Головна
>
Зарубіжне
>

Звідки з’явилася надія британської реп-сцени Flohio

Звідки з’явилася надія британської реп-сцени Flohio

Сьогодні, 19 квітня, у Києві в рамках вечірки Syrup виступить реперка Flohio. Розповідаємо про те, чому вона є надією британської реп-сцени та чим вона крута.


Послухати Flohio можна за посиланням на стрімінгах.


Коли хіп-хоп артистка Flohio була простою малою дівчинкою на ім’я Фунмі Огайо, її батьки емігрували з Нігерії до Лондона. Вони осіли в невеликому районі Бермондсей у південно-східній частині міста. Батько був пілотом, тож рідко з’являвся вдома, мама тяжко працювала, а сестра навчалася у школі-інтернаті. Фунмі, якій було лише 9 років, зазвичай лишалася вдома сама та переглядала відеокліпи на телебаченні, здебільшого з тодішнім кумиром, Lil Wayne. У підлітковому віці Огайо намагалася не особливо виділятися серед однолітків, адже просто хотіла вписатися у нове оточення. Музика та написання текстів стали ідеальним способом для 13-річної дівчинки втекти від реальності.

Після закінчення школи Фунмі переїхала ближче до центру Лондону та навчалася графічному дизайну в коледжі Croydon. Незабаром її прийняли на стажування, а потім повноцінну посаду, графічної дизайнерки незалежного британського лейблу Ninja Tune.

«Це відкрило для мене багато дверей. Я не можу робити нормальне лайно. Мені потрібно постійно використовувати мозок», – поділилася Flohio в одному з інтерв’ю.

На Ninja Tune Фунмі пропрацювала аж до 2016-го, потім вирішила заробляти музикою. Після звільнення, Flohio випустила дебютний EP Nowhere Near та одразу після записала колаборації Fights та SE16 з індастріал хіп-хоп проектом з Лондона, God Colony.

Реперка поїхала у тур Сполученим Королівством, у процесі до неї долучився інді-виконавець та близький друг, HLMNSRA. Гастролі допомогли Flohio заручитися підтримкою в індустрії, вона потрапила до рейтингу 100 найперспективніших виконавців, за версією видання Dazed, про неї написали Guardian, Crack та i-D.
Boiler Room запросили її виступити на одній з вечірок, та включили до підбірки Sounds Like London. У 2017 році Flohio взяла участь у конкурсі зростаючих талантів від Glastonbury Festival та пройшла до фінальної вісімки. Пізніше M-Magazine заявили, що вона стане одним з найбільших реп-проривів Британії у 2018-му, а на YouTube каналі Colors вийшов лайв її нового синглу Bands (2018).

У листопаді 2018 року вийшов другий EP виконавиці, Wild Yout.

«Однієї хвилини все добре, все весело, а за мить, божевільні думки. Кожен має свій внутрішній дикий yout (відчуття непокори – прим. ред). У кожного є така сила. Підкоривши свою дику природу, ти дізнаєшся чого дійсно хочеш та будеш за це боротися», – розповіла реперка виданню Bristol in stereo.

Зараз Flohio зачитує про власну дику природу по всьому світу. У неї заплановані концерти в Торонто, Нью-Йорку та Парижі. Сьогодні реперка відвідає Київ, тож маєте можливість послухати надію британської хіп-хоп сцени самостійно.


Придбати квитки на концерт можна за посиланням.


Фото: Facebook артистки

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
24 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024