Головна
>
Звіти
>

Звіт з рок-марафону “Я буду жити”

Звіт з рок-марафону “Я буду жити”

 

12 вересня у столичному клубі «Stereoplaza» пройшов благодійний концерт «Я буду жити» за участі провідних українських рок-гуртів. Зібрав усіх Валерій Харчишин, хоча не хотів в цьому зізнаватися і  сказав, що робив це не один – йому допомагало багато організаторів.

Рок-н-рол марафон передбачав дев`ять гуртів. Першими були одесити The Epolets. Публіка була ще не розігріта та й всі берегли сили для марафону. Гурт зіграв три пісні,одною з яких була лірична Give it away.

Наступний гурт з експериментальною назвою «Шима» теж не завів публіку. Може тому, що їх пісні були доволі сумними і переважно про кохання, при тому нерозділене.

Наступним був гурт Bahroma. Вони почали з «Сам Сама», яку грали на квартирнику у «Циферблаті», також була пісня «Мало рая» на яку на сцену підтягнулася клавішниця, а також «Ее имя». Закінчили вони добре відомою всім «Не дави». Цей гурт публіка сприйняла краще.

Не обійшлося без «Крихітки» з її в котрий раз новим складом. Замість Колі гітаристом на цей концерт став екс-учасник гурту «Lюk» – Валентин Панюта. У зв`язку з цим вони навіть зіграли пісню цієї групи – «Сахалин», а також авторську пісню Панюти «Красота».  Ще заспівали ліричну «Щось на зразок», «Викресли із друзів», нову «Хлопчик для серцебиття», яку вже презентували декілька разів раніше.

Наступний гурт викликав в усіх неймовірне пожвавлення. Після довгих оголошень ведучого на сцену вийшов увесь склад гурту Океан Ельзи! Щоправда, через декілька хвилин, зізнавшись, що вони не готувалися до цього концерту, на сцені залишився тільки Святослав Вакарчук та Петро Чернявський і подарували нам дві пісні в акустиці: «Коли тобі важко» і «Вище неба». Шанувальники сучасної української музики не могли відпустити їх вдовольнившись двома піснями, тому на біс прозвучала ще «Дякую тобі». Пісні в акустиці звучали не гірше ніж в оригіналі, хоча це – справа смаку.

Наступними були C.К.А.Й., які , як завжди співали про високі почуття: «Це любов», «Струна», «Те,що тобі так треба» і закінчили славнозвісною «Подаруй світло».

Доволі багато пісень зіграв гурт O.Torvald. Вони почали зі «Зловживай», «Знову сам», а також презентували кілька нових пісень з відомими діджеями. У їх нову музику увійшли елементи дабстепу.

Ну і наостанок залишився Бумбокс і Друга Ріка. Проте ведучий зауважив, що на цьому марафоні не було хедлайнерів, тому що, в такому випадку Океан Ельзи виступали би на розігріві у O.Torvald!

Бумбокс, звісно, грали повним складом, через це спочатку було важко розпізнати «Квіти в волоссі» (Тим, хто й досі не звик до більш важкого звучання гурту). Перші пісні були з нового альбому Середній вік. Також зіграли нову версію «Поліни», «Hip-hop», вдало вийшла пісня «Звезды не ездят в метро».

А Валерій Харчишин, на правах організатора, залишив собі розігріту публіку і вийшов останнім. Друга ріка почала зі свіжої «Незнайомки», далі грали «Дотик», «Ти зі мною», «Фурія», «Догоним!Доженемо!».

Марафон вдався тому, що жива рок-музика звучала майже п`ять годин і тому, що мав на меті світлу ціль: зібрати кошти для лікування дітей, хворих на рак. Радує той факт, що велика частини еліти української рок-сцени погодилися на такий захід і зробили свій внесок у допомогу дітям.

 Валерія Юдіна

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024