Головна
>
Статті
>

Хто такі Is Tropical і чому їх виступ на фестивалі Hedonism в Києві не можна пропустити

Хто такі Is Tropical і чому їх виступ на фестивалі Hedonism в Києві не можна пропустити

Лондонські інді-електронщики відіграють концерт у Києві 29 липня в рамках фестивалю Hedonism. Ми вирішили розкрити деякі факти про музику та бурхливе життя британського гурту для тих, хто ще досі не познайомився з їхньою музикою.

12400858_10153482099928731_7487142814160673406_n Фото: Facebook Is Tropical

Гітарист та вокаліст гурту Гарі Барбер, згадуючи історію колективу,  розповідає, що вони почали грати разом, коли жили втрьох у сквоті на околицях Лондона. Ніякого опалення, звичайно ж, у маленькій кімнаті не було, тому їм доводилось грітись теплом та драйвовістю власної музики і танцювати. Не дивно, що ранні роботи гурту настільки бадьорі: за будь-якої погоди під них легко уявити себе посеред хаотичного танцю на пляжній вечірці.

Взагалі, ідея ескапізму, постійної втечі від знайомої домашньої атмосфери, дуже близька гурту: починаючи від лондонських сквотів, закінчуючи записом останнього альбому, який відбувався у різних кутках планети. За словами музикантів, постійні подорожі  є найбільшим джерелом натхнення для них.

Is-Tropical-008

Фото: https://www.theguardian.com/music/2013/may/17/is-tropical-in-mongolia

Is Tropical відомі зовсім непопулярними локаціями власних концертів. Вони давали тури по Африці, їздили фестивалями Венесуели (тому що ця країна фігурує у одній з пісень першого альбому) та всією Південною Америкою. Там вони записали свою другу платівку. У Монголії вони були чи не найпершими сучасними музикантами західного світу, що приїхали з концертом. Під час міні-туру по андреграундних вечірках Росії вокаліст Гарі підчепив гепатит, купаючись у річці.

Тим не менш, виступ на Hedonism стане першим візитом Is Tropical в Україну.

Останній альбом Black Anything, з яким британці їдуть до Києва, відрізняється від того, що гурт робив раніше. Учасники самі визнають, що зараз вони не настільки “тропічні”, як 6 років тому. Розмиті спекотні гітарні рифи відійшли на задній план, виділивши більше місця електронним семплам та вокальним партіям. До речі, вокал також змінився. Запальні крики Гарі стали монотоннішими та комбінуються з жіночим вокалом Кьорсті Флек, нової повноцінної учасниці гурту.

Ідея долучити Кьорсті прийшла до хлопців ще під час запису другого альбому: на деяких треках можна почути приємний жіночий вокал. Із записом третього альбому вона стала постійною вокалісткою. Ця зміна зробила атмосферу альбому ліричнішою та темнішою, не втративши при цьому танцювально-електронний дух. Наприклад, трек “Crawl” наповнений нічними клубними вібраціями, а пісня “One My Way” є, можливо, найбільш меланхолійною роботою гурту. 

Взагалі, Кьорсті Флек – дівчина фронтмена Гарі Барбера. Від цих двох важко відірвати очей: разом вони створюють дуже інтимну атмосферу. Подивіться хоча б цей маленький акустичний виступ:


Цьогорічний літній тур Is Tropical розпочали фестивалями Primavera та Pitchfork, відкриваючи сцени для таких гігантів, як Radiohead, LCD Soundsystem та Sigur Ros. Тому ще цікавіше буде подивитися, як британці виглядатимуть у ролі центрального гурту дня.

Виступ Is Tropical заплановано на вечір 29-го липня. Фестиваль Hedonism відбудеться 29-31 липня в Києві на Трухановому острові, на території “ЮБК”.

Квитки можна придбати тут

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
3 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024