Головна
>
Звіти
>

Флешбеки до колишніх, “елітарна” музика та Казахстан. Рекап других сліпих прослуховувань Голосу країни

Флешбеки до колишніх, “елітарна” музика та Казахстан. Рекап других сліпих прослуховувань Голосу країни

LiRoom LiRoom
3 Лютого, 2021

Розпочався 11 сезон вокального шоу “Голос країни”, а разом з ним і наших рекапів. Вже третій сезон поспіль ми пильно стежимо за шоу, шукаючи майбутніх зірок української сцени.

Цього року ми запрошуємо різних авторів для написання рекапів. Для другого випуску свої враження описували наш головний редактор Олексій Бондаренко та вокальна тренерка Аля Шандра.

Богдан Муха

Пісня: QueenShow Must Go On

Повернулися: Тіна Кароль, Олег Винник, Надя Дорофєєва, Monatik

мініава льоша Льоша Бондаренко

Є такі пісні, які балансують між максимальною впізнаваністю та відчуттям певної контркультурності. Вони — завжди знахідка для телепрограм, які хочуть бути масово успішними, але залишати за собою вайб просвітництва. У репертуарі Queen їх одразу декілька. І вже з десяток років поспіль люди починають із задумливим розумінням качати головою, коли вони починають грати.

Що ж стосується пана Богдана. Куплети не зачепили. Чи-то рознервувався, чи що. А от приспіви потужно. Ідеальний дебютний виступ. До речі, нагуглити бодай щось про пана Муху мені не вдалося. Самородок?

Хоча за типажем я б із задоволенням послухав би як пан Богдан співає щось із Боуї.

Окремо треба відзначити, що Богдан Муха знав Винника за ім’ям по батькові. Олег Анатолійович оцінив рівень поваги і заспівав разом з абітурієнтом. Продемонстрував знання німецької та репертуару Rammstein (оце вже до речі дійсно сміливо як для першого виступу у праймтайм).

tia_horrel Аля Шандра

Увесь номер для мене став бенефісом Олега Винника, на фоні якого Богдан Муха виглядав, як школяр на першому дзвонику, серед випускників.

«Такий молодий, а уже є пружина»? — сказав «головний вовк країни», Олег Анатолійович. І резюмував, що: «у нас в Україні так мало рок-зірок». З цим твердженням я навіть згодна, але “вангую”, що десь заплакав один Святослав.

Щодо виконання Богданом пісні, то, як на мене — невиразний виступ, хоча пані Дорофеєва і була під враженням, відзначивши «феноменальний вокал» конкурсанта. Я феноменального не помітила нічого, особливої щирості виконання також. Сподіваюсь, Винник зможе цю пружину розкрутити у подальших випусках. А я вже відчуваю, як «Голос» робить з мене молоду вовчицю. Ховайтесь!

Галина Куришко

Пісня: GO_AСоловей

Повернулися: Тіна Кароль, Олег Винник, Надя Дорофєєва, Monatik

мініава льошаЛьоша Бондаренко

У мене складні стосунки з народним вокалом. Щоб мене вразити достатньо просто почати співати щось фольклорне. А от цього разу я вражений не був.

Ну давайте чесно — ми вже бачили десятки схожих виступів. Від Іларії і до Оксани Мухи. Єдина інновація тут — виконання не народної пісні, а популярної, від переможців націвдбору на Євробачення GO_A.

До речі, пані Галина грає в етногурті “Дуліби”, у якого понад 5 тисяч шанувальників у фейсбуці.

tia_horrel Аля Шандра

Я щось відволіклася на кібер-руку, що подає мікрофон. Анбілівбл.

Галина навіть трохи схожа на солістку гурту Go_A, тож досить очікувано було почути фольклорний вокал. Заспівала чисто, по нотках, з провінційним шиком, у якому немає абсолютно нічого поганого.

З поганого — те, що пісня ніяк не зобразилася на обличчі конкурсантки. Ба більше, у неї всі м’язи наче завмерли у гримасі страху, з першого кроку на сцену.

Вокально нічого особливого, оригінального чи унікального я не почула, все у межах ансамблево-хорового виконання на Дні Міста. «Ви неймовірна співачка» — підсумувала Надя Дорофеєва, — «ви були б моєю учителькою». Погодитися не можу, але поки все по стандартах «Голосу»: народний вокал, чуттєва історія, сором’язливе визнання. Йдемо далі.

Олександр Ткачук

Пісня: Frank Sinatra L.O.V.E.

