Головна
>
Статті
>

Маленький гід фестивалем Jazz Weekend

Маленький гід фестивалем Jazz Weekend

21-23 та 29 листопада в культурному центрі Freedom Hall пройде джазовий фестиваль Jazz Weekend. Кожен вечір на сцені буде звучати джаз у різноманітних варіаціях: від smooth jazz до фанку і ейсіду. Ми вирішили детальніше розповісти про хедлайнерів цієї події.

Відкриють фестиваль The Baylor Project – амбітний проєкт із Нью-Йорка, створений екс-барабанщиком культового бенду в жанрі ф’южн Yellowjackets Маркусом Бейлор і його дружиною Джин, вокалісткою американського хіп-хоп та R&B проекту Zhané. У 2018 році їхній дебютний альбом The Journey отримав відразу дві номінації Grammy Awards – Best Jazz Vocal Album і Best Traditional R&B Performance. Їхня музика – суміш госпелу, блюзу, соулу та джазу. Дуже чуттєва, витончена, мелодійна та напрочуд багатогранна.

Продовжать другий фестивальний день – проєкт Incognito, який відносять до великої історії британської музики за останні чотири десятиліття. Секрет успіху гурту полягає у відданості jazz funk і успішним експериментам в Adult Contemporary R&B і Clubjazz. Улюбленці 90-х, які підкорили багатьох діджеїв, танцполи і чарти своїм новим на той час звучанням. І навіть у 2019 музика Incognito не втратила актуальності: грув і фанкові ритми так само змушують пританцьовувати.

Далі за розкладом – гурт з Ісландії. Mezzoforte – це якісне звучання, ідеальна синхронність, досвідченість, м’якість і переважно позитивний саунд. Тут не буде різкого саксофона, ігри в різнобій, багатьох імпровізацій або трагедій про нерозділене кохання. Навпаки, ви почуєте приємну духову секцію з написаними і вивченими складними партіями та фанковий бас, у кращих традиціях Маркуса Міллера.

На глядачів Jazz Weekend на завершення фестивалю чекає унікальний експеримент володаря премії Grammy Боба Джеймса, джазового піаніста і клавішника, аранжувальника і продюсера, засновника культової групи Fourplay, а також молодої зірки світового рівня, українського талановитого саксофоніста Андрія Чмута. Андрій – перспективний український саксофоніст, який зараз працює з відомим американським лейблом SkyTown Records і впевнено підкорює західний світ. Цей дует – поєднання молодості і досвіду, приємного легкого звучання, за яким стоїть титанічна робота музикантів.

Квитки можна придбати тут.

Матеріал опубліковано у партнерстві із фестивалем.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023