Головна
>
Статті
>

Ностальгія за 90-ми та кавер на кавер. Рекап нокаутів команди Monatik у «Голосі країни»

Ностальгія за 90-ми та кавер на кавер. Рекап нокаутів команди Monatik у «Голосі країни»

Розпочинається останній етап шоу «Голосу країни» перед прямими ефірами. Через коронавірус телеканалом 1+1 було вирішено розтягнути два епізоди «нокаутів» на чотири, таким чином давши нам і вам можливість неупереджено оцінити результати кожної тренерської команди.

Правила «Нокаутів» прості: кожний учасник сольно виконує пісню. Тренер оцінює виступ учасника чи учасниці та визначає, на яке з чотирьох вакантних місць чвертьфіналістів його чи її відправити. Чотири місця символічно позначаються стільцями. Це конкурс на вибування. З цього року продюсери шоу дали можливість провести у фінал не лише чотирьох учасників зі своєї команди, а й використати право крадіжки.

Прочитати попередні рекапи на десятий сезон «Голосу країни» можна тут.

Олександр Календа

Пісня: Swedish House Mafia – Don’t you worry child

  Льоша Бондаренко

Двічі поспіль Монатік давав одне й те ж зауваження – пан Олександр співає ніби небесам, а не залу. Через це складається враження надто великої самовпевненості, хоча насправді у виступі відчувалося й хвилювання. Тембр дійсно вражаючий, але варто було вражати чимось іще. Мене взагалі не зачепив цей номер, бо як на мене пан Олександр набагато більше переживав за себе та своє місце в проєкті, ніж за те, щоб зробити класно виступити.

  Катя Ятель

У пана Олександра ідеальний тембр для виконання класичних рок-пісень. Та й на сцені він себе поводить відповідно. Є відчуття, ніби незабаром він запустить свій гурт й одразу захопить ефір умовного Radio Roks. Врешті, не всі вокалісти мають бути універсальними. Я, напевно, згодна з паном Монатіком, що це поки що найкращий виступ Календи у шоу.


Ася Хорошун

Пісня: Бумбокс – Люди

  Льоша Бондаренко

Я довго намагався зрозуміти, це справді зворушливий номер чи театралізоване загравання із доволі непростою піснею. Загалом, мені сподобалося. Але ось ця награна драма видалася якоюсь штучною. Важко оцінювати. Напевне, щоб зрозуміти, варто було сидіти в залі.

  Катя Ятель

Наскільки сильно мені подобається тембр пані Асі, настільки ж відштовхує її театральна поведінка на сцені. Мені дуже важко позбавитися відчуття, що це перегравання та дотримання сценарію, а не щирість. Це відштовхує мене як слухачку.


Сергій Асафатов

Пісня: The Police – Roxanne

  Льоша Бондаренко

Тут варто віддати належне музичному смакові Монатіка та пана Асфатова. Формально, це кавер на легендарних The Police. Але насправді це кавер на кавер. А саме – на спільне виконання цієї пісні гуртами Milky Chance та AnnenMayKantereit. Пан Асафатов майже один в один «зняв» версію Генінга Мея та навіть партію Milky Chance на губній гармощці. Взагалі, це відео – один із найбільш вражаючих каверів, які мені попадалися. Не можна сказати, що Сергій зміг перевершити німців, але заспівав на рівні. Та й зіграв непогано.

  Катя Ятель

Пан Асафатов мій фаворит у команді Діми Монатіка, а його виступ – мій улюблений у цьому ефірі. Неймовірно харизматичний музикант, чий тембр я реально можу впізнати навіть не дивлячись на ім’я учасника. Це виконання професіонала та артиста, а не черговий виступ на талант-шоу. Я в екстазі.


Марія Щербак

Пісня: Наталія Ветлицька – Посмотри в глаза

  Льоша Бондаренко

У пані Щербак дійсно є певна схожість із Дорофєєвою. Але конкретно цей виступ мені видався аж надто невпевненим та притягнутим. Чи то Марія розпереживалася. Чи то пісня не підійшла. Але це було якось аж надто вимучено.

  Катя Ятель

Ніколи не думала, що коли-небудь напишу ім’я Наталії Ветлицької на сторінках LiRoom. Добре, хоч цього разу не буде факапу, як з Бастою – Ветлицька одна із критиків путінської влади.

Це ніяк не впливає на факт того, що Посмотри в глаза загалом не найсучасніший трек, так і нове аранжування не допомогло його врятувати. Пані Марія у цій пісні не відкрилася та здалася мені дуже вторинною та нудною.


Ліда Лі

Пісня: Christina Aguilera – Fighter

  Льоша Бондаренко

Я вважаю, що вокалісткам, які дуже люблять співати в манері кавер-гуртів, треба давати пісні Агілери, Мерайї Керрі та Анастейши. Там не програєш. Хоч ти всю пісню будуй на гучному вокалі та вокалізах – все одно нічого не зіпсуєш. Так воно й сталося тут. Пісня настільки потужна й виграшна сама по собі, що пані Лі достатньо було просто не налажати. Досвід дається взнаки – все заспівано чисто. Але душі в цьому не було.