Повернулися: ніхто.

мініава льошаЛьоша Бондаренко

Це справді милий виступ зі смаком. Дуже шкода що ніхто не повернувся. Хоча, звісно, якоїсь вокальної потужності в цьому не було. А ми все ще дивимося шоу, яке називається “Голос”.

tia_horrel Аля Шандра

Цікавий конкурсант, з дуже цінним професійним досвідом — Олександр працював на круїзних кораблях, як коктейль-піаніст. Його виконання пісні Love було простим, зрозумілим і приємним, але зовсім не в концепції телешоу.

Я із задоволенням випила б смачний коктейль і провела вечір, слухаючи Олександра десь у затишному барі. Сподіваюся, колись мені це вдасться.

Нікіта Ломакін

Пісня: Celine Dion My Heart Will Go On

Повернулися: Надя Дорофєєва, Тіна Кароль.

мініава льошаЛьоша Бондаренко

З Нікіти Ломакіна намагаються робити гібрид вітчизняного Вікнда з Джастіном Бібером уже кілька років. Він дружить із акторками серіалу “Школа”. 5 років зустрічався із молодою зіркою Мішель Андраде. Випустив уже кілька кліпів, де наче Джейкоб бігає по лісах і річках і розповідає про любов. І ось, новий крок в кар’єрі — ще підкачати популярності коштом “Голосу”.

Попри те, що пан Ломакін очевидно дуже талановитий вокаліст, його виконання My Heart Will Go On — це одразу про все й ні про що. По-перше, навіщо було обирати пісню, яка була хітом, що до того, як пан Нікіта народився, якщо він цілить у молодіжну аудиторію? По-друге, тут тобі й інтонації Крейга Девіда, і трепові біти а-ля Migos, і спроба розвернути симфонічний масштаб на приспівах. Схоже, у цьому кавері пан Нікіта відобразив проблему, з якою стикається й у сольній творчості. Він може робити багато, але не може обрати, що саме.

Те, що він не пішов до команди артистки, яка співпрацює з його колишньою — це якраз логічно. А от чи вдасться Тіні направити його в якесь творче річище — подивимося.

tia_horrel Аля Шандра

Конкурсант, який потенційно має розбивати молоді сердечка. Тут і чуттєва історія, як він пережив складне розставання із Мішель Андраде після п’яти років разом. І кліпи на YouTube, і виступи з Тіною Кароль — все, аби зайняти нішу Ель Кравчука українського музичного простору.

Пісня My heart will go on прозвучала від Нікіти у стилі раннього Крейга Девіда. Ще до того, як останній почав займатись своїм вокалом. Відчувається крутий потенціал, який наче затиснуло шаблонною подачею і формальністю.

Технічно Нікіті точно варто ще працювати над атакою звуку і використанням резонаторів, або ж просто зараз – взяти за основу стилістичний напрямок артиста The Weeknd і запускати свої прекрасні мелізми на повну. Як вокалісту, я б порадила йому йти до Монатіка, але він вибрав Тіну. Ну що ж, буде цікаво подивитись чи зможе Нікіта в наступних випусках вийти за межі естради початку нульових.

Олександра Ганапольська

Пісня: Alizee — Moi Lolita

Повернулися: Монатік

мініава льошаЛьоша Бондаренко

Здавалося б, нічого особливого. Та й ми вже бачили одну Лоліту, яка успішно пройшла “Голос”. Але саме в таких моментах Монатік демонструє, чим він відрізняється від інших тренерів голосу.

Діма обирає не виконавицю, а артистку. І всі ці неточності, невпевненість, дивну пісню можна пробачити, бо пані Ганапольська очевидно прагне писати своє. Тому вона не покинула укулеле, тому вона не боїться грати у підземці чи на площі. За такими артистами спостерігати набагато цікавіше, ніж за десятками музикантів із 10-річним стажем у пабах.

tia_horrel Аля Шандра

Тендітна дівчинка з укулеле – вулична співачка. Чесно, я чекала Один в каное, або власну інтерпретацію якоїсь із пісень Время и Стекло. Але точно не флешбек у моє підліткове минуле – Alizee – «Moi Lolita». Люблю цей трек.

Щодо вокалу, то відчувається, що він недопрацьований технічно, але потенційно цікавий, впізнаваний тембр. У якому, з невідомих для мене причин, трапляються вкраплення досить «важких» нот, більш властивих для пабних концертів. Думаю, Монатік зможе «почистити» звучання конкурсантки і далі ми зможемо почути дійсно цікаві напрацювання.

