Головна
>
Статті
>

17+ можливостей другої половини зими для музикантів та гравців ринку

17+ можливостей другої половини зими для музикантів та гравців ринку

Повертаємось з нашою найкориснішою рубрикою, в якій Валерія Покідіна збирає лише найкращі українські та світові лекторії, школи, гранти, конкурси та шоукейси для музикантів та інших гравців ринку.

Онлайн-курси для менеджерів з культури від Culture Bridges & Culture and Creativity
Сайт
Вартість: безкоштовно

Міжнародні експерти в галузі культури діляться своїм досвідом, розкривають секрети професії і вчать створювати якісні культурні проекти. По закінченню курсу видається сертифікат від Програми ЄС.

Стипендії для митців від Італійського дослідницького центру Fabrica
Сайт
Вимоги до учасників: вік до 25 років, знання англійської мови. Заявки приймаються протягом року.

Fabrica, дослідницький центр і студія в Італії, запрошує представників творчих професій приєднатися до своєї команди дослідників. Взяти участь у програмі можуть програмісти, архітектори, графічні дизайнери, музиканти, письменники, режисери, фотографи, журналісти, ілюстратори, аніматори. Організатори оплачують учасникам квиток до Італії, житло у Тревізо, обіди з понеділка до п’ятниці, медичну страховку, а також надають щомісячну стипендію на особисті витрати.

Мистецтво звуку та жива електронна музика
Сайт

Коли: 25 січня – 23 лютого
Де: Carbon, пр-т Академіка Глушкова, 1
Вартість: 10 000 грн

Carbon спільно з Module Live community започатковують саунд-арт лабораторію. Програма містить 20 занять і триватиме 4 тижні. Ментори курсу: Сергій Сінський та Микита Грязнов.

Учні отримають можливість кожної суботи демонструвати отримані навички пліч-о-пліч з менторами курсу під час Carbon Media Art Festival. 
Ключовою подією стане спільний концерт з живими виступами учнів, менторів та запрошених музикантів. Концерт відбудеться 23 лютого в просторі мистецької резиденції Carbon.

JUMP – the European Music Market Accelerator
Сайт

Дедлайн: 21 січня
Для кого: досвідчені професіонали з інноваційними ідеями, які можуть вплинути на музичну індустрію
Тривалість: березень-грудень 2019 року
Розмір фінансової підтримки: міжнародні транспортні витрати та витрати на проживання під час усіх конвенцій JUMP

Проект організований мережею з шести визнаних європейських фестивалів та конвенцій: MaMA, Un-Convention, MIL, Athens Music Week, Nouvelle Prague та Linecheck. Дев’ять місяців унікальної програми, протягом якої ви:

– Розробите свою ідею, користуючись індивідуальними порадами викладача (відомого експерта);
– Отримаєте цінні знання про музичну індустрію, відвідавши провідні європейські фестивалі та конвенції;
– Удосконалите свої навички презентації і роботи у мережі, беручи участь у заходах JUMP;
– Встановите професійні зв’язки із представниками музичного ринку Європи.

Мета проекту – презентація готової до реалізації ідеї до кінця програми.

Вебінар «Шоукейси: шлях музиканта на Захід»
Сайт
Вартість: від $ 9,99

Чудовий освітній ресурс для менеджерів артистів та їх підопічних від Soundbuzz. У добірці – вебінари і тренінги про тренди музичного маркетингу, канали дистрибуції, джерела заробітку музикантів, роботу з фан-базою, а також адаптований для російськомовної аудиторії курс Music Business від Berklee College of Music.

Music Conference Ukraine: як працює концертна індустрія?
Сайт

Коли: 23-24 лютого
Де: TBA
Вартість: 600 грн.

Нетворкінг/конференція/шоукейс. Головний фокус буде зроблений на концерти: як зібрати повний зал, організувати тур, знайти крутого букера, потрапити на шоукейс та зробити свій виступ незабутнім. Українські та міжнародні експерти розглянуть всі можливості для локальних колективів побудувати міжнародну кар’єру, правильно робити промо і будувати стратегію розвитку свого музичного колективу через живі виступи.

STEP Beyond: Гранти на поїздки для творчих діячів
Сайт

Європейський культурний фонд (European Cultural Foundation) в рамках програми STEP Beyond видає гранти на поїздки по Європі творчим діячам, які працюють в будь-якій сфері сучасного мистецтва і культури. Перевага надається кандидатам у віці від 18 до 35 років, які перебувають на початковій стадії своєї кар’єри.

Конкурсанти мають представити добре пророблений план поїздки і проект з зазначенням зацікавленого партнера або приймаючої сторони. Поїздка повинна служити початком довгострокового співробітництва, а розроблені в її результаті проекти повинні впливати на місцевий/регіональний художній і культурний контекст.

