

18:00. Underhand (вул. Нижньоюрківська, 31)

Вхід: 350 грн + опція донату (60 грн)


Львів


22 серпня. Dakh Daughters

Dakh Daughters – неповторний творчий колектив, до складу якого входять акторки театру Влада Троїцького «Дах». Чарівні й талановиті виконавиці грають на 15 музичних інструментах, володіють як проникливим українським плачем, так і ефектним гроулінгом та вже підкорили Париж, Сіетл і Сан-Франциско. Про Dakh Daughters пишуть видання The New York Times і Rolling Stone. А попереду – нові вершини!

19:30. Тераса !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)

Вхід: 690 грн


22 серпня. Opera Avangard x Heavenphetamine

Heavenphetamine – це музичний дует, що складається з Хірокі (клавішні/вокал) і Сари (барабани/вокал). Описані як поєднання краутрока та пост-панку, їх музичність відображає вплив західної інді-музики. Японські мелодії, ритми та тексти сприяють створенню винятково екзотичного звукового ландшафту.

Цього разу гурт здивує Львів дещо іншим сетом ніж у звичному для них стилі, разом з флейтисткою Кірою.

Opera Avangard це формація, яка з організації джем-сейшинів переросла в гурт зі унікальними звучанням та стилем. Пропагує активне слухання та розуміння музики, незалежно від стилів.
Саксофон, клавішні, гітара, бас та ударні – кістяк формації, але вони завжди відкриті до експериментів.

18:00. Ganok (вул Софії Яблонської, 31)

Вхід: 300 грн


23 серпня. Оксана Муха

Триває час. За літом іде осінь, та не минає пісня, – нагадує нам талановита артистка. Пісня – цілюща й безцінна, в ній – сили та енергія, що так потрібні сьогодні кожному. Тож запрошуйте найдорожчих та приходьте насолодитися гарною музикою, світлою атмосферою локації та прекрасними краєвидами.

І пам’ятайте: ваш квиток – це допомога ЗСУ. Частина коштів піде на FPV дрони для 24-ї окремої бригади імені короля Данила.

18:30. Митрополичі сади (Сад собору Святого Юра, площа Святого Юра, 5)

Вхід: 740 грн


23 серпня. Стендап-вечір Андрія Пілата

ЗНАЙОМІ НАМ ЛЮДИ – поаплодуйте, в кого є цікаві друзі? Цікаві – це де синонім слова «долб@йоби».

Про таких людей буде цей вечір. Ви точно впізнаєте себе або своє оточення. В програмі стендап, розмови, імпровізація.

19:30. Довгі бурхливі оплески (вулиця Січових Стрільців, 3)

Солдаут.


24 серпня. Спецпоказ «Яремчук. Незрівнянний світ краси»

У цей день організатори прагнуть нагадати усім ту історію незалежності, яка творилась через культуру. І тих персоналій, які долучились своєю творчістю до становлення української ідентичності.

24 серпня на локації звучатиме український фанк, лунатимуть знайомі нам усім пісні, які співатимемо всі разом та набуватимемось у колі однодумців. Пригощатимуть крафтові виробники, а також традиційно під час події буде благодійний збір.

16:00. Шевченківський гай (вул. Чернеча Гора, 1)

Вхід: 150 грн


24 серпня. Степан Гіга на Lolipop

Степан Гіга першим у Незалежній Україні отримав нагороду «Золотий диск». Загалом Степан Гіга володар трьох «Золотих дисків». Його творчість – це пісні, які наспівують мільйони людей. Без перебільшень, кожна пісня артиста – хіт.

Приходьте на фестиваль Lollipop та танцюйте під золоті хіти справжнього маестро української творчості біля басейну, або навіть у самому басейні. Проводьте літо яскраво!

