Головна
>
Новини
>

Хіп-хоп, джаз та іронія Касси Овералла

Хіп-хоп, джаз та іронія Касси Овералла

14-17 листопада, у Closer, вже вчетверте пройде джазовий фестиваль Am I Jazz?. Лайнап події настілький різноманітний та цікавий, що окрім великого огляду учасників фестивалю, який скоро випустимо, ми вирішили познайомити з деякими іменами окремо.

Сьогодні ми розкажемо про Касса Овералла.

У Касси безліч втілень: джазовий барабанщик, репер, співак, продюсер, діджей. Він виступав у проекті Джона Батіста Stay Human на Вечірньому шоу зі Стівеном Колбертом, був учасником проекту Geri Allen & Timeline, співзасновником дуету KOOL & KASS з Kool A.D. (Das Racist), а також випускав авторські хіп-хоп релізи.

До речі, Кассу, в якості джазового музиканта, ви могли бачити під час виступу Ді Ді Бріджуотер на головній сцені Leopolis Jazz Fest у 2014 році, у Львові, де він був її сайдменом.

У 2018 році вийшов мікстейп Drake It Till You Make It, де Касса інтерпретує хіти Дрейка, Каньє і Снуп Дога. На початку ж цього року вийшов його дебютний повноформатний альбом Go Get Ice Cream and Listen to Jazz, на якому звучать такі легенди джазової та експериментальної музики як Рой Харгроув, Джон Батист, Аарон Паркс, Кармен Ланді, Арто Ліндсей і багато інших.

У Go Get Ice Cream and Listen to Jazz Касса інтерпретує вже досить класичне поєднання джазу і хіп-хопу: він не просто рухається між цими стилями, але й вдало об’єднує їх в одне унікальне ціле. Реліз кидає виклик актуальним тенденціям та ілюструє, що в музиці немає ніяких правил. Загалом, останній альбом Касси можна сміливо ставити в один плейліст із Робертом Гласпером та Камасі Вашингтоном.

“Чесно кажучи, ну що ми ще можемо зробити? Додати шинку до пончика? Якщо це смачно, то що на рахунок Шопена? Як би Шопен поєднувався з пончиком? Для деяких музикантів є певні табу: я б ніколи не зробив таке з Шопеном! Нарізати Kind of Blue? Нізащо! Ти не можеш семплувати Білла Еванса! Але чому? Я думаю, вони були б раді експериментам з їх музикою. Немає нічого надто сакрального”, говорить музикант, об’єднуючи A Tribe Called Quest з Колтрейном.

Касса з того покоління музикантів, які поєднують традиції з експериментами. Технічних музикантів дуже багато, але не так часто серед них зустрічаються ті, хто поєднує в собі оригінальність, свіжість та відвертість.

Квитки на Am I Jazz? можна замовити тут.

Матеріал опубліковано у партнерстві із фестивалем.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024