Головна
>
Плейлисти
>

Від 5 хвилин до 2 годин: 11 плейлистів української музики для поїздок

Від 5 хвилин до 2 годин: 11 плейлистів української музики для поїздок

Поїздки містом можуть бути різними. Іноді це півторагодинна тягнучка по дорозі на роботу. Іноді — 5-хвилинна подорож між нічними клубами. А іноді — розслаблена дорога додому після довгої вечірки.

Цього тижня сервіс виклику авто онлайн Uklon святкує 11-річчя. Разом із ним ми вирішили скласти саундтрек ваших поїздок. Так ми зібрали 11 плейлистів української музики згідно з найпопулярнішими маршрутами Uklon різної тривалості.

Від гітарного року до розслабленої електроніки, від ґілті-паті до енергійної попмузики. Підписуйтеся на офіційний аккаунт Uklon у Spotify та вмикайте кожного разу, коли хочеться заповнити тишу навколо.

Правий берег: зірки не їздять у метро

Солом’янка — Академ. Тривалість: 33 хв. Час поїздки: 14:07

Бадьорий гітарний рок, під який добре налаштовувати себе на ефективний день. O.Torvald, Бумбокс, Димна Суміш, Антитіла, The Unsleeping тощо.

Дуже короткі пісні для дуже короткої поїздки

Урлівська — Драгоманова. Тривалість: 6 хв. Час поїздки: 15:20

Український панк і хардкор. Не вмикати, якщо ви не готові до андеграундного саунду.

З літака в центр: прокидаємося

Аеропорт — Центр. Тривалість: 32 хв. Час поїздки: 22:10

Знайомство із актуальним українським звучанням. Український фольк змішується з електронікою в піснях ONUKA. Постмодерністська суміш жанрів у музиці ДахаБрахи. Ну і вічна класика в переосмисленні “Файне місто Тернопіль” від ТНМК.

Музика робочих кварталів

Троєщина — Почайна. Тривалість: 27 хв. Час поїздки: 10:34

Сучасний український хіп-хоп. Звуки вулиць, рефлексія власного досвіду, думки про трансцеденційне і природна зухвалість, яка необхідна, аби вирватися зі звичного ритму життя.

Міст Південний: хай весь світ зачекає

Південний міст (поч) — Південний міст (кін). Тривалість: 50 хв. Час поїздки: 08:45

Легка та меланхолійна музика від українських виконавців. Дрімпоп від Latexfauna, неофанк Our Atlantic, індіпоп Tik Tu та лірика від KALUSH. Вмикайте цей плейлист кожного разу, коли не знаєте, що послухати.

Між вечірками: не дай собі заснути

Рейтарська — Нижньоюрківська. Тривалість: 15 хв. Час поїздки: 03:09

Сучасна українська електронна музика, зокрема від артистів новоствореного лейблу Nechto, який курує Nastia. Музика, яка точно не дасть вам втратити ритм вечірки та заснути під час короткого трансферу між клубами чи барами.

Час додому: вранішній чіл

Верхній Вал — “Комфорт-таун”. Тривалість: 32 хв. Час поїздки: 05:55

Час повертатися додому та спостерігати за сходом сонця. Час, коли вже нема сил святкувати життя, але ще хочеться послухати хорошої музики. Трошки бедрум-попа та чілової електроніки від українських музикантів.

На роботу: енергійний поп

Сихів — Пл.Міцкевича. Тривалість: 48 хв. Час поїздки: 09:01

Коли тільки прокинувся і треба змусити себе функціонувати. Енергійна попмузика від українських виконавців може пробудити, разом з чашкою кави та швидкою поїздкою Львовом, який оживає.

Вечірка до ранку: афтепаті по-українськи

!Fest — Парк Франка. Тривалість: 10-30 хв. Час поїздки: 23:03

Так-так, це той саме ґілті-плеже плейлист, на якому можна застрягти надовго. Спочатку ти згадуєш золоті хіти ТНМК і ОЕ, а через дві години вже розкопуєш дискографію Ірини Білик із 90-х та ридаєш під “Вона”.

На обід: відпочинь від роботи

Яворницького — Мак на Гагаріна. Тривалість: 23 хв. Час поїздки: 13:45

Спокійна й вишукана електроніка від українських артистів. Музика, яка ідеально підходить для того, щоб розвантажитися принаймні під час короткої перерви на обід.

Розслабся і слухай: коли поспішати вже нема куди

Вокзал — Салтівка. Тривалість: 70-120 хв. Час поїздки: 17:09

Ти вдома. Час поїздки оцінити доволі важко: можна домчати менш ніж за годину. А можна простояти в заторах і всі дві. Присвяти цей час собі. Цей плейлист увібрав у себе найрізноманітнішу українську. Єдине, що її об’єднує — загальний неспішний вайб.

А що кажуть зірки?

Ми поговорили з кількома музикантами, музика яких фігурує в більшості плейлистів. Поставили їм прості питання: куди вона найчастіше замовляють поїздки, та яку музику воліли б слухати самі. Ось що вони відповіли.

Nastia

Найчастіше я їжджу на Нижньоюрківську, 31. Люблю випити, потанцювати та поспілкуватися з друзями.

Я люблю слухати джаз. Він елегантний та приносить мені задоволення, а також вводить в романтичний стан. А якщо не джаз, то тріп-хоп! Обожнюю його.

Дмитро Зезюлін (Latexfauna)

Я їжджу здебільшого на Поділ чи у центр з Виноградаря. На Подолі у мене часто справи.

За винятком кількох радіостанцій, на радіо у нас грає галіма музика. Наче іі спеціально підбирають під людей, яким вона нафіг не потрібна. Але існує музика, яка супер класно підходить під дорогу, приміром: Alt-j, Jungle, Parcels, Roosevelt, Garden city movement, Rhye ну і фанк та диско 70-х завжди будуть доречними. Не слід гребувати і соулом.

Якщо поїздка вечірня, то можна влупити якусь електронічку типу Bob Moses, Bonobo, Caribou тощо.

Костянтнин Почтар (Postman, 5 Vymir)

Фото: Кріс Кулаковська

Маршрут номер один у моєму списку – дім – залізничний вокзал. Не наважусь полічити скільки разів ми з гітарою в кейсі ходили від машини до перону і навпаки – концерти, подорожі, невиспана нервозність ранніх поїздок, нічні повернення додому.

На другому місці, напевно, був колишній Living Room за адресою Спаська, 6.

Якщо чесно, у таксі більше всього хотілось би чути тишу. Переважна більшість людей не чутлива до музики, яка грає – просто мусить бути щось на фоні, як в квартирі у батьків завжди включений телевізор. А я, частково, через специфіку своєї роботи, надаю музиці суттєвішої ваги, вона істотно впливає на мій стан та настрій. Тому здебільшого, я просто прошу її вимкнути.


Матеріал опубліковано за підтримки компанії Uklon.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023