Головна
>
Статті
>

Клон Каменських, телезірка та бек-вокалістка Монатіка. Рекап других сліпих прослуховувань «Голосу країни»

Клон Каменських, телезірка та бек-вокалістка Монатіка. Рекап других сліпих прослуховувань «Голосу країни»

LiRoom LiRoom
27 Січня, 2020

Продовжуємо рекапи одного із найпопулярніших українських телевізійних талант-шоу «Голос країни» повертаються. Щотижня наш головний редактор Льоша Бондаренко та випускова редакторка Катя Ятель збиратимуться, аби обговорювати кожний епізод програми та шукати майбутніх зірок нової української музики.

> Читайте також: Рекап. Перші сліпі прослуховування десятого сезону «Голосу країни»

Сергій Асафатов

Пісня: Бумбокс – Вахтерам
Серцебиття: 120 уд/хв
Повернулися: Потап і NK, Тіна Кароль, Monatik

 Льоша Бондаренко

Сергій – яскравий, впевнений, професійний музикант. Попри незвичне аранжування на суперпопулярну пісню, йому вдалося таки зробити її по-своєму, а не скотитися в номер «я намагаюся викричати всі свої вокальні можливості на пісенному конкурсі». У нього однозначно є потенціал і, хочеться вірити, що Монатік зможе його розвинути. Аби тільки мова йшла про музику, та не робилася ставка на сльозливу історію про дитячий будинок. Правда, те, чого людина досягнула за життя, зазвичай набагато цікавіше і краще характеризує цю людину, аніж місце дорослішання.

 Катя Ятель

Пан Сергій поки в моїх улюбленцях серед чоловіків-вокалістів за ці два епізоди. Здавалося б, нічого феноменального й не було, але продемонстрував дуже чуттєве виконання.

Він був фіналістом шоу «Ікс-Фактор» у складі гурту Jazzforacat. Поверхнево ознайомившися із їхньою творчістю сподіваюся, що пану Дмитру вдасться запропонувати Сергію інший підхід до того, як можна розкривати власну харизму.


Карина Балашова 

Пісня: Cardi B – I Like It (feat Bad Bunny & J Balvin)
Серцебиття: 120 уд/хв
Повернулися: Дан Балан, Потап і NK

 Льоша Бондаренко

Мені дуже сподобався виступ пані Карини. Вона виглядає як ідеальна молода артистка для лейблу Mozgi. Зараз набереться трохи телевізійного досвіду, прокачає хореографію та вокал, та за пару років можна спробувати зробити із неї українську Cardi B на противагу alyona alyona.

Окрема подяка за те, що Cardi B взагалі звучить в українському телевізійному ефірі в прайм-тайм. У той час, коли в фейсбуці деякі українці продовжують доводити взаємозв’язок між низьким рівнем інтелекту та прослуховуванням реп-музики, а в США Кендрік отримує Пулітцерівську премію (уже два роки тому), українське телебачення теж починає помічати, що реп-музика стала частиною поп-музики. Це дає надію на краще.

 Катя Ятель

Попри вдалу пісню для мене пані Карина не розкрилася взагалі, через що у мене складається враження, ніби тренери іноді повертаються на пісню, а не виконання.

Цей виступ дав мені можливість підняти ще одне питання у рекапах. Рівень гейту, який ллється на Настю Каменських у коментарях – це одне, але зневажливе ставлення іншого тренера стосовно неї – зовсім інший рівень. Тому я аплодую стоячи тому, як пані Насті вдалося поставити місце зверхнього Дана Балана. Можна по-різному ставитися до її іспаномовної творчості та спроб експансії на латиноамериканський ринок, але недооцінювати NK не варто.


Алекс Фесяк

Пісня: Володимир Івасюк – Червона Рута
Серцебиття: 122 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Пригадалася теза із попереднього рекапу – творці шоу намагаються бити в ЯКОМОГА ШИРШУ аудиторію. Якщо у нас 16-річна дівчина співає реп від «сучок», то нам треба це збалансувати дорослою людиною, яка співатиме народний вкраїнський шлягер, щоб доросла аудиторія налякано не перемкнула телеканал. Збалансували.

 Катя Ятель

Історія пана Алекса – ідеально підходить під формат будь-якого українського телешоу. Українську діаспору в нас люблять не менше, ніж канадський акцент в мові. Добре, що цього недостатньо, аби пропускати середніх виконавців у наступні етери.


