Головна
>
Музика
>

На фронті загинув учасник гурту «Кораллі» Андрій Чепіль

На фронті загинув учасник гурту «Кораллі» Андрій Чепіