Головна
>
Статті
>

Ми запускаємо Базу українських альбомів та гуртів

Ми запускаємо Базу українських альбомів та гуртів

Усім привіт! Сьогодні ми запускаємо тестування Бази українських альбомів і гуртів. Основну сторінку, тобто свіжі альбоми, вже можна побачити у верхньому меню. Або ж перейти за оцим посиланням.

Головне — гурти можуть самі додавати самих себе та свої альбоми у Базу. Ми будемо лише модерувати (ну іноді і додавати самі). А тепер детальніше.

Навіщо ми це робимо?

Нам завжди не вистачало одного конкретного місця в інтернеті, де можна було б подивитися всі українські альбоми, які вийшли нещодавно. Наприклад, за останній місяць. Звісно, можна пошукати у блогах і ЗМІ, подивитися на сторінках окремих гуртів (як ми і робили увесь цей час), але це — незручно. Українські альбоми стане саме такою сторінкою.

Альбоми розташовані за зворотньою хронологією. Тобто найсвіжіший — найперший. Наша ціль зараз — збирати усі свіжі альбоми. Наша ціль згодом — зібрати Базу даних взагалі всіх українських альбомів (звучить амбіційно, та все ж).

Як це працює?

Альбоми в Базу може додавати будь-хто, але їх поява на сайті буде модеруватися редакцією LiRoom. Ось як можна додати свій альбом у Базу (якщо його там ще нема).

Є два основних підрозділи: Українські альбоми та Українські гурти. Для того, щоб додати альбом, спочатку потрібно додати гурт у Базу. Це, можливо, не завжди зручно, але логічно з точки зору побудови Бази.

Перед тим як додати гурт варто упевнитися, що його ще нема у Базі гуртів. Це дуже просто зробити. Заходите в Українські гурти та шукаєте свій гурт через пошук. Знаходите? Можете додавати альбом. Не знаходите? Додайте гурт.

Щоб додати гурт, треба зайти на сторінку Додати гурт. Заповнюєте якомога більше полів. Натискаєте “відіслати”. Тепер треба трохи почекати, поки ми затвердимо гурт. Якщо сил чекати нема — пишіть нам на addmusic@liroom.com.ua та прискорюйте нас.

Щоб додати альбом, треба зайти на сторінку Додати альбом. Знову-таки заповнюєте якомога більше полів. Натискаєте відіслати. Тепер чекаєте, поки ми затвердимо альбом. Якщо хочете поскоріше — пишіть на addmusic@liroom.com.ua.

Уся ця інструкція постійно та детальніше доступна за посиланням Як додати. Ну і все це є у меню зверху.

Чому ви не зробите все самі?

За нашими підрахунками, останні 2-3 роки в Україні виходить більше 300 альбомів на рік. Наша редакція не така велика, щоб встигати обробляти всю цю інформацію. Ця База одночасно і спосіб систематизувати всі релізи, і сервіс для шукачів нової української музики.

Тим, що ви самі зможете додавати свої гурти та альбоми, ви збережете нам і собі купу часу. Нам — бо нам не доведеться шукати про вас ту інформацію, яка у вас і так є. Собі — бо вам не доведеться постійно нам писати і просити все виправити згідно актуальних даних.

Наразі ми додали якусь кількість гуртів та альбомів, але це робилося радше у тестововму режимі. Якщо бачите помилки, відсилайте нам на addmusic@liroom.com.ua.

Розкажіть всім!

Для того, щоб База стала справді корисною і повною, нам знадобиться ваша допомога. Якщо у вас є гурт і ви випускали альбоми — додавайте їх у базу. Якщо хтось із ваших знайомих випустив альбом, перешліть йому цей лінк, нехай вони додадуть у Базу. Якщо ви піарник, і у вас кілька гуртів — додавайте їх всі у Базу.

Ми намагатимемося відповідати якомога швидше на всі питання і зауваження на пошту addmusic@liroom.com.ua.

Якщо ви знаходите баги, пишіть нам. Поки що ми виходимо в режимі бета-тестування. Завдяки вам ми поліпшимо нашу роботу і згодом зробимо Базу ще кращою!

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024