Головна
>
Статті
>

Універсальний Салем та нове життя хіта Кароль. Рекап перших боїв «Голосу Країни»

Універсальний Салем та нове життя хіта Кароль. Рекап перших боїв «Голосу Країни»

Нарешті «сліпі прослуховування» завершені та тренери розпочинають фінальну підготовку команд до виходу в «Нокаути» та прямі ефіри. Правила «Боїв» прості – по двоє учасників з команди виконують дует, тренер обирає свого переможця, а другий конкурсант відкривається для «крадіжки» іншим тренером. Місце «вкраденого» учасника не закріплюється за ним назавжди, адже тренери мають необмежену кількість крадіжок. Далі пройде лише останній вкрадений у кожній команді. 

Читайте також наші рекапи на «сліпі прослуховування».

Андрій Подкалюк vs Сергій Роман

Пісня: Elton John – I Believe In Love
Команда: Monatik
Результат: Сергій Роман проходить далі, Андрій Подкалюк – поки врятований Тіною Кароль.

  Льоша Бондаренко

Цікаве та якісне виконання учасників із різними тембрами. Мені сподобалися обидва і це яскраве відкриття нового етапу шоу. Не було перегинань ні в чому, дует звучав логічно й красиво. Справді важко обрати когось одного з-поміж Андрія та Сергія.

  Катя Ятель

Подумалося, що якби Монатік виконав українськомовний кавер на цей трек сера Елтона Джона, то він би ідеально вписався у контекст його творчості за ідеєю, закладеною у цю пісню. Але це лірика.

Переходячи до виконання учасниками, то мене абсолютно не вразив жодний з них ані емоційно, ані технічно. Для мене, пан Сергій справді звучав переконливіше, але це досі вибір за правилами теореми Ескобара.


Маріам Жорданія vs Анастасія Картвелішвілі

Пісня: NK – Elefante
Команда: ПТП та NK
Результат: Анастасія Картвелішвілі проходить далі

  Льоша Бондаренко

Не знаю, чи спеціально, чи ні, але НК зробила все, щоб учасниць було майже неможливо розрізнити на сцені. Тому під кінець виступу я не міг згадати, хто яку партію співав, а тим більше – обрати одну з них. Загалом, у цій пісні взагалі не так вже й багато вокалу, тому дівчата на сцені більшу частину виступу намагалися стрибати, танцювати й ходити. Ані оригінальності, ані якоїсь ідеї, ані особливого запалу я в цьому номері не побачив.

  Катя Ятель

Я так часто чую пісню Elefante, що скоро не лише довчу текст, а й щиро полюблю її. Насправді, вона звучить драйвово і весело, через що ідеально підходить для розважального формату номеру, який обрали тренери для своїх суперзапальних вокалісток. Класно, що вона настроєво підходила для обох. Не класно, що жодна з них так і не розкрилася по-справжньому. Зовсім не класно, що складається враження, ніби крім пані Насті її ніхто справді добре не співає.


Єлизавета Криворучко vs Ліда Лі

Пісня: Тіна Кароль та Юлія Саніна – Вільна
Команда: Monatik
Результат: Ліда Лі проходить далі, Єлизавета Криворучко поки врятована ПТП та NK

  Льоша Бондаренко

Мені все ще здається, що цей сезон «Голосу» заплановано як трамплін сольної творчості Ліди Лі. І поки що вона прекрасно справляється із поставленими задачами. Впевнено пройшла «сліпі». Впевнено заспівала Вільну. У цьому двобої фаворитка була очевидна. Попри це, мені дуже імпонує пані Криворчуко – у неї яскравий образ та дуже непоганий вокал.

Окремо варто відзначити аранжування. Уже другий сезон поспіль Монатік виявляється найкреативнішим тренером з усіх. Він не боїться «крутити» пісні, вичавлювати з них щось нове. От і тут музиканти додали до ліричної балади елементи драм-н-басу, і вона зазвучала зовсім по-іншому, набагато живіше. Шкода, що інші тренери, здебільшого, з аранжуваннями не запарюються.

  Катя Ятель

Мене весь виступ не полишало відчуття, ніби Ліда Лі навіщось копіює Юлію Саніну навіть на рівні міміки, замість того, щоб розкриватися самостійно. Дуже дивне відчуття, яке не те що компліментарне.

Плюс, мені абсолютно не подобається це аранжування. Воно протилежне до настрою Вільна та постійно відволікає.


