Головна
>
Статті
>

Плани на п’ятницю? Big Bar Tour – новий формат бар-туру з коктейлями та цікавими знайомствами

Плани на п’ятницю? Big Bar Tour – новий формат бар-туру з коктейлями та цікавими знайомствами

Big Bar Tour – це щось значно більше, ніж прогулянка барами з дегустацією смачних коктейлів. Можна сказати, що ця історія не стільки про алкоголь, а про нові знайомства та спілкування. Якби не одна важлива деталь: барна культура, яка стрімко розвивається та пропагує відповідальне вживання якісного спиртного в приємній атмосфері.

Ми звернулися до фахівців, які краще за багатьох розуміються в алкоголі та спілкуванні з людьми. Тим більше, що бармен – це обличчя закладу. Людина, яка зустрічає нас за барною стійкою, стає нашим провідником у світ смачних коктейлів. Людина, яка не просто робить коктейлі, але може за необхідністю замінити друга. Ніхто краще не зможе розповісти про переваги своєї роботи і особливостях барної культури.

Матеріал опубліковано за підтримки агенції нетипових подорожей Deinde.

Даня, Wood You Like Bar

Колись я працював офіціантом, а бармен (за сумісництвом мій друг) поранив руку, тому прийшлося вийти замість нього. Наприкінці дня на моєму рахунку було кілька зіпсованих коктейлів і розбитих склянок, але я зрозумів, що знайшов роботу своєї мрії. Працюю вже близько трьох із половиною років, двічі ставав фіналістом «Barnation», переміг у конкурсі «Nemiroff cocktail competition».

Бути барменом – це своєрідне мистецтво, у якому спілкування з людьми займає дуже важливе місце. Для цієї роботи потрібно отримувати кайф від спілкування, щиро посміхатися та завжди вдосконалювати свої навички. Тому перед початком зміни я залишаю за дверима всі турботи, надягаю фартух, посміхаюся та виходжу за барну стійку.

Іноді достатньо глянути на людину, щоб зрозуміти який напій може їй сподобатися – спрацьовує професійний рентген. Значну роль грає як подати такий напій, але при цьому сильно не нав’язуватися. Мені подобається віскі в чистому вигляді, але якщо говорити про коктейлі на Johnnie Walker, то мій улюблений – «Johnnie Ginger».

Нові формати – це завжди круто, особливо коли вони допомагають розвинути смакові рецептори, дізнатися більше про барну культуру та познайомитися з новими людьми. Але окремий плюс бар-туру полягає у тому, що його організацією займаються інші люди. Інакше ваш особистий бар-тур закінчиться на другому закладі в стані міцного алкогольного сп’яніння.

Дмитро Горовенко, співвласник Maisatai, суддя «Мастер Шеф»

Раніше барна культура складалася з людини, яка наливає алкоголь. Але сьогодні вона набула певного сенсу та характеру: є бартендери, бар-менеджери, шеф-кухарі. Прививати її комусь без особистої зацікавленості неможливо, але як тільки людина відчує гостре бажання дізнатись щось нове, то раджу починати з самого початку – з історії походження коктейлів та складових компонентів. Потім вже приходити в бар, відкривати культуру через спілкування з барменами.

Бармен має бути амбіційним фахівцем своєї справи та відкритим до спілкування. У нього повинні світитися очі, він має розвиватися та досягати нових висот – без помилок нічого не буває, але треба йти вперед. І ще одна важлива річ, яка здається очевидною: «обличчя закладу» мусить охайно виглядати, тому що по одежі людину зустрічають, а по розуму проводжають.

Ми відрізняємо одразу лише чотири смаки: солодкий, солоний, кислий та гіркий. Від цього можна відштовхуватись у приготуванні напою для клієнта, який хоче спробувати щось нове. Мій улюблений коктейль – «Пеніцилін», раджу кожному, хто вибагливий до смаків, в ньому є виразний особистий аромат. Його можна приготувати на віскі «Johnnie Walker Red Label» та додати торф’яний віскі.

Для мене бар-тур цікавий з декількох причин: по-перше, це завжди нові знайомства. По-друге, крута прогулянка великою кількістю барів за один вечір. По-третє, можливість спробувати різні напої та страви, як наприклад, в Maisatai. Та четверте – це тусовка, коли людина за один вечір отримує багато нових емоцій!

Дмитро, Pink Freud

У сфері гостинності я спочатку був офіціантом, але із захопленням спостерігав за роботою барменів. На жаль або на щастя, потрапив під скорочення, але влаштувався в невеликому ресторанчику. Раніше не затримувався довго на одному місці, але «Pink Freud» об’єднав усе, чого мені не вистачало раніше – я нарешті відчув, що знайшов те, що мені потрібно.

Бармен – це актор, психолог і друг в одній особі, тому у плюсах цієї роботи спілкування знаходиться на першому місці. Відчуваєш себе причетним до створення чогось нового, адже в кожному коктейлі є своя історія та емоції. І, звичайно ж, нічне життя – найцікавіші події відбуваються після заходу сонця, вечірня пора задає невимушену і злегка розкуту атмосферу.

Можливо комусь це здасться банальністю, але хороший бармен має бути комунікабельним та освіченим, щоб знаходити підхід до людей та вміти підтримувати розмову. Алкоголь для бармена як фарби для художника – з нього ми створюємо свої шедеври. Мій улюблений коктейль на «Johnnie Walker Black Label» – «Rusty Nail». Це перше, про що я згадав після повернення з тримісячної подорожі до Індії.

Я ніколи не наллю гостю, який вже забагато випив. Адже ми не споюємо людей, а просуваємо барну культуру – відпочинок не мусить перетворюватись у похмільні страждання зранку. А під час бар-туру людина з компанією відвідає кілька хороших барів, де вип’ють по одному коктейлю. Це добре, тому що ніхто не вип’є забагато, всі весело відпочинуть, а зранку будуть відчувати себе добре.

Никита, Podil East India Company

Хто взагалі хоч раз у житті не замислювався над тим, щоб стати барменом або відкрити власний заклад? Ось я і вирішив спробувати себе в цій сфері. До того ж, цікаво займатися створенням коктейлів самостійно. Тим мені й подобається робота бармена, у ній велике місце займає творчість і є купа ідей, які хочеться втілити в життя.

Великий плюс, звичайно, полягає у спілкуванні з клієнтами. За один вечір можна познайомитися з такою кількістю різноманітних та цікавих персонажів, скільки звичайна людина за цілий рік не зустріне. Головне, не стояти на місці, продовжувати йти в заданому напрямку, постійно розвиватися та створювати щось нове. Я вже п’ять років знаходжуся за барною стійкою, але досі кайфую від цього.

Мені здається, що важливі якості для хорошого бармена і для тих, хто бажає піти в Big Bar Tour приблизно однакові: відкритість, зібраність і допитливість. Тому всім гостям бар-туру раджу готуватися до нових знайомств, нових барів та нових коктейлів!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023