Головна
>
Статті
>

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 2 епізод. Гості з інших країн та рокова мама

Рекап. «Голос країни» 9 сезон 2 епізод. Гості з інших країн та рокова мама

У другому випуску 9 сезону «Голосу країни» продовжує розвиватися броманс між Потапом та Монатіком і напруження між Даном Баланом та Тіною Кароль. Якщо вірити тізерам, воно сягне свого піку в наступному епізоді. Більшу частину артистів забрав у свою команду Монатік. Сценаристи намагалися не знижувати градус драми, а виконавці їхали з різних куточків світу: від Росії до Шотландії.

Читайте також про попередній випуск тут.

Ті, хто пройшли

Ім’я: Шпилясті кобзарі
Пісня: Щедрик
Повернулись: Потап, Дан Балан

Олексій Бондаренко

Те, що вже багато років роблять Шпилясті кобзарі – безумовно важливо. Популяризація такого інструменту як бандура – це правильно, яскраво, цікаво, самобутньо. Вони постійно світяться на різноманітних шоу, а Ярослав Джусь уже встиг зарекомендувати себе як один із головних бандуристів країни (грав, серед інших з ONUKA). З іншого боку, все це вже було і тому навіть такий непоганий виступ як цей не викликає майже ніяких емоцій. Кобзарі праві: бандура – це круто. Але їй страшенно потрібне нове дихання.

Катерина Ятель

У мене немає упереджень щодо народних пісень, але є непоборне відчуття нудьги, коли я чую їх черговий переспів. Якщо пошукати на YouTube Шпилястих Кобзарів, то знайти приклади бандурних версій сучасної музики фактично неможливо. Мені дуже хочеться побачити, як ці п’ять молодих хлопців перероблюють на свій лад щось неочікуване, на кшталт Monatik чи The Hardkiss. Сподіваюсь, Потапу хочеться побачити те ж саме.


Ім’я: Даніель Швець
Пісня: Nessun Dorma з опери «Турандот» Дж. Пуччіні
Повернулись: Потап, Тіна Кароль, Дан Балан та Монатік.

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Арію Nessun Dorma зробив світовим хітом Лучано Паваротті, а простий хлопець з Молдови Даніель прекрасно заспівав її в ефірі телеканалу «1+1». Ні до чого причепитися. Навіть традиційна «сльоза» тут не виглядає марною. На темі раку крові не спекулюють, а спокійно розповідають, що це не вирок і його можна вилікувати.

Претензія тільки одна. До Дана Балана, який вже другий ефір поспіль відпускає нахабні коментарі на адресу Тіни Кароль, а цього разу взагалі вирішив, що може розпоряджатися її тілом. Це якась діч.

Катерина Ятель

Спочатку не про виступ. Перше – я в захваті від того факту, що Тіні Кароль знадобилась секунда, аби впізнати арію, а Потап підспівував її собі під ніс. Я розумію, що це нормально, але все одно додає їм балів. Друге – я замовчувала це відчуття під час написання першого рекапу, але раз Льоша вирішив підняти цю тему, то і я можу. Поведінка Дана Балана псує враження від шоу, бо здається, ніби щоразу, як йому нічого сказати, він вирішує, що може підкатити (повірте, це слово підбиралось довго) до Тіни Кароль. І не схоже, що їй це до вподоби.

Тепер щодо виступу. У Даніеля є потенціал дійти до «Нокаутів» – і голос, і харизма є. А з баченням Монатіка, він точно заграє новими фарбами.


Ім’я: Анастасія Каманіна
Пісня: Beyonce – Crazy in Love
Повернулись: Потап та Монатік

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Той випадок, коли учасниці пощастило, що це шоу «Голос», а не «Х-Фактор». Дуже непогане виконання повністю нівелюється жахливим і абсолютно незрозумілими гримасами. В Анастасії явно є відчуття вайбу і можливо надалі Монатік використає його, щоб розкрити у ній талант реперки, яких так не вистачає в Україні. Єдина проблема, скоріше за все пані української не знає.

Катерина Ятель

Я завжди казала, що якщо хочеш переспівати щось настільки відоме – то постарайся і зроби його своїм, щоб позбавитись порівнянь з оригіналом. Виступ Анастасії, загалом, можна взяти за приклад такої переробки, а не копії. Мені сподобалось.