Роман Сасанчин vs Сергій Клейніс

Пісня: Тіна Кароль – Не дощ
Команда: Дан Балан
Результат: Роман Сасанчин проходить далі

  Льоша Бондаренко

Роман Сасанчин став одним із фаворитів сезону після виступу на «сліпих». У нього дуже багато переглядів, кілька фан-акаунтів в соцмережах, та й взагалі, схоже, все в нього буде окей. На його фоні пан Сергій виглядав як технічний кандидат. Але під час самого виступу приємно вразив. Чесно кажучи, своєю щирістю він запам’ятався набагато більше за пана Сасанчина, який вже другу пісню співає із ідентичною емоцією та виразом обличчя.

Загадка, яким чином Дан Балан знайшов та запропонував цю пісню (скоріше за все це зробив не він). Але це один із треків «золотого фонду української естради» і, судячи з коментів під кліпом Кароль на ютуб, багато людей перевідкрили його для себе наново. І не дарма. Пісня Андрія Підлужного прекрасна та заслуговує на другу хвилю популярності.

  Катя Ятель

Перший виступ, в якому мені сподобалося виконання обох учасників. Можливо, тому що пісня справді не ставить одного у виграшне положення. Чомусь мені думається, що у пана Клейніса, попри вихід із шоу, ще може скластися музична кар’єра, аби пісні були нормальні.

Єдине, що мене реально дратує – це спекулювання пана Романа на тому, що в нього після перемоги на дитячому Голосі зламався, о іронія, голос, та спроби будувати довкола цього якусь драму. Виправте, якщо я не права, але хіба не у всіх хлопців голос ламається?


Денис Жупник vs Юра Самовілов

Пісня: The Weeknd – The Hills
Команда: Тіна Кароль
Результат: Юра Самовілов проходить далі

  Льоша Бондаренко

The Weeknd один з головних поп-артистів останніх десяти років. А цей трек безумовний та потужний хіт. Проте, як на мене, трек не підійшов ані Денису, ані Юрі. Проте якщо пан Самовілов на класі зміг його просто нормально заспівати, то пан Жупник відчайдушно намагався вичавити із себе щось невимовне та йому так і не вдалося. Тож вболіваємо за Юру далі і чекаємо, що під його унікальний тембр підбиратимуть більш принагідні пісні.

  Катя Ятель

Перед нами ілюстрація, як негодяща пісня може невигідно показати вокальні здібності хорошого виконавця. Дуже важко дивитися, бо пан Самовілов просто не витягував, а пан Денис неначе викрикував та випльовував кожну фразу. Сподіваюся, що більше таких помилок пані Кароль не допустить.


Назар Яцишин vs Тетяна Ігнатенко

Пісня: Erasure – Love To Hate You
Команда: Дан Балан
Результат: Назар Яцишин проходить далі

  Льоша Бондаренко

Те, що у Дана Балана.. кхм… специфічний смак ми знаємо вже другий сезон. Але ось цей виступ взагалі вийшов за межі добра і зла. Номер виглядав не як «бої Голосу, одного з найкрутіших талант-шоу світу», а як вечір у не дуже хорошому караоке-барі. Та й пані Ігнатенко мені сподобалася більше за пана Яцишина. Але то вже таке.

  Катя Ятель

Не зрозумійте мене неправильно, я дуже люблю спекулювання на ностальгії, дух пізніх 80-х та ідіотські танці, які чомусь пішли у небуття. Просто це має бути зроблено зі смаком, а не отак. Очі рогом лізуть від таких номерів.


Артем Семенов vs Нурсултан Шатирханулі

Пісня: Sheldon Riley – Frozen (оригінал Madonna)
Команда: Тіна Кароль
Результат: Артем Семенов проходить далі, Нурсултан Шатирханулі поки врятований Monatik

  Льоша Бондаренко

У цьому виступі поп-баладу Мадонни перетворили на розмашистий номер ніби з якогось мюзиклу. Обидва учасники добре впоралися із задачею, але пан Артем (або ж Діва Урсула) виглядає набагато цікавіше. До того ж ми дізналися, що, виявляється, на його студії писав перші пісні Монатік.

  Катя Ятель

Звісно, у таких піснях пан Артем розкривається сповна. Не знаю, чи справді він універсальний, але у такій інтерпретації мимоволі про банальну Діву Урсулу хочеться й забути. Із них двох вибір не на користь пана Нурсултана очевидний.