Грант надається на поїздки в країни ЄС і сусідніх регіонів (Балкани, Середземномор’я, Кавказ, Туреччина). Заявки приймаються мінімум за один місяць до дня від’їзду.

Residences for dance and live art performances
Сайт
Дедлайн – 15 січня

Починаючи з травня 2019 року, брюссельська студія Cie Thierry Smits відкриває свій будинок Studio Thor для шести креативних резиденцій тривалістю від 2 до 6 тижнів. Студія надає приміщення (різні за розміром), технічну та фінансову підтримку протягом усього періоду.

Конкурс інтерпретації акторської пісні (Stage Song Contest)
Сайт

Коли: 22-31 березня
Де: Вроцлав, Польща, Capitol Music Theatre
Дедлайн: 3 лютого 2019 року

До конкурсу запрошуються актори, вокалісти, студенти театральних і музичних шкіл із Польщі і з-за кордону. Конкурс проходить у три етапи:

I. Прослуховування: 17 і 18 лютого 2019 року. Вроцлав, Teatr Muzyczny Capitol. Учасники Конкурсу повинні надіслати анкету та підготувати три пісні, включаючи одну зі списку авторів, вказаних на сайті Конкурсу. Пісні повинні бути виконані польською або будь-якою іншою мовою, на якій вони були написані, або перекладені на рідну мову учасника. Учасники, які постійно проживають за кордоном, можуть надіслати DVD-диск або розмістити виступ на YouTube або Vimeo.
II. Виступ: 22 березня. Виконання двох або трьох пісень, обраних журі на першому етапі.
III. Фінал: 29 березня

Головний приз: статуетка “GOLDEN TOUCAN” і PLN 25,000
Додаткові нагороди:
– “JOURNALISTS TOUCAN” – від журналістів
– “AUDIENCE TOUCAN” – від аудиторії
– “POLISH SOCIETY OF AUTHORS AND COMPOSERS” PLN 10,000 – нагорода в розмірі PLN 10,000 від Польського товариства авторів і композиторів (Związek Autorów i Kompozytorów Scenicznych, ZAiKS)

Гранти від Culture Bridges
Сайт

Дедлайни:
– Міжнародної мобільності – 9 січня
– Національної співпраці – 31 січня
– Міжнародного співробітництва – 31 січня

Розмір гранту: € 2500 – 4000 для грантів міжнародної мобільності, до € 10000 для грантів співпраці

Гранти співпраці (національної і міжнародної): заявки приймаються тільки від організацій, що функціонують в області культурного і креативного сектора (заявки від ФОП-ів не приймаються).

Гранти міжнародної мобільності: можливість відвідати одну з європейських країн на період від двох тижнів до одного місяця для навчання / нетворкінгу / стажування для реалізації свого музичного проекту. Заявку можна подавати як від організації, так і від себе особисто.

Подорожні гранти для митців
Сайт

Подання заявок: on a rolling basis
Розмір гранту: до 10 000 грн.

Фонд «Відкрий Україну» надає міні-гранти на подорожні витрати для українських митців задля обміну мистецьким досвідом на міжнародному рівні та покращення взаємодії українських та іноземних митців. Грантисти відбираються щомісячно за рішенням Програмної ради. В аплікаційній формі необхідно вказати контакти запрошуючої сторони, мету, бюджет та очікувані результати поїздки.

Проект ArtCondo
Сайт

Проект стимулює творчих людей колективно купувати студійні простори, комерційні робочі місця і житлові / офісні лофти в Нью-Йорку. До ArtCondo може приєднатися кожен, зайнятий творчою діяльністю: художники, галеристи, музиканти, творчі команди і некомерційні організації, дизайнери, кухарі, ремісники, письменники, програмісти, зварювальники, поети та інші.

Конкурс вокальних ансамблів Tampere Vocal Music Festival
Сайт

Коли: 5-6.06.2019
Де: Тампере, Фінляндія
Дедлайн: 31 січня
Організаційний внесок: €150

У конкурсі можуть взяти участь будь-які професійні і непрофесійні ансамблі, що складаються з 3-8 виконавців і виступають з музичним супроводом або без нього. Кожен голос в ансамблі повинен виконуватися одним співаком. Виступ проходить без керівника на сцені. Склад групи не повинен бути більше п’яти учасників.