Юлія Тимочко

Пісня: BlackWonderful Life

Повернулися: Тіна Кароль, Олег Винник, Надя Дорофєєва, Monatik

мініава льошаЛьоша Бондаренко

Те, що пані Кароль називає “елітарною музикою”, я б радше назвав музикою для корпоративів дорожче середнього. На схожу тему, нещодавно в мене була дискусія про smooth jazz, у якій я марно намагався пояснити, чому цей жанр немає нічого спільного ані з розвитком музики, ані з класичним чи сучасним джазом. Але менш із тим.

Пані Тимочко прекрасно заспівала. Обережно, тонко, з душею. Я чекав, що тему Адель почнуть качати вже трохи пізніше, але ДоДо проговорилася на першому ж коментарі.

tia_horrel Аля Шандра

Співачка з досвідом — вже більш ніж 15 років на сцені. У її виконанні пісня Wonderful life навіть не звучить як замовлення на корпоративі. Вокально дуже зрозуміле виконання: без техніки, яка задавлює тембр, з кульмінаційною ноткою і дуже легкою мелізматикою. Ніби гарно збалансована вечеря. Відчувається джазова стилістика – проте вона не розкривається повністю, а отже є чого чекати в наступних ефірах.
«Ви моя Адель» — говорить пані Дорофеєва, хоча спільного саме у вокальних даних в артистки зі співачкою я особисто не помітила зовсім.

А от Тіна Кароль зазначила, що нам: «не вистачає виконавиці, яка зайняла б нішу елітарної української музики». Просто цікаво дізнатись трохи більше про цю нішу і яку саме «елітарність» співачка мала на увазі? Мабуть, буде змога відслідкувати це у наступних ефірах «Голосу», адже Юлія обрала тренеркою пані Кароль.

Олександр Лим

Пісня: Океан ЕльзиТам де нас нема

Повернулися: Надя Дорофєєва.

мініава льошаЛьоша Бондаренко

Дуже дивно, але акцент пана Ліма звучав дуже схожим на ацент Лео Мантіса, коли той брався співати ОЕ. Хоча вони з абсолютно різних регіонів.

Щодо Казахстану — згадався Єрлан. Ох, Єрлан був крутим. До речі, цікаво, що він там? В інстаграмі остання картинка ще з минулорічного “Голосу”.

Що ж стосується виступу. Я не дуже зрозумів нащо оце хетфілдівське “йееах!” наприкінці кожного рядку. Але хочеться подякувати принаймні за вибір пісні. Загалом же, не можу сказати, що був вражений.

tia_horrel Аля Шандра

Конкурсант із Казахстану! Я люблю Казахстан, у мене там родичі. Олександр явно розумів куди він йде, тому обрав пісню Океану Ельзи Там де нас нема. Природній красивий тембр, що цікаво звучав на початку виступу, але набрид уже всередині.

Відчувається вплив стилістики «руроку» — розмивання фінальної ноти у рядку, недоречний «а-ля харш», який нікуди не вписується ні з погляду драматургії, ні техніки. Це дратує – капець. А пісня гарна.

Женя Семьохіна

Пісня: MonatikСильно

Повернулися: Олег Винник, Надя Дорофєєва, Monatik

мініава льошаЛьоша Бондаренко

Дуже сильний виступ. Думаю, пані дійде щонайменше до півфіналу, бо виглядає як готова попартистка. І це був найкращий дует з тренером за випуск.

Єдине що мене бентежить, чомусь мені здається, що Semypkhina (а вона в ютубі підписана саме так) націлена на ринок російської попмузики. Це відчувається в її сольних піснях. І вони, поки що, доволі прохідні.

А таких артисток, якщо написати їм хороший матеріал, дуже не вистачає українському ринкові.

tia_horrel Аля Шандра

Я таких співачок особисто називаю «діти Дуа Ліпи». І слухати мені їх нецікаво, тому що це максимально стандартизовано і бездушно, такий собі формат музики для TikTok, щоб пранкувати свого кота.

Потенційно, мені здається, Женя могла б стати другою Дорофеєвою, адже вокал і зовнішність ну дуже подібні на «оригінал». Але це за умови якщо їй трапиться свій Потап. Поки я не бачу у цьому довгострокових перспектив для української сцени, вибачте.

