Головна
>
Музика
>

«Моя країна не впаде на коліна»: добірка нових кліпів від українських виконавців

«Моя країна не впаде на коліна»: добірка нових кліпів від українських виконавців

Виконавці продовжують творити і випускати пісні за будь-яких умов. Так Ярмак переспівав свою пісню, а відео до неї завантажив, перебуваючи на Сході України майже без зв’язку; у проєкту Ukraїner з’явився перший музичний кліп на пісню гурту Пиріг і Батіг та відео про окупований Херсон на пісню Паліндрома — зібрали нові відеокліпи від українські українських виконавців.

Yarmak ft. TOF — Моя країна

З перших днів повномасштабної війни репер Ярмак встав на захист України: вступив до ТрО, розвозить гуманітарку та веде інформаційну війну. 

Моя країна — нова версія треку 22, яку виконавець випустив у 2014 році.

«Нова епоха, але старий біль та незмінна любов і віра в нашу прекрасну країну. Попри всю складність моменту, я щасливий жити серед таких прекрасних людей, які приречені на перемогу! На пісні “22” виросли сотні тисяч воїнів і борців, які сьогодні захищають нашу країну, сподіваюсь, ця пісня допоможе вирости новому поколінню, яке розбудує нашу прекрасну державу до рівня однієї з кращих в світі!», — каже репер.

За словами виконавця трек робився в складних умовах, а зробили його буквально за два дні.

Паліндром — Мій Херсон. Хоробрі міста

Паліндром разом з Ukraїner випустив відео про Херсон. У відео можна побачити кадри з довоєнного життя міста і життя під час окупації

«Ми досі пам’ятаємо людну центральну вулицю, міський парк зі столітнім дубом, довжелезну набережну, водне таксі, вітрильники. Пам’ятаємо запах цвіту акації і смак солодких кавунів. Сумуємо за цим затишним містом і пишаємося мужністю його жителів, які попри загрозу життю взялися боронити наш спільний дім. Пишаємося тими, хто виходив на мітинги проти окупаційної влади і тими, хто сьогодні чинить підпільний спротив, що не дає загарбникам почуватися спокійно. Чекаємо на повернення Херсона додому. І знаємо, що зовсім скоро ми всі разом святкуватимемо велику перемогу в місті щасливих людей. Ми повернемо наш Херсон, бо Херсон — це Україна».

Відео презентували в межах проєкту «Хоробрі міста», що розповідає про тимчасово окуповані українські міста.

Пиріг і батіг — Танго смерті

Відео від музично-поетичного проєкту Пиріг і Батіг стало першим музичним кліпом на каналі Ukraїner:

«Один із небагатьох текстів, в якому ми не запікуватимемо слова, за які нас блокують у соцмережах. Попри всі складнощі, українці не втрачають почуття гумору, продовжують творити і доводять, що цю націю — не перемогти!»

Пиріг і Батіг — проєкт, створений музикантом Мар’яном Пирогом у 2020 році у Львові. Гурт модернізує народну пісню та музично трактує поезію українських поетів, зокрема Павла Тичини, Тараса Шевченка, Богдана-Ігоря Антонича, Василя Стуса.

Tayanna — Дороги

У День Незалежності України співачка презентувала кліп на новий трек Дороги. За її словами, це чуттєва прем’єра, в якій кожен українець пізнає себе та свій внутрішній стан.

«Пісню “Дороги” я написала, коли вперше потрапила до Польщі під час війни. Я розмістилась в крихітному номері готелю, відчуття дому зникло зовсім, прийшло розуміння, що дорога до нього закрита. Мені було важко уявити, що так зараз живуть мільйони людей — і ніхто з них не знає, коли знов опиниться вдома та побачить рідних. Я плакала і писала цю пісню, згадуючи своє минуле життя: скільки доріг я обійшла та скільки очей побачила», — розповідає виконавиця.


Читайте також: Відео дня: Туча випустила кліп на пісню «russia is a terrorist state»

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024