Головна
>
Новини
>

Дует дня: alyona alyona заспівала з Океаном Ельзи текст Сергія Жадана

Дует дня: alyona alyona заспівала з Океаном Ельзи текст Сергія Жадана

У Міжнародний день захисту дітей гурт Океан Ельзи та реперка alyona alyona випустили трек-присвяту українським дітям, які постраждали внаслідок війни та терактів.

Святослав Вакарчук: «В останні пів року я почав вивчати гіп-гоп культуру і класичний реп початку 90-х. І спробував уявити, щоби було, якби я читав. Так і записав демо. А потім в мене з’явилася ще одна ідея: саме на цю пісню зробити дует з alyona alyona, тому що вона не тільки нове і дуже актуальне покоління, але вона ще й мала стосунок до дітей, бо була вихователькою в садку і відчуває цю тему, як ніхто інший».

Автор тексту — Сергій Жадан. Він написав вірші в пам’ять про Данила Дідіка. Це підліток, який у 2015 році загинув у Харкові внаслідок теракту під час Маршу єдності.

Сергій Жадан: «Для мене це дуже приватна пісня. Попри те, що в ній йдеться про речі, які стосуються нас усіх. Надто щемкою є тема дітей, які мусять робити вибір, які прикривають собою дорослих, які, проростаючи в небо, фактично це небо над нами тримають. Мені дуже б не хотілося, щоби ця композиція сприймалась пафосно. Вона про речі болючі, але такі, що дають надію. Передусім це пісня, звісно, про любов».

Пісню зробили у двох варіантах, ліричному та більш динамічному, намагаючись донести ідею до людей, що люблять різну музику.

alyona alyona: “Святослав написав мені на рахунок того, що в нього є дуже чудовий трек, написаний українським поетом і музикантом Сергієм Жаданом. Він запропонував мені ознайомитися з ним і сказати, чи близька мені така тема. Потім він награв на піаніно мелодію, наспівав текст, і кожен рядок, кожна нотка запали мені в душу. Тому я з великим задоволенням погодилася на те, щоб написати такий фіт, адже така тема мені близька. 

Усі кошти з монетизації треків будуть передані на благодійність: alyona alyona спрямує свої доходи у фонд “Орфанні синиці”, а Океан Ельзи — на благодійний проєкт «Жовтий автобус», який створює умови для творчого розвитку дітей зі сходу України.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024