Єрлан Баібазаров

Пісня: Portugal. The Man – Feel It Still
Серцебиття: 130 уд/хв
Повернулися: Потап і NK, Тіна Кароль та Monatik

 Льоша Бондаренко

Мене хлібом не годуй, дай подивитися на музикантів, які вміють щось більше, ніж просто співати в мікрофон. Пан Єрлан знається на техніці сценічного зациклювання музики (так, саме як Ед Ширан) і це відкриває багато цікавих перспектив. Колись у «Голос» прийшла людина зі схожим талантом, його звали Стас. Тепер ми маємо прекрасний дует YUKO.

Тому, по-перше, я дуже радий, що він пройшов далі. По-друге, я зацінив вибір пісні одного з моїх найулюбленіших гуртів (воут фор Берні!) та й загалом мені сподобався виступ. З огляду на ту кількість роботи з аранжування прямо на сцені взяв на себе артист, легкі помарки з точки зору вокалу можна не помічати.

 Катя Ятель

Не скажу, що у пана Єрлана було найчистіше виконання, але принаймні – це перспективний учасник, який може створювати музичний продукт в рамках імпровізації. Перший, в експериментах якого я буду впевнена у наступних етапах конкурсу.

Загалом, це чудовий приклад, що доводить – прагнути до ідеалу не потрібно. Ти можеш ідеально співати, але це не буде творчістю, і навпаки. Це хороший меседж, який чомусь забувають не лише у межах шоу.


Крістіна Карабанова (Ада)

Пісня: Amy Winehouse – Back To Black
Серцебиття: 125 уд/хв
Повернулися: Потап і NK, Дан Балан

 Льоша Бондаренко

Мені дуже сподобався виступ пані Ади. Чудове поєднання артистки та пісні. Я завжди боюся, коли беруть треки музикантів із сильною внутрішньою харизмою, які не потребують зайвого шоу. Із Емі важко впоратися. Аді вдалося. Звісно, фрікуваті люди – то золото для режисерів. А тут ще й фрікувата артистка, яка гарно вміє співати. Не думаю, що в неї є шанси на перемогу, але, що важливіше, у неї є шанс запустити власну кар’єру через шоу. Якщо вона, звісно, цього прагне.

 Катя Ятель

Якщо пошукати пані Крістіну, яка тепер виступає під псевдонімом Ада, можна знайти цікавезне відео, в якому вона ще дитиною бере участь у дитячому «Голосі» і до неї повертається Тіна Кароль. Добре, що виконавиця знайшла себе у новому образі і змогла його органічно поєднати із виконанням. Ще треба буде працювати над своєю подачею та розмовами, але принаймні це звучить як професійний виступ.


Марко Квітка 

Пісня: Bob Sinclar – World, Hold On (Children of the Sky)
Серцебиття: 133 уд/хв
Повернулися: Потап і NK, Monatik, Тіна Кароль, Дан Балан

 Льоша Бондаренко

Цікаве аранжування EDM-суперхіта і доволі середній виступ. Нема особливо за що критикувати, але не можу сказати, що він мені запам’ятався. Проте сам Марко виглядає цікавим артистом, якому можна дати набагато більш яскравий матеріал для виконання.

 Катя Ятель

По-перше, неймовірно рада бачити Constantine знову у кадрі. Досі є одним із моїх найулюбленіших випускників шоу, попри те, що мені не зайшов його останній реліз. По-друге, пан Марко чи то не розкрився на пісні, чи то перехвилювався, але діапазону, що вражає, чи якось неймовірного тембру я, на жаль, так і не почула. Хоча з такою зовнішністю, вмінням поводити себе та харизмою у нього є всі шанси побудувати успішну сольну кар’єру.


Ольга Старушкевич 

Пісня: Kazka – Свят
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

В інтро пані Ольга розповіла, що спеціально заради виступу в шоу навчилася грати на укулеле. Це абсолютно класне й поважне прагнення, але у виступах на сцені завжди варто оцінювати можливі ризики. Грати й співати водночас – важко. Це знають навіть артисти, які все життя провели з інструментом під софітами. Якщо ти просто співаєш, і щось іде не так – це можна встигнути виправити. А якщо ти починаєш збиватися з інструментом, то врешті-решт розладнатися може все. Через це, як на мене, пані Старушкевич просто не вистачило досвіду та впевнености. Але це був доволі приємний виступ.

 Катя Ятель

Мені щиро здається, що у пані Ольги є потенціал, який ще може розкритися. Просто тут збіглося кілька факторів – нерви, невпевненість через укулеле, нетрадиційне аранжування та відсутність досвіду. Можливо, якби вона обрала простішу версію (а краще й іншу пісню, але то вже мої вавки) і просто співала, то до неї повернувся хоча б один тренер.