Ім’я: Олександр Мороз
Пісня: Dan Balan – Люби
Повернулись: Дан Балан та Монатік

Олексій Бондаренко

Така собі пісня. Загалом, посереднє виконання. Дивний вибір Монатіка, при тому що пісня Дана Балана. Але в будь-якому разі краще, ніж поведінка Дана Балана, який, схоже, починає розуміти, що він – не єдина, і навіть не головна зірка в журі.

Катерина Ятель

Я нарешті побачила живу людину, яка слухає та любить Maruv! Правда, ця ж людина знає не лише «нума-нума-ей» у Дана Балана…

Спочатку мені здалось, що виступ Олександра Мороза поганий, але почувши як пісня мала звучати насправді, його номер був все ж піднявся на щабель посереднього.


Ім’я: Ярослав Кошельник
Пісня: Володимир Гришко – Кохана
Повернулись: Потап

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Пару сезонів тому був такий хлопець Павло Палійчук – фрікуватий, дивнуватий, напрочуд простий чувак із невеличкого міста. Він розірвав усіх чотирьох членів журі на «сліпих», пішов до Потапа, але доволі кволо завершив сезон.

Ярослав, простий робітник заводу, трохи нагадує свого попередника. Нехай перший виступ не можна назвати вражаючим, але у нього є Потап і перспективи зіграти в локальне шоу «від пацана до пана», ставши якщо не темною конячкою, то яскравим артистом цього сезону.

Катерина Ятель

Не знаю, де там Льоша побачив яскравого артиста цього сезону. Як на мене, Ярослав цілком звичайний хлопець, який не зможе дивувати ні на самому шоу, ні за його межами. Абсолютно класичне прочитання української естради. І ніщо не натякає на здатність вийти за межі цього прочитання.


Ім’я: Вікторія Ягич
Пісня: Metallica – Enter Sandman
Повернулись: Потап, Тіна Кароль, Дан Балан і Монатік

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Сценаристи «Голосу» роблять все, аби за кожним учасником закріпився якийсь один простий та зрозумілий образ. Це дозволяє не тільки легше запам’ятовувати учасників, а й вибудовувати емоційну прив’язку певних груп населення до тих чи інших кандидатів. Так от, попри потужний вокал, яскраву зовнішність, нетипову пісню, та й взагалі ледь не найкращий виступ цього випуску, пані Вікторія нам запам’ятається як «яжемать». Певне, цю ж карту будуть розігрувати і надалі.

Цікаво тільки, чи врешті все прийде до традиційного образу берегині із тужливими піснями, чи ж ми таки побачимо модерну версію із girl-power, у якій наявність сім’ї та дітей не заважатиме дівчині реалізовувати себе у житті.

Катерина Ятель

Давайте разом ще раз поаплодуємо людям, які обирають на сліпі прослуховування не традиційні пісні, де головне не те, як ти співаєш, а як зможеш прокричати останню ноту і заплакати від емоційного надриву (болю у горлі). Сподіваюсь, що Вікторія пішла до Потапа в надії дивувати та експериментувати, а не бути в межах одного рок-образу.

До речі, маю не погодитись з думкою Льоші про розігрування карти «яжемать». Мені здається, що Вікторія дала діткам погратись з Потапом і дуже швидко завернула їх назад за куліси, показавши, що на цьому шоу вона не дасть затьмарити свій талант материнством.


Ім’я: Влад та Роман Таранцови
Пісня: One Republic – Love Runs Out
Повернулись: Тіна Кароль та Монатік

Олексій Бондаренко

Нормальний виступ. Приємні чуваки. Потрапили до Монатіка. Подивимося, чи вийде з братів Таранцових зробити місцевих Джонас Бразерс.

Катерина Ятель

Здається, це один з тих випадків, де учасників взяли лише заради того, щоб на наступних етапах був хоч один дует. Бо іншого пояснення я не маю.


Ім’я: Христина Сквірська
Пісня: Alan Walker – Faded
Повернулись: Монатік

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Неймовірний тембр і потрапляння у пісню. Вокал Христини ніби створений для колаборацій із EDM діджеями. Навіть історія про найперший виступ у житті насправді торкає та розчулює. Найкращий виступ цього ефіру і артистка, потенціал якої поки що годі й уявити.