  Катя Ятель

Fighter – одна із найкращих поп-пісень 2000-х. Ба більше, це одна із найбільш виграшних для виконавиць пісень для талант-шоу. Попри це, є дуже великий шанс загубитися у силі, яку ця пісня несе, та звучати як кавер-вокалістка, а не епічна лірична героїня з оригіналу.

Як на мене, Ліда Лі саме ілюструє мої слова – вокалу на Агілеру вистачає, а от емоцій, подачі та техніки не дуже.


Сергій Роман

Пісня: Несе Галя Воду

  Льоша Бондаренко

Коли спробували зробити з народної пісні клауд-реп, а вийшла пародія на Sugababes. Загалом, це цікавий підхід і пані Кароль права, ця пісня дійсно може залетіти на радіо (не дарма ж у нас Соловей виграв на нацвідборі). Але це далекувато і як для впевненого R&B, і як для справжнього нью-скульного репу. Всіма руками за експерименти, тому сподіваюся, що це лише перша спроба, а далі пан Роман разом з Монатіком покажуть щось ще цікавіше.

  Катя Ятель

Продовжуємо марафон банальних та попсових українських народних пісень! Цього разу ми заправляємо їх не фолктронікою, а скрра-па-па-едлібами. Бо ми які? Правильно, трендові та сучасні. І нічого, що дикція не на висоті, що аранжування звучить вторинно, а у виконанні немає індивідуального почерку. Це все подробиці, на які можуть звернути увагу лише зануди у своїх рекапах.


Владислав Семьонов

Пісня: Stevie Wonder – Isn’t she lovely

  Льоша Бондаренко

Найкращий виступ цього випуску. Легко, невимушено, по-справжньому, технічно та ще й зі специфічним суто фанковим вайбом. Просто шикарно. Такий номер міг народитися тільки в команді Монатіка, який насправді пронизаний фанком з ніг до голови. Мені дуже імпонує пан Владислав і я б дуже хотів побачити його ще. Шкода, що перевагу віддали більш форматним співачкам. Але цей виступ розкрив у ньому потенціал, на який я навіть не очікував.

А ще мені подобається прямота пана Семенова. Ще з кастингів, коли він не побоявся відкрито сперечатися із Даном Баланом. Так і тут, «не переживайте, я тут не надовго» – коли він сів на четвертий стілець, було дуже іронічно-сумним зауваженням до самого себе.

  Катя Ятель

Знову якась мандрівка у минуле, а не виступ на «Голосі» у 2020-му.  У пана Владислава хороший тембр та майстерний акторський перфоманс, але це виконання відкидає його на кілька кроків назад. Ну що це за постановка за лекалами старожилів естради? Що за вибір пісні, якщо вже зовсім чесно?


Марія Кондратенко

Пісня: Lewis Capaldi – Someone you loved

  Льоша Бондаренко

Пісня виявилася сильнішою за пані Марію. У неї точно є всі дані, щоб стати хорошою співачкою. Але в цьому випадку це виглядало надто невпевнено.

  Катя Ятель

Мені дуже заважав у сприйнятті той факт, що я неймовірно люблю оригінал та унікальну манеру Льюїса Капальді. На жаль, пані Марії, якій я дуже симпатизую, не вистачило голосу та досвіду, аби його перевершити. Дуже сиро.


Мєлєн Пасса

Пісня: Линда – Мало огня

  Льоша Бондаренко

Мені шалено подобається пані Пасса. Такого голосу більше ні в кого у цьому сезоні нема. Ба більше, ніхто ним не вміє володіти так само як і вона. Але пані Кароль права – ми це вже все бачили. А це шоу, тут треба кожного разу дивувати. От пан Семенов вийшов і здивував. Пан Асафатов кожного разу намагається шукати нові грані власного «я». А пані Мелен виходить і знову співає на класі. Це правильно, коли ти граєш у довгу. Але це небезпечно, коли у тебе стометрівка. А «Голос» – це не стратегічна битва, а радше тактична.

З іншого боку, це та виконавиця, яка точно не підведе під час прямих ефірів. Нехай це звучатиме так само, як і в попередні рази, але це звучатиме професійно.

  Катя Ятель

Я дуже перепрошую, але це вже третій виступ, коли мені хочеться перевірити спочатку дату виходу відео, а потім й назви каналу. Бо мені здається, що це виступ на конкурсі кавер-вокалісток на початку 2000-х. Можливо, пані Мєлєн справді «танк», якого не здолати вокально іншим учасникам команди Monatik. Але ж вона не розвивається та не намагається змінюватися, вона навіть трішечки не виросла за час проєкту. Чому їй місце у прямих ефірах для мене лишається загадкою.


Результати «нокаутів»: 

Чвертьфіналісти команди Діми Монатіка – Мєлєн Пасса, Сергій Асафатов, Сергій Роман та Ліда Лі. Марія Кондратенко стає першою чвертьфіналісткою команди Дана Балана, адже тренер скористався правом крадіжки.


Якщо вам подобаються наші рекапи та ви б хотіли бачити більше матеріалів, то підтримайте нас на Patreon. Ми пропонуємо унікальні плейлісти, доступ до бази даних, а також офлайн-івенти (звісно, після завершення карантину) для наших патронів.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
2 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024