Етапи
Відбірковий тур: 02-31 січня 2019 року.
Учасники повинні заповнити аплікаційну форму та підготувати три пісні у форматі mp3, із яких принаймні одна – у акапельному форматі.
II. Заключний тур: до 22 лютого усі успішні учасники отримають листа від оргкомітету про участь у фіналі із інформацією про додаткові аплікаційні документи.
III. Фінальний концерт: 06 червня 2019 року

Головний приз: €10,000 на колектив
Додаткові нагороди: диплом учасника і письмовий відгук журі

Sofar Sounds Europe
Сайт

Де: worldwide
Коли: 2019 рік
Вартість: безкоштовно

Організація живих виступів для музикантів у більш ніж 350 містах світу. Місце і час зазвичай тримаються у таємниці.

Eurosonic Noorderslag
Сайт

Коли: 16-20 січня
Де: Гронінген, Нідерланди
Вартість: від €28,50

Найбільший та найавторитетніший шоукейс-фестиваль Європи. П’ть днів навчальних сесій, дискусій, лекцій, нетворкінгу і виступів європейських виконавців. 3000 делегатів із усього світу, 300 музикантів, 150 панельних дискусій із провідними гравцями музикальної індустрії Європи. У минулому році Україну на ESNS представляли Panivalkova, цього року – Sasha Boole, чиї два виступи заплановані на 16 та 17 січня.

MENT Ljubljana
Сайт

Коли: 30 січня – 01 лютого
Де: Любляна, Словенія
Вартість: €35

У центрі уваги шоукейса – регіональна та східноєвропейська музична сцена, але з роками фестиваль усе більше відкривається для професіоналів і виконавців із усієї Європи. Цього року – це більше 75 виступів, 60 спікерів, 13 локацій. Україну на шоукейсі представлять Ptakh_Jung. Одною зі спікерів буде Natasha Padabed – засновниця More Zvukov Agency, що підтримувало міжнародні виступи ONUKA, DakhaBrakha, Panivalkova.

 

FOCUS Wales
СайтКоли: 16-18 травня
Де: Рексем, Уельс
Деделайн: 12 січня
Вартість: безкоштовно
The Great Escape
СайтКоли: 9-11 травня
Де: Брайтон, Великобританія
Дедлайн: 11 лютого
Вартість: безкоштовно
Jasper Folk Music Festival
СайтКоли: 6-8 вересня
Де: Джаспер, Альберта, Канада
Дедлайн: 12 січня (1 лютого)
Вартість: безкоштовно
Folk On The Rocks Festival
СайтКоли: 12-14 липня
Де: Єллоунайф, Канада
Дедлайн: 30 січня
Вартість: $10
Enea Spring Break
СайтКоли: 25-27 квітня
Де: Познань, Польща
Дедлайн: 10 лютого
Вартість: безкоштовно
Formentera Jazz Festival
СайтКоли: 6-9 червня
Де: Сан-Франциско, США
Дедлайн: 28 лютого
Вартість: безкоштовно
Singer-Songwriter of Cape May
СайтКоли: 29-30 березня
Де: Кеп-Мей (Нью-Джерсі), США
Дедлайн: 14 січня
Вартість: $20
Rehoboth Beach Bandstand Summer Concert Series
СайтКоли: 01 червня – 31 серпня
Де: Рехобот-Біч, Делавер, США
Дедлайн: 31 січня
Вартість: $5
c/o pop Festival & Convention
СайтКоли: 1-5 травня
Де: Кельн, Німеччина
Дедлайн: 1 квітня
Вартість: безкоштовно
Live at Heart
СайтКоли: 4-7 вересня
Де: Еребру, Швеція
Дедлайн: 31 травня
Вартість: безкоштовно
Savannah Stopover Music Festival
СайтКоли: 7-9 березня
Де: Саванна (Джорджія), США
Дедлайн: 19 січня
Вартість: $5
W-Festival
СайтКоли: 15 – 18 серпня
Де: Франкфут-на-Майні, Німеччина
Дедлайн: 20 лютого
Вартість: безкоштовно
Liverpool Sound City
СайтКоли: 3-5 травня
Де: Ліверпуль, Великобританія
Дедлайн: 19 січня
Вартість: безкоштовно
Reeperbahn Festival
СайтКоли: 18-21 вересня
Де: Гамбург, Німеччина
Вартість: безкоштовно
Winterfolk Blues & Roots Festival
СайтКоли: 22-24 лютого
Де: Торонто, Канада
Дедлайн: 18 січня
Вартість: $20
Fête de la Musique Dudelange
СайтКоли: 15 – 16 червня
Де: Дюделанж, Люксембург
Дедлайн: 15 січня
Вартість: безкоштовно

Фото обкладинки: Cергій Гімюш
Фото банерів: Євгенія Люлько

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
1 день тому
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024
Новини
Як звучить Херсонщина: плейлист від Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 Квітня, 2024