Головна
>
Звіти
>

Як пройшов концерт ДахаБраха у Палаці “Україна”

Як пройшов концерт ДахаБраха у Палаці “Україна”

LiRoom LiRoom
12 Листопада, 2018

Цієї суботи, 10 листопада, у київському Палаці «Україна» розпочався тур гурту ДахаБраха по містах України. Уже майже традиційно музиканти виконували свої пісні на спеціально зведеному постаменті, використовуючи проекції для створення додаткової атмосферності. Так само, вже майже традиційно, вони виступають при повністю розкупленому майданчику. 

Ми відправили на концерт нашу фотографиню Ольгу Закревську, аби зафіксувати найкрасивіші моменти шоу, та запитали трьох зіркових гостей – Джамалу, Олега Михайлюту (ТНМК) та Антона Слєпакова (Вагоновожатые) – яке враження на них справило дійство. 

Офіційна автограф-сесія

 

Олег Фагот Михайлюта, гурт ТНМК

Якщо б ДахиБрахи не було, її треба було б негайно вигадати, за що й низький уклін Троїцькому, бо зібрати на одній сцені чотирьох настільки різних та глибинно потужних мольфарів міг тільки справжній деміург.

Ну, а кожне їхнє шоу я б називав ін’єкцією Любові, що було нереально важливо зробити саме в совковому Палаці «Україна». І те, що суворі архаїчні тьотушки не намагалися посадити танцюючих по проходах людей свідчить про те, що процес пішов, і добро в будь-який спосіб таки закохує зло. І робить це із превеликим задоволенням.

 

 

Джамала

Я не зовсім згодна з формулюванням «нетиповий для них зал». ДахаБраха – це філармонічний гурт, який потрібно слухати уважно, концентруючись на найменших деталях. Палац «Україна» – найбільший у нашій країні сидячий зал, який якраз підходить ДахаБрасі. Вони його заслуговують, бо вони – справжні культурні герої України, які прославляють нашу країну далеко за її межами.

Була неймовірно тепла атмосфера у цьому доволі холодному залі. Виступ був дуже музичним та оригінальним в усьому – музиці, віджеінгу, сценічному світлі.

 

 

Антон Слєпаков, гурт Вагоновожатые

Для мене виступ ДахаБраха в Палаці «Україна» був трохи схожий на поєдинок. Нічого не можу сказати поганого про сам палац, але дуже вже в нього «естрадна» аура, але своїм футуристичним іміджем, дикою конструкцією сцени, екранами з «битими» пікселями ДахаБраха на чолі з Владом Троїцьким, як Дон Кіхоти та Санчо Панси, кинулися в бій.

На цей вечір фасад з афішами Малініна, Лайми Вайкуле та інших зірок з минулого був затьмарений чимось незвичним для працівників палацу. Але дуже вражаючим і потужним. Аура палацу «Україна» почищена на місяць вперед. Сподіваюсь, Дмитру Шурову буде вже трішечки легше [концерт Pianoбой заплановано на 17 листопада у Палаці «Україна» – прим.ред].

 

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024