Марія Щербак vs Катерина Чемезова

Пісня: Kazka – Свята / alyona alyona – Якби я була не я
Команда: Monatik
Результат: Марія Щербак проходить далі

  Льоша Бондаренко

Певне, найсильніший виступ цих боїв. І тут знову потрібно відзначити талант Монатіка. По-перше замість оригінального аранжування Kazka, музиканти підклали трек Dr. Dre ft Eminem & Xzibit – What’s the Difference. По-друге, наважилися на неочевидний мешап двох українських треків та нарешті на сцені зазвучав хіп-хоп. По-третє, дві професійні вокалістки прекрасно себе проявили. І попри те, що мені не дуже сподобалася Катя Че на «сліпих» тут вона виглядала, суб’єктивно, сильніше як за поведінкою на сцені так і вокально. Аж шкода, що її ніхто не «вкрав».

  Катя Ятель

У цьому номері весь Діма Монатік у хорошому сенці цієї фрази – і аранжування круте, і мікс пісень звучить достойно, і по актуалочці пройшлися. Справді дуже хороший виступ, в якому обидві конкурсанти проявили себе. Мені аж шкода, що це не самостійний сингл нового ґьорлзбенду. Пані Катерину ніхто навіть не спробував врятувати, як би вона не намагалася проявити себе на сцені танцями. Просто шоу називається «Голос».


Єрлан Баібазаров vs Марія Кондратенко

Пісня: Monatik – Сильно
Команда: ПТП та NK
Результат: Єрлан Баібазаров проходить далі, Марія Кондратенко поки врятована Monatik

  Льоша Бондаренко

Той випадок, коли двох потенційних фаворитів поставили в пару задля того, щоб створити справді потужний номер. Тут вдалося все – сильна пісня, хімія між музикантами, цікаве аранжування, робота Єрлана з музичним інструментом. Другий після попереднього улюблений номер цього випуску. Далі хочеться вболівати і за Єрлана, і за Марію.

  Катя Ятель

Однозначно найсильніший виступ усього епізоду. Не здивуюся, якщо це заслуга пана Єрлана. У мене все сильніше складається враження, ніби він має бути у фаворитах усього шоу. Головне, щоб його Masterskaya не забрала у свою фабрику клонів Дорна.

Пані Марія дуже хороша вокалістка із повним комплектом даних. Просто їй не пощастило із конкурентом.


Галина Рудик vs Анжела Кансузян

Пісня: Joane Osborne – One of Us
Команда: Дан Балан
Результат: Галина Рудик проходить далі

  Льоша Бондаренко

Дан Балан вчергове демонструє, що його музичні вподобання зупинилися десь на чартах Хіт-ФМ кінця нульових. Нічого не маю проти Джоан Осборн, але це настільки меланхолійна та спокійна пісня, що вразити нею у форматі ТБ-шоу дуже важко. Що й сталося. Виступ не запам’ятався, обрати когось із виконавиць неможливо.

  Катя Ятель

У моїх очах пані Анжела лишається однією із найцікавіших вокалісток сезону. Але можу порадіти за пані Галину. Вона бала така награна та манірна на «сліпих», коли кривляла Один в Каное, що прогрес важко заперечувати. Може будуть з неї люди?

Відповідаючи на роздуми усіх прихильників теорії змови, що вирішили ніби скандал з Абхазією злив пані Анжелу. Зйомки цього етапу шоу відбувалися ще до Нового року. Якби вони ще тоді помітили політичну проблему, то в ефір би така помилка з написанням тимчасово окупованої території замість Грузії не вийшла.


Дар’я Полоротова vs Максим Гара

Пісня: Joshua Groban – Un Giorno Per Noi
Команда: Тіна Кароль
Результат: Дар’я Полоротова проходить далі, Максим Гара поки врятований ПТП та NK

  Льоша Бондаренко

Пані Полоротова неймовірна. Це, певне, найсильніша вокалістка з усіх, хто є в проєкті на цей момент. Вона звучить так, ніби це вже записаний та виправлений на студії вокал. Навіть попри те, що пан Гара прекрасно впорався, боротися з пані Дар’єю у форматі боїв – марна справа.

Але найголовніше не це. Головне – у виконавців дійсно вийшов інтимний та проникливий дует. Десь на середині номеру я забув, що дивлюся вокальне шоу, та відчув, ніби справді спостерігаю реальний мюзикл. Досягти такого ефекту дуже важко.

  Катя Ятель

Я не розділяю загального захвату Льоші щодо пані Дар’ї, але треба визнати, що звучить вона епічно в цьому номері. Дуже тендітний вийшов дует. Шкода, що таких мало у цьому сезоні. Ще й фанатів ДанТіни потішили.


Владислав Семьонов vs Нікіта Ходос

Пісня: Сплин – Выхода Нет
Команда: Monatik
Результат: Владислав Семьонов проходить далі

  Льоша Бондаренко

З одного з гімнів руроку Монатік спробував зробити легку й мрійливу баладу. Майже вийшло. Але майстерності виконавців не вистачило, щоб додати трекові саме тієї повітряності, яка притаманна багатьом пісням їхнього тренера. Якщо ж обирати з-поміж двох, то я б теж обрав пана Владислава.