17.00. Otaman Beach Club (виїзд на Кільцеву дорогу)

Вхід: 650 грн


24 серпня. Артем Пивоваров

Сьогодні Артем Пивоваров – один з головних трендсеттерів та хітмейкерів країни. В його піснях – пульс кожного українця. Концерти артиста – грандіозні шоу, наповнені нестримною енергетикою. Кожна зустріч з музикантом – вибух емоцій та незабуті враження. Об’єднувати і підтримувати – ось головна мета творчості Артема Пивоварова у цей непростий для всіх час.

19:00. !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26)

Вхід: 1150-1500 грн

Також цього тижня Артем Пивоваров матиме концерти у Рівному (23.08) та Тернополі (25.08).


Івано-Франківськ


24 серпня. Піккардійська терція

Визнані майстри співу а-капела подарували слухачам десятки прекрасних композицій, які супроводжують нас у різні моменти життя: від легкої та мелодійної роботи «Старенький трамвай» до глибокої та драматичної композиції «Пливе кача».

19:00. Палац Потоцьких (вул. Шпитальна, 3)

Вхід: 350-790 грн


24-25 серпня. Благодійний Фестиваль Незалежності

До Дня Незалежності на Промприладі відбудеться Благодійний Фестиваль Незалежності присвячений ідеям єдності та незламності українців.

В межах Фестивалю пропонується відвідати:

  • експрес тренування з кросфіту, адже кросфіт – це круто, енергійно і зовсім не складно;
  • флористичний майстер-клас і можливість поринути в затишну квіткову атмосферу;
  • розкрити красу та неповторність через портретну фотозйомку;
  • придбати милі серцю дрібниці та сувеніри на крафтовому маркеті;
  • зануритись у світ пристрасної бачати з тренерами;
  • власними руками створити тематичний елемент декору чи сувенір на майстер-класі з кераміки;
  • насолодитися одразу двома танцювальними джемами у різних стилях;
  • а увечері матимете можливість виступити на одній сцені з гуртом «Пенсія» та взяти участь у музичному перформансі.

12:00-22:00. Промприлад (вулиця Української Перемоги, 23)

Вхід: платний на окремі активності


25 серпня. Cheev

CHEEV сформував власний стиль, у якому він комбінує популярну музику з елементами інді, альтернативи. Його пісні — це чіпкі баладні мелодії разом із танцювальними бітами та яскравими приспівами. Чуттєвий вокал та тексти про внутрішні переживання, знайомі кожному слухачеві.

19:00. Палац Потоцьких (вул. Шпитальна, 3)

Вхід: 400-620 грн


Дніпро


22 серпня. Shumei

SHUMEI (Олег Шумей) – яскравий представник новітньої української музики, в якому поєдналися молодість, харизма й талант. Виконання пісні «Біля тополі» підкорило серця мільйонів слухачів, а дует із ZLATA OGNEVICH – «Буревіями» очолив тренди всіх чартів. Ця композиція стала справжнім хітом, під яку були створені мільйони TikTok-відео, і вона досі залишається популярною.

Концертні програми артиста складаються з проникливих авторських робіт, що зворушують серце кожного слухача.

19:00. Bartolomeo (вул. Набережна Перемоги, 9Б)

Вхід: 560 грн


25 серпня. Tember Blanche

Літній вечір з краєвидом на місто, теплими розмовами і світлою інді-поп музикою? Концерт Tember Blanche у Дніпрі буде саме таким!

На їхньому виступі почуваєшся як у колі старих добрих знайомих, що запросили тебе на тераску випити бланш, а закінчили вечір співами під акустику, бас-гітару і барабани. Але жодна кількість інструментів не здатна завадити щирості та інтимності їхньої музики.

19:00. Арт-дах Менори (вул. Шолом-Алейхема, 4/26)

Вхід: 390-790 грн


Вінниця


23 серпня. Зустріч з Євгенією Кузнєцовою

Євгенія Кузнєцова — письменниця, блогерка, авторка книг «Спитайте Мієчку», «Драбина», «Мова-меч» та інших.

