Головна
>
Статті
>

Зустріч Святослава Вакарчука зі студентами Могилянки

Зустріч Святослава Вакарчука зі студентами Могилянки

У минулий вівторок, 21 лютого, у малому і, як виявилось, дуже тісному залі Киємо-Могилянської академії відбулась зустріч Святослава Вакарчука із студентами Могилянки. «Чи у них зі мною», – не міг визначитись Слава напередодні в твіттері.

Отже, зустріч. Якоїсь певної тематики чи формату вона не мала і весь час, а це майже дві години, лідер Океанів відповідав на запитання аудиторії. Щодо змісту запитань, то деякі, поставлені студентами у групі Вконтакті, які Cвятослав отримав як раз напередодні зустрічі, на думку вокаліста, були піддані цензурі (хоча зі слів учасників це не так). Про що одразу ж сказав на початку зустрічі, закликавши могилянців ставити гострі і цікаві питання.

Але. Його заклик почутий не був. І протягом 1,5 годин питання задавали в переважній більшості дівчата, що просто прагнули Слави, а не мали на меті отримати якусь змістовну інформацію. Питання заради питань як таких, себто: «Треба ж обов’язково у Вакарчука щось запитати. Байдуже що. От спитаю у нього, що він відчував, коли писав «Не питай»?» Не питайте. Звучали також і питання на політичну тематику, хоча співак неодноразово підкреслював свою аполітичність. Слава всі ці питання уважно вислуховував, відповідаючи дуже дипломатично і лояльно. Загалом, з поміж цих «Що ви відчували?», «Як добитися успіху?» і традиційних «Що ви читаєте/слухаєте?» запам’яталися лише декілька.

На початку чоловік спитав щодо гонорарів О.Е., на що отримав досить пряму відповідь про те, що Океани в цьому плані не обділені і забирають близько 80%, чи більше, від проданих квитків.

Також згадується достатньо болюче питання для українських музикантів:

–          Чи може прожити український гурт без виступів на корпоративах?

–          Може.

Коротко відповів музикант. Щоправда, потім розвивши це питання, ставлячи у приклад власне О.Е.

Також питання дівчини, що прозвучало в дипломатичній манері, але мало сенс: «Чому “Dolce Vita” такий відстій?». Вакарчук відповів жорстко, але справедливо: «Розумієте, я пишу музику тому, що я хочу це робити. Якщо б її ніхто не слухав я б її усе одно писав. Власне це один з моїх найулюбленіших альбомів. І це прозвучить грубо, але мені байдуже, якщо комусь не подобається».

Це була серйозна частина, тих що запам’яталися. Fun part же відіграли роль два запитання. Власне перше з них було не питанням, а проханням хлопця, що говорив від імені сором’язливих дівчат: «Вони дуже просять, щоб ви їх поцілували». Спочатку Слава спробував віджартуватися, але врешті таки поцілував одну у щічку і тут же, здалося, що зараз пів залу рине його розціловувати. Але він вчасно втік назад на сцену.

Ну, а на закусь залишилось питаннячко від абсолютно серйозного хлопця: Як ви ставитесь до того, що Liam Gallagher (колишній соліст Oasis, тепер Beady Eye) повністю копіює ваш стиль? Зал і гість дружньо по хіхікали. Цікаво уявити, щоб сказав Лаем, відомий своїми скандальними заявами, почувши таке питання.

Під кінець, Слава, здавалось, не відмовляв сьогоднішній аудиторії ні в чому і заспівав одну з улюблених пісень, яку йому співала ще бабуся – «Ой чий там кінь стоїть?».

Власне, метою даної зустрічі було гарним нагадуванням для студентів про майбутні концерти у підтримку сольного проекту Вакарчука «Брюссель» і гадаю, що дана мета була цілковито досягнута.

 

Фото надані Таїсією Соловйовою.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
1 день тому
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024