Головна
>
Статті
>

Машина часу імені Дана Балана. Рекап на другий епізод Нокаутів «Голосу країни»

Машина часу імені Дана Балана. Рекап на другий епізод Нокаутів «Голосу країни»

Продовжується останній етап шоу «Голосу країни» перед прямими ефірами. Через коронавірус телеканалом 1+1 було вирішено розтягнути два епізоди «нокаутів» на чотири, таким чином давши нам і вам можливість неупереджено оцінити результати кожної тренерської команди.

Правила «Нокаутів» прості: кожний учасник сольно виконує пісню. Тренер оцінює виступ учасника чи учасниці та визначає, на яке з чотирьох вакантних місць чвертьфіналістів його чи її відправити. Чотири місця символічно позначаються стільцями. Це конкурс на вибування. З цього року продюсери шоу дали можливість провести у фінал не лише чотирьох учасників зі своєї команди, а й використати право крадіжки.

Прочитати попередні рекапи на десятий сезон «Голосу країни» можна тут.

Назар Яцишин

Пісня: Alphaville – Forever Young

 Льоша Бондаренко

Одразу скажу, що це, певне, найслабший випуск за весь сезон. Мені не запам’яталося жодне виконання. Навіть потуги Дана Балана гратися в жорсткого тренера й тримати інтригу не викликали жодних емоцій. Попри те, що в команді цього тренера багато цікавих артистів, вибір репертуару звів майже нанівець їхню унікальність та особливість.

Що ж стосується виступу пана Яцишина – це один із небагатьох світлих моментів цього випуску. Обнадійливу й мрійливу пісню пан Назар виконав так само обнадійливо й мрійливо. У цьому номері не було нічого зайвого. Хороше, якісне виконання, яке розкрило цього учасника по-новому.

 Катя Ятель

Пан Назар мене у хорошому сенсі цього слова здивував. Такого чистого та ніжного виконання я не очікувала взагалі. Єдине, що мене турбує – це тактика його тренера. Це вже другий номер у подібній стилізації. Є у мене відчуття, ніби це дуже примітивний по своїй природі розрахунок на якусь обмежену цільову аудиторію глядачів, яка ще зіграє поганий жарт із паном Назаром пісня закінчення програми. Сподіваюся, що помиляюся.


Дар’я Петрожицька

Пісня: Українська народна пісня – Ой, ходить сон

 Льоша Бондаренко

Мене абсолютно не зачепило це виконання, хоча народна музика – моя слабкість. Пані Дар’я намагалася перекрити емоціями те, чого не могла добрати голосом. Але народної потужності й одвічної енергії я в цьому не відчув.

 Катя Ятель

Мені шкода, що до пані Дар’ї частина глядачів ставиться із упередженням через її акторську кар’єру. Вона стабільно показує хороший результат і з точки зору виконання, і з позиції транслювання ідеї пісні. Від її виступу у «Нокаутах» у мене мурашки по шкірі – настільки ніжно, настільки тендітно, їй справді вдалося заколисати слухачів, ввести у транс. Дуже круто!


Крістіна Карабанова

Пісня: Reamonn – Supergirl

 Льоша Бондаренко

Я вже не відрізняю пісні, які співає пані Крістіна. Кожного разу вона виходить на сцену в однаковому образі, із однаковим виразом обличчя та абсолютно ідентичною манерою виконання. Вибачте, пані Осадча, але Supergirls так не роблять. Яким чином можна абсолютно ідентично виконати і Еймі, і Rasmus, і Reamonn – я не знаю, але пані Карабановій вдалося. Слабкий, нецікавий виступ з неідеальним виконанням. Та й демарш артистки наприкінці шоу не викликав особливих емоцій – ані жалю, ані образи.

 Катя Ятель

Починаю підозрювати, що у Дана Балана замість стрімінгів із усім різноманіттям світової музики є лише каталог для караоке. До того ж далеко не остання версія, судячи за все. Але це ж не єдина проблема! Пані Крістіна настільки зарафінувалася у власному образі, що з однаковою емоцією та настроєм проспівала і Вайнхауз, і цю пісню. Як учасниця вона мені не подобається, але одну корисну річ вона все ж робить – дає можливість своєму тренеру почути як дивно звучить він зі сторони.


Індіра Єдільбаєва

Пісня: Eros Ramazzotti – Cose Della Vita (feat Tina Turner)

 Льоша Бондаренко

Вибір пісні я навіть не буду коментувати. Мені здається, востаннє я цей трек чув десь по «Хіт фм» років так десять тому. Від кількості компліментів зовнішності пані Індіри навіть мені стало ніяково. А щодо виконання – ця артистка вміє співати і в неї потужний вокал. Але пісня де? Замість того, щоб пройнятися образом, розповісти якусь історію, ми побачили дуже посередній виступ, який не запам’ятається абсолютно нічим, окрім того, що наприкінці вона гучно співала. Скоріше за все, це проблема вибору пісні та роботи тренера. Такими номерами забивають паузи або використовують як гостьові під час передач типу «Пісня року» або «Новая волна».

 Катя Ятель

Продовжуємо наше конкурс найкращого виконання пісні із каталогу караоке, не дарма ж Балан каже, що разом з пані Індірою він міг би створювати «продукт». Шкода, що настільки перспективна та потужна учасниця у результаті показує хороший результат, але зовсім не той, на який чекаєш як глядач. Сьогодні в мені прокинулася якась чакра Кассандри, бо здається мені, що шлях на «Голосі» приведе Єдільбаєву до рафінованого попу, заточеного під телеканали.