Про творчість, гумор в літературі та житті, книги для дітей та дорослих Євгенія розповість на зустрічі з читачами у Вінниці. Звісно також будуть читання нових текстів та автограф-сесія.

18:30. Книгарня «Герої» (вул. Миколи Оводова, 17/3)

Вхід: вільний


23-25 серпня. Вечори кіно за Коцюбинським

У рамках ювілейного «Року Коцюбинського» Вінницька міська рада і «Довженко-Центр» запрошують шанувальників кіно та української літератури на незабутні кіновечори під відкритим небом.

Заплановано показ трьох фільмів, знятих за творами видатного вінничанина: «Подарунок на іменини» Леоніда Осики, «Татарський триптих» Олександра Муратова і «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова. Також перед кожним показом проходитимуть зустрічі з відомими українськими кінознавцями. Повна програма тут.

15:00-20:00. Вінницький літературно-меморіальний музей Михайла Коцюбинського (вул. Івана Бевза, 15)

Вхід: вільний.


25 серпня. Арсен Мірзоян

Арсен Мірзоян – один з найяскравіших представників сучасної української музики. У творчості артиста гармонійно поєднуються мужність і чуттєвість, драйв та романтика. Неповторний оксамитовий вокал співака не дає можливості сплутати його з кимось іншим. А щирість виконання обеззброює найзятятіших скептиків.

18:00. PIROGOV SKY (вул. Пирогова, 155)

Вхід: 380 грн


Миколаїв


22 серпня. Volkanov

VOLKANOV – це свіжий подих сучасної української музики. Молодий співак, автор та композитор родом з тимчасового окупованого Бердянська. Відомим Дмитро став після своєї участі у вокальному проєкті «Х-Фактор», ставши суперфіналістом 9-го сезону в команді Андрія Данилка. Наставник розгледів талант юнака й після проєкту запросив підопічного гастролювати в складі команди Вєрки Сердючки. Та на цей час Дмитро є автором власних пісень, чимало з яких встигли стати хітами.

19:00. Концерт-хол «Юність» (пр-т Богоявленський, 39а)

Вхід: 250-470 грн


23 серпня. Алла Волкова. Сольний Концерт

Стиль комікеси відрізняється не лише блискучою самоіронією, а й жорсткістю, неочікуваністю та при цьому – завжди дотепністю та філігранністю.

Новий сольний стендап Алли Волкової «Мені можна» – це відвертий, місцями грубий, брудний та незмінно смішний матеріал. Рефлексія на життя, смерть та буденність – така вже вона людина.

19:30. Концерт-хол «Юність» (пр-т Богоявленський, 39а)

Вхід: 300-650 грн

Також Алла Волкова цього тижня має виступ у Білій Церкві (25.08).


Одеса


22 серпня. Лєра Мандзюк

Стендап Лєри Мандзюк — це можливість відпочити від буденності. Але разом із тим і час, коли можна подумати над актуальними соціальними питаннями. Адже Лєра підіймає та висміює теми, які турбують суспільство.

Якщо любиш спілкування та її величність імпровізацію, сідай в перший ряд. Тобі полюбиться.

19:00. Культурний центр UNION (вул. Троїцька, 43)

Вхід: 500-1000 грн


23 серпня. Максим Бородін

Максим Бородін пройшов шлях від вуличного артиста до популярного співака з багатотисячною аудиторією. На широкий загал Максим став відомим завдяки участі у шоу «Голосу країни-12». Серед найвідоміших пісень артиста – романтичний хіт року «Якби не ти», який розкриває всю важливість та силу справжніх почуттів.

19:00. ITAKA Beach Resort & Night Club (Пляж Аркадія, 4)

Вхід: 500 грн


Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Культура в регіонах
Від Onuka до Foa Hoka: як звучить Чернігівщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Від Wellboy до Re-read: як звучить Сумщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
13 Червня, 2024
Культура в регіонах
Музика Дніпропетровщини (Січеславщини): плейлист від Ліруму та Dnipropop
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
12 Червня, 2024