Головна
>
Статті
>

10 цитат Святослава Вакарчука з інтерв’ю Соні Кошкіній

10 цитат Святослава Вакарчука з інтерв’ю Соні Кошкіній

Сьогодні, 11 лютого, на каналі української журналістки Соні Кошкіної KishkiNa вийшло інтерв’ю з фронтменом гурту Океан Ельзи Святославом Вакарчуком. Розмова тривала понад годину і переважно стосувалась політики. Ми віришили зібрати кілька цікавих цитат музиканта (і політика?).

Коли ми починали групу Океан Ельзи, коли ми зібрались і вирішили, що хочемо грати разом, насправді ми всі думали про якусь мету. Мета, яка стояла переді мною була дуже проста – зробити так, щоб та музика, яку ти робиш, щоб ти нею міг пишатися і щоб нею могли пишатися люди, українці. Що в Україні є така музика, якою можна пишатися. … Ти питаєш про рейтинги? Я задумався зараз і подумав, що не в рейтингах справа. І моє відношення до рейтингів, як було тоді в музиці, так і зараз в умовно кажучи політичній діяльності не змінюється. Важлива мета.

Мені здається, що в 2014 році чи то випадково, чи то свідомо, не я прийшов до політики, а політика прийшла до мене. Але мене це не здивувало.

Одна з проблем, яка зараз домінує в українській політиці – це бажання швидких, однозначних чорно-білих відповідей і рішень. … Одне з моїх завдань – змінити політичну культуру як політиків, так і виборців. І змінити відношення до слів.

Я звик робити крок тільки тоді, коли я не можу його не зробити.

Пісні я ніколи майже не писав за злобу дня. Є буквально дві три пісні в моєму житті, які були свідомо написані під впливом подій. Перша пісня – це Веселі, брате, часи настали. … Є пісня Мить, яка була присвячена конкретній події – герою війни на Сході Вадиму Довгоруку, який чудом вижив в бою під Дебальцево.

Я думаю, що нам зараз потрібна третя революція – і це революція в головах.

Якби я починав якусь діяльність не маючи надії або віри, то це би була авантюра.

Зібрані стадіони в політиці мене не цікавлять так само як і не цікавили в музиці. А чи настануть вони чи ні – побачимо.

Я не виступаю на інавгураціях тих, хто мене запрошує. Я виступаю там, де мені хочеться виступати.

The Beatles – це група, яку я можу слухати вічно. Я їх знаю всі пісні на пам’ять, я був їхнім фанатом і мабуть, залишився. Якби не вони, то Океану Ельзи, я думаю, не існувало б.


Українські музиканти, яких виділив Святослав Вакарчук: Христина Соловій, KAZKA («видно, що над ними інститут працював, я б так назвав, але від цього їхнє значення і успіх не стають меншими»), Vivienne Mort, Один в каное.

При завершенні програми Святослав Вакарчук попросив глядачів придумати назву для його команди. Найкращому коментатору він подарує написаний від руки примірник тексту пісні Скільки нас.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023