В’ячеслав Пітак

Пісня: Linkin ParkNumb

Повернулися: ніхто

мініава льошаЛьоша Бондаренко

Чомусь пан В’ячеслав співає Linkin Park так, ніби це аренбі з нульових. Хрипотци в голосі, на жаль, не вистачає. У нас є купа артистів на андеграундній сцені, які набагато краще вміють в ектремальний вокал.

Я вірю, що пан Пітак міг би непогано заспівати Usher, але, на жаль, з Честером, окрім зовнішності, його нічого не пов’язує. А шкода. Бо якоїсь долі нью-металу у цьому шоу не вистачає.

tia_horrel Аля Шандра

Ще до того як заграла Numb по зовнішньому вигляду артиста відчувалося що буде або щось дуже круте, або щось дуже лажове. По факту виступу, на жаль, дуже слабкий вокал з постійним зажовуванням звуків і компресією у дусі співака Шури.

Сумно, тому що я особисто дуже трепетно ставлюсь до Linkin Park, а після того, як Честер пішов з життя – мені складно слухати їхні треки без сліз.

В’ячеславу треба працювати над чистотою інтонування і правильно обирати репертуар — це поки надто сильна композиція для його техніки. До того ж тембрально голос конкурсанта поки недостатньо виражений ні для скримінгу, ні для розчеплення.

Ілля Рєзніков

Пісня: ГайтанаДва вікна

Повернулися: Олег Винник, Надя Дорофєєва

мініава льошаЛьоша Бондаренко

Мені завжди сумно, коли такі артисти як LETAY знову і знову йдуть в талантшоу. Рєзніков колись грав у непоганому гурті We Are!!. Потім брав участь у Євробаченні. А останні роки доволі часто потрапляє в ефіри радіостнацій та працює як санудпродюсер. І ця версія Два вікна покликана розкрити його радше як саундпродюсера, на чому він наголошує і в коментарях.

LETAY має унікальний вокал, який можна дуже цікаво розкривати. Ну і чи варто говорити, що цей гурт вже навіть грав на одній сцені Atlas Weekend з ONUKA. 

До речі, цікаво, що саме Винник першим вгадав, що це саме LETAY. Якимось чудернацьким чином, Олег Винник став серцем цього сезону. На фоні штучно агресивної Кароль, невпевненої ще в собі ДоДо, та няшного Монатіка він реально виглядає як батя з досвідом.

tia_horrel Аля Шандра

Вокал співака впізнаваний, особливо для тих хто дивиться українські телешоу. Навіть Олег Винник здогадався одразу, хто стоїть на сцені. Попри дуже дивне регетон-аранжування, Два Вікна у виконанні Іллі прозвучала чисто і професійно.

Проте, як слухачці, мені не вистачило драматургії. Особливо зважаючи на вокальні здібності фронтмена LETAY.

Діана Стєбакова

Пісня: AlekseevПьяное Солнце

Повернулися: ніхто

мініава льошаЛьоша Бондаренко

Мій улюблений типаж — мінімум реальної емоції, максимум вокальних екзерсисів. Мило. Не більше.

tia_horrel Аля Шандра

Ну скільки можна маніпулювати темою батьків і дітей, втратою близьких, ну камон…

Окей, щодо вокалу. Це було неідеально, з досить очевидним нальотом «караоке-клубів» і надто шаблонними прийомами. Непотрібні мелізми, переходи, атаки звука, за якими вокалістці нібито страшно показати щирі почуття та відкритися аудиторії. Шкода, відчувається сильний технічний бекграунд і я думаю, що з іншою піснею, голос Діани міг би прозвучати набагато краще.

Анастасія Буханцова

Пісня: Один в каное — У мене немає дому

Повернулися: Тіна Кароль, Олег Винник, Надя Дорофєєва, Monatik

мініава льошаЛьоша Бондаренко

Ідеальний метч артистки й пісні. Пробиває наскрізь навіть попри неідеальне виконання. Утім, це настільки потужна пісня, що вона “працюватиме” в більшості ситуацій. Головне, що артистка не намагалася вподібнюватися Крістіні Агілері. І пані Анастасія цього й не робила.

tia_horrel Аля Шандра

У мене немає дому — дуже сильна пісня, яка складна у своїй емоційності та простоті. Тут мінімальна нещирість — і замість ніжної, чуттєвої композиції, виходить пабний кавер.

Конкурсантка має виражений тембр голосу, завдяки цьому пісня, у цілому, звучить непогано. Їй достатньо просто не “перегравати”. Вокалістці вдалося не зіпсувати У мене немає дому і цим вже можна пишатися. Тож, напевне, це найкращий виступ цього випуску.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023