Катерина Ятель

Будь ласка, Христино, не слухайте Льошу і не треба вам колаборації з  EDM-діджеями. Вона просто зобов’язана продовжувати у тому форматі, з якого й почала – коли нічого не відволікає від цього магічного голосу.


Ім’я: Гульназ Хасанова
Пісня: Оля Цибульська та DZIDZIO – Цьомаю
Повернулись: Потап та Тіна Кароль

Олексій Бондаренко

Жахлива пісня, манірне, хоч і непогане виконання, недоречне камео Олі Цибульської в складі групи підтримки і екзальтована поведінка учасниці. Єдине, що радує в цьому номері – дівчина з Татарстану здатна вивчити українську, а Дан Балан – ні.

Катерина Ятель

Вибачте, мене паралізує від Олі Цибульської та її творчості, тому коментування неможливе.


Ім’я: Ніка Тупилко
Пісня: Adele – One and Only
Повернулись: Дан Балан, Тіна Кароль, Потап та Монатік (останнього заблокував Балан)

Олексій Бондаренко

Приблизно так виглядає типовий кастинг типового вокального шоу. Вокально важка пісня, неідеальне, але дуже настирне виконання і навіть якийсь саспенс у поведінці членів журі. Хоча навіщо Балан заблокував Монатіка схоже не зрозумів навіть сам Дан, але це принаймні щось новеньке.

Катерина Ятель

Дан Балан заблокував Діму Монатіка заради Тіни Кароль, повідомили нам у промо-ролику. Неймовірний лицарський вчинок заради прекрасної дами серця. Якби він мав хоч якийсь зміст.

Виступ Ніки не поганий, просто він настільки звичний для талант-шоу, що навіть «скандальна поведінка зірки світового масштабу» здається цікавішою для обговорення.



Ті, хто не пройшли далі

Ім’я: Валерія Павлова
Пісня: Tayanna – Леля

Рандомний коментар:

Олексій Бондаренко

Не дотягнула. Не найкращий вибір пісні. Не найкраще виконання. Все якесь трохи недо. Той випадок, коли «спробуй ще» від журі виглядає не як рядова порада, а як цілком справедливий коментар.

Катерина Ятель

Згадалось, як минулого року Андрій Данилко не повірив, що Tayanna сама виконує пісню наживо. Тоді я не дуже зрозуміла, що його так здивувало. Після виступу Валерії стало очевидно, що не так вже й просто заспівати Лелю.

Насправді, у Валерії є майбутнє. У неї дуже приємна манера говорити, я б з радістю подивилась діснеївський мультфільм з її озвучкою. Тому я б чекала на повернення за кілька сезонів.

Ім’я: Артур Сошин
Пісня: Ofenbach feat. Nick Waterhouse – Katchi

Олексій Бондаренко

За такі виступи я не люблю вокальні шоу. По-перше, Артур співає не своїм голосом, а якимось голосом, яким, як він уявляє, має співатися ця пісня. По-друге, щоб робити усі фінти і «камон» як поп-зірка треба або бути поп-зіркою, або ж мати аж надто багато самовпевненості. У більшості випадків це звучить награно і недоречно. Саме як у цьому номері.

Катерина Ятель

Я вже тричі передивилась цей виступ і все одно не змогла запам’ятати як звучить Артур. Не знаю, це справа у пісні чи самому виконавці, але прохідним тут було все.


Ім’я: Катріна Ханна
Пісня: Enya – Only Time

Олексій Бондаренко

Дуже важка пісня, яка потребує не стільки вокалу, скільки чуттєвості. А співати подекуди легше, ніж проживати пісню на сцені. Можливо з іншою піснею у Катріни було б більше шансів.

Катерина Ятель

От переглядаючи виступ Катріни Ханни я ще раз розсердилась, що далі пройшов дует братів. Як на мене, якби хтось з суддів трішечки з нею попрацював, то перед нами була б чудова вокалістка з готовим продуманим образом та передісторією.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
24 години тому
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024
Новини
Як звучить Херсонщина: плейлист від Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 Квітня, 2024