Ліда Лі 

Пісня: Jessie J – Bang Bang (feat Ariana Grande, Nicki Minaj)
Серцебиття: 136 уд/хв
Повернулися: Monatik, Потап і NK, Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Чекаємо Ліду Лі на національному відборі на «Євробачення» наступного року.

 Катя Ятель

Те, що пані Ліда розпочне свою сольну кар’єру було зрозуміло ще на етапі її окремого підпису на альбомі Monatik. У неї вже є колосальний досвід виступу перед величезними аудиторіями, вміння писати власні пісні та знайомство із передовими зірками індустрії. У її випадку не бачу нічого дивного, що вона обрала Monatik – якщо ти точно знаєш, чого прагнеш, то навіщо змінювати людину, яка може розкрити тебе так, як ти хочеш?


Єгор Шагаков

Пісня: ПТП – China
Серцебиття: 117 уд/хв
Повернулися: Потап і NK

 Льоша Бондаренко

Це той випадок, коли вибір пісні, як на мене, визначив подальшу долю виконавця в цьому шоу. Я не побачив у цьому виступі геть нічого особливого. А інтро в дусі «нове ім’я українського R&B» додало ще більше скепсису. Дуже хочеться вірити, що я помиляюся.

 Катя Ятель

Я дуже рада, що хоч хтось послухав альбом ПТП, окрім членів нашої редакції, його дружини та Дмитра Монатіка. Ну і у пана Єгора дуже змінився смак за майже шість років.


Ольга Вороніна

Пісня: Donna Summer – Hot Stuff
Серцебиття: 128 уд/хв
Повернулися: ніхто

 Льоша Бондаренко

Дуже сильно не моє. Навіть не можу оцінювати ніяк.

 Катя Ятель

За плечима у пані Ольги не лише філармонія, а й «Ікс-Фактор» та «Шоу №1» і навіть один вульгарний кліп у традиціях російської естради. Чому нам усього цього не розповідають у передісторії, а натомість напарюють історію про маму і доньку – незрозуміло. Ще менше мені зрозуміло, як із усім цим досвідом за плечима пані Ольга обрала настільки невиграшний трек і образ.


Сергій Клейніс

Пісня: Дан Балан – Allegro Ventigo
Серцебиття: 133 уд/хв
Повернулися: Дан Балан

 Льоша Бондаренко

Мені не сподобалося ані виконання, ані поведінка на сцені. Пан Сергій виглядав не як упевнений в собі харизматичний артист, а як учасник міського конкурсу талантів із перспективою виступати в кавер-бенді. У цьому нема нічого поганого, але, як мені здається, це не рівень «Голосу країни». Хоча це й не значить, що в майбутньому це не можна змінити.

 Катя Ятель

Сама не вірю, що кажу це, але пан Дан справді набагато краще виконує цю пісню і на фоні пана Сергія розкривається. Вирішила пошукати ще пісні, які виконував Клейніс та наткнулася на його патріотичну пісню А там, усюди гинуть люди. Мета благородна, але віри у нього як в учасника не додалося.


Дар’я Петрожицька 

Пісня: Vivienne Mort – Голубка
Серцебиття: 128 уд/хв
Повернулися: Тіна Кароль

 Льоша Бондаренко

Або пані Дар’я дійсно дуже класна актриса, або вона абсолютно щира в своїх емоціях, але мене пройняв і виступ, і її реакція на тренерів. Дуже щиро, приємно і виглядає так, ніби для неї це шоу дійсно дуже важливе. З іншого боку, модель конструювання нової реальності від «1+1» мене починає лякати. Спочатку Голобородько, тепер це… Ну, не будемо.

Що ж до пісні, я кожного разу радію, коли Vivienne Mort звучить у телеефірі. До того ж, це одна із тих пісень, яку легко зіпсувати, якщо переграти з емоціями. Пані Дар’ї вдалося витримати баланс між емоційністю та технікою виконання. Буду за неї вболівати у наступних випусках.

 Катя Ятель

Мені, якщо чесно, дуже сподобалося і виконнаня пані Дар’ї, і її образ, і поведінка. Поки одна із найсильніших учасниць епізоду. Тому усі закиди про блат мені здаються заздрістю.

До речі, у серіалі, прости господи, «Папік» її героїня на конкурсі також виконала пісню Vivienne Mort. Рада, що щось настільки популярне підтримує справді якісний український продукт. Можливо, Заюшкіна зарано оголосила про фінальний тур свого гурту.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024