Сюй Чуань Юн

Пісня: Whitney Houston – I Have Nothing

 Льоша Бондаренко

З одного боку добре, що Дан Балан знає, що у Вітні Г’юстон є більше однієї пісні. З іншого, це було настільки нудно й нецікаво, що нема про що й говорити. І знову ж таки, проблема не в панові Сюй.

 Катя Ятель

Ще одна пісня – ще один фейспалм. Окей, можливо, пора просто змиритися, що Дан Балан застряг музично у часі слави O-Zone. Пан Сюй у мене не викликає захоплення, якого очікують творці шоу. Мене не дивують громадяни іншої країни, які живуть в Україні чи знають українську. Відповідно, ефекту екзотичності ніякого й нема. А без екзотичності його виконання дуже посереднє та рівне. Цього на етапі «Нокаутів» недостатньо.


Галина Рудик

Пісня: Alan Walker – Alone

 Льоша Бондаренко

Більшу невідповідність образу й пісні треба ще пошукати. З одного боку, круто що спробували поекспериментувати з образом та типажем. Але ж треба було тоді все довести до логічного розвитку, а не зробити мавку, яка чомусь співає не найсвіжіший EDM-хіт. Та й виконання вийшло таке ж – технічно все добре, але цілком не зрозуміло, яку емоцію мав викликати цей номер.

 Катя Ятель

Пані Галина із такою жовчу сказала під час виступу пані Індіри, що хотіла б, аби українська пісня лишалася «на першому місці», що я із нетерпінням чекала почути, що ж вона виконуватиме. І знаєте що? Не українську пісню! Дякую, хоч сучаснішу за попередні. Шкода, що це не допомогло їй побороти свою екзальтовану манеру виконання, яка робить її приємний тембр просто дратуючим. Другий поспіль поганий номер.


Тамара Балюк

Пісня: Sam Brown – Stop

 Льоша Бондаренко

Це просто вульгарно. Вибір пісні, заливка червоним кольором, жінка сидить на краю сцени в сукні. Банальніше було б, хіба що, якби вона роздягалася на сцені. Та й виконання вийшло не найкраще.

 Катя Ятель

Ну це вже не смішно навіть. Забули про караоке каталог, ця пісня настільки не підходить настроєво пані Тамарі, що вона навіть не вирішила, як саме її виконувала. Через це то шепотіла, то кричала, то зривалася, то загравалася із власним голосом. Дуже нестабільно, нервово та рвано. Жахливий виступ.


Анастасія Балог

Пісня: Lana Del Rey – Summertime Sadness

 Льоша Бондаренко

Не можу не помітити певну схожість у зовнішності пані Балог із Ланою Дель Рей. Але це справи не стосується. А от що стосується – пані Анастасія дуже й дуже сильно переграла у цій пісні. З одного боку, зіграти на контрасті акустичної гітари та надемоційного вокалу – класна ідея. З іншого – все одно потрібно витримувати стиль. Мені дуже сподобався передостанній і останній приспіви, але перед цим співачка ніби шукала себе. У будь-якому разі це було цікавіше за все, що було в цьому випуску.

 Катя Ятель

Маю признатися. Я дуже люблю кавери на Лану Дель Рей, в основному через мою ненависть до цієї виконавиці. Частина її пісень настільки класна, що мала б бути серед моїх улюблених, але безталанність Дель Рей знищує їхній потенціал. Це настільки краще за оригінал, що пані Анастасія вже молодець. Чи заслужила вона при цьому перше крісло – питання суперечливе.


Роман Сасанчин

Пісня: Без Обмежень – Зорі Запалали

 Льоша Бондаренко

Чесно кажучи, пан Сасанчин мені з кожним виступом все більше нагадує турецького кухара Бурака. Він прославився тим, що на відео в інстаграмі з однаковою незворушною посмішкою робить по кухні все – від нарізки овочів до білування барана.

Так і пан Роман. Із незмінним виразом обличчям абсолютно однаково співає всі пісні. Пані Кароль права – з нього може вирости конкурент Олегові Виннику. Але чи це те, про що ти мрієш у 17 років? Співати примітивних пісень під аранжування родом з початку 90-х? Поводитися на сцені так, ніби тобі вже давно за 60? Брати в репертуар лише масштабні духопідйомні ліричні пісні? Можливо хоча б в команді Кароль вдасться бодай якось урізноманітнити образ героя дитячого «Голосу».

 Катя Ятель

У пана Романа є глобальна проблема – він не встиг отримати паспорт, а вже затиснувся у дуже вузькі рамки. Придивився, а ці рамки ще й припали пилом, бо їх вже й не використовує ніхто. Талановитий співак, дуже харизматичний хлопчина, фан-база навіть є, а поводиться та виконує пісні так, наче він вже старий дід, який хоче нагадати нам, міленіалам, як раніше співав Дмитро Гнатюк. Мені аж шкода.


Результат нокаутів: 

Чвертьфіналісти команди Дана Балана – Назар Яцишин, Дар’я Петрожицька, Індіра Єдільбаєва, Анастасія Балог, а також Марія Кондратенко, яку минулого випуску тренер вкрав з команди Monatik. Тіна Кароль здійснює право на крадіжку і Роман Сасанчин автоматично потрапляє до прямих ефірів у складі її команди.


Якщо вам подобаються наші рекапи та ви б хотіли бачити більше матеріалів, то підтримайте нас на Patreon. Ми пропонуємо унікальні плейлісти, доступ до бази даних, а також офлайн-івенти (звісно, після завершення карантину) для наших патронів.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube. Підтримати проєкт можна тут!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
5 години тому
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024