Головна
>
Статті
>

Vivienne Mort у проекті FUZZ. Інтерв’ю з Даніелою Заюшкіною та саунд-продюсером Morphom

Vivienne Mort у проекті FUZZ. Інтерв’ю з Даніелою Заюшкіною та саунд-продюсером Morphom

Проект FUZZ – найгучніша музична подія цього літа. Бренд Pepsi спільно з саунд-продюсером Morphom кинули виклик українським музикантам звучати по-новому. Першим відгукнувся Pianoбой. Але після виходу 26 червня FUZZ-треку На вершині організатори тримали паузу: до останнього було невідомо, хто стане наступним учасником. Таємниця розкрилася, коли інді-рок-гурт Vivienne Mort презентував свій спільний з Morphom трек Зустріч.

Ми розпитали організаторів та учасників FUZZ: Жанну Стрельникову – маркетинг-менеджера категорії газованих напоїв компанії PepsiCo, Романа Черенова, відомого слухачам електронної музики під псевдо Morphom, а також Даніелу Заюшкіну – вокалістку та автора пісень гурту Vivienne Mort.

Це правда, що на створення проекту вас надихнув легендарний гітарист-віртуоз Джимі Гендрікс?

Morphom: Так, FUZZ – це назва гітарного ефекту, який винайшов Гендрікс. Для свого часу це був великий прорив, але я впевнений, що час гітарних ефектів минув, ми вижали з них все, що могли, і тепер треба випробовувати можливості електронного контролера.

Жанна: Гендрікс змінив уявлення сучасників про музику, ми також хочемо змінити уявлення слухачів про можливості української естради. Гендрікс відомий ще й тим, що підпалив власну гітару від час виступу, це справило враження. Але ми, звісно, не будемо підпалювати інструментів, ми хочемо запалити танцполи.

Morphom, ви як саунд-продюсер проекту займаєтесь аранжуванням треків. Як відбувається робота над FUZZ-треками?

Morphom: Без зайвих слів. Зустрічаємось, обговорюємо співпрацю, розглядаємо музичні заготовки, а далі починається ретельна і не надто цікава для стороннього глядача праця.

Даніело, як вам пошук нового разом із Morphom?

Даніела: Мені сподобалося. Рома має свій почерк, його роботи можна впізнати. Він творчий. Ми принесли йому пісню і надалі майже не втручалися в аранжування, не вносили значних коректур. Всім учасникам процесу мусить бути цікаво – тоді буде можливий “пошук нового”.

Morphom: Ми трохи розійшлися в баченні аранжування. Я пропонував навіть версію з дитячим хором і оркестром, але Даніела з Глібом постійно вимагали чогось більш динамічного. Мені здається, ми знайшли золоту середину.

Ви задоволені результатом співпраці?

Даніела: Так. Я рада, що в нас тепер є ця пісня. І рада, що познайомилася та подружилася з Ромою.

Morphom: У тому, що стосується музики, я перфекціоніст. Якби були найменші сумніви щодо результату, я б переробив аранжування з нуля. Неможливо вмовити себе, що все гаразд, якщо ти відчуваєш: трек сирий, недопрацьований.

Що далі, хто буде наступним учасником FUZZ?

Жанна: Цього ми сказати не можемо. Ми не робимо анонсів з кількох причин. Перша: сам формат проекту. FUZZ – це виклик і експеримент, і він має бути непередбачуваним. Друга: не хочемо створювати зайвого психологічного тиску на учасників. Але можу пообіцяти, що ви обов’язково почуєте нові хіти. Крім того, восени відбудеться великий концерт за участю всіх, хто долучився до FUZZ.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024