  Катя Ятель

Нікіта Ходос – був одним із моїх улюбленців у сезоні, тому я відчуваю себе розбитою через його виліт. Не розумію, щоправда, чого це таким переляканим був на сцені, що його аж не видно було на тлі пана Владислава. Узагалі, попри мій скепсис щодо вибору пісні, хороший рівний виступ.


Руслана Калашникова vs Микола Свід

Пісня: Цвіте Терен
Команда: ПТП та NK
Результат: Руслана Калашникова проходить далі

  Льоша Бондаренко

Ну норм. Нічого революційного ані в аранжуванні, ані у виконанні. Цвіте терен звучить так часто, що вже починаєш його сприймати як надокучливу рекламу на сайтах.

  Катя Ятель

Вірю, що Льоша нормально прокоментує виступ, тому я зосереджуся на іншому. Скільки можна використовувати Цвіте терен на вокальних шоу? Їй-богу, ця пісня була банальщиною ще у часи, коли я вчилася у школі. За мотивами таких виступів можна випускати мануал «Яку українську народну пісню обрати, аби показати, що ти у них не тямиш». Туди увійде Зеленеє жито, зелене, Козака несуть, Несе Галя воду, Ой не ходи Грицю, Чом ти не прийшов, а також авторські композиції, які часто плутають із фольклором – Два кольори, Дивлюся я на небо, Їхав козак за Дунай, Черемшина та інші.


Індіра Едільбаєва vs Євген Анішко

Пісня: The Animals – House of the Rising Sun
Команда: Дан Балан
Результат: Індіра Едільбаєва проходить далі, Євген Анішко поки врятований ПТП та NK

  Льоша Бондаренко

House Of Rising Sun – безпрограшна пісня. На ній можна робити все, що завгодно і вона від цього все одно не стане гіршою. Її можна волати – і це буде відчайдушний гімн. Її можна шепотіти – і це буде інтимна балада. Її можна просто рівно заспівати – і це буде впевнений блюз. Пані Індіра змогла тут наспіватися на повну. На її фоні пан Анишко виглядав якось надто скромно.

  Катя Ятель

House of the Rising Sun – пісня, яку я люблю майже в усіх версіях, що лише чула. Її реально важко зіпсувати, особливо, якщо хоч трішечки прочитав версії, про що вона, та наважився прожити цей досвід. Цей дует не виняток. Обидва вокалісти можуть собою пишатися. Пані Індіра, до речі, стає в моїх очах фавориткою випуску.


Даніель Салем vs Дар’я Петрожицька

Пісня: Ірина Муравйова – Позвони мне, позвони
Команда: Тіна Кароль
Результат: Даніель Салем проходить далі, Дар’я Петрожицька поки врятована Даном Баланом

  Льоша Бондаренко

Даніель Салем – суперлюдина. І танцює, і бізнесом володіє, і в кіно знімається, і співає, і виглядає як напівбог, і до того ж порядний сім’янин. Мені здається, що він – спецпроєкт 1+1 по створенню нового українського медіа-героя. А у цього телеканалу такі проєкти добре вдаються, іноді аж занадто.

А повертаючись до виступу – це що за постановка районного театру по мотивах радянського кіна? Від цього награного пафосу та фактичної відсутності вокалу, власне, аж погано стало. Та й шкода, що Дар’я не пройшла. Вона, судячи з усього, дуже талановита. Але ніщо не має стати на заваді домінуванню Салема в ефірах телеканалу.

  Катя Ятель

Шарму пана Даніеля важко противитися, це правда. Він досі не найкращий у світі вокаліст і взагалі не гнучкий у своєму образі, але це той випадок, коли кому яка різниця. Шкода лише, що пані Дар’я справді талановита вокалістка та опіки тренерки заслуговує набагато більше.

Трошки рандомної статистики: за сліпі прослуховування ми почули 90 пісень, з яких 40% –  українські. Якщо порахувати разом із 15-ма піснями «боїв», то це 105 треків, з яких усе ті ж 40% – українські. Із іноземних пісень, яких у сумі вийшло 63 за всі випуски сезону – трошки менш як 10% займає репертуар російських виконавців. Тенденція, яка не може не тішити, так?


Дивіться наше нове шоу «Хоум Шоу з Олексієм Бондаренком», а також слухайте плейліст найцікавіших закордонних релізів зими 2020-го за версією редакції.


Підписуйтеся на нас в ІнстаграміТелеграмі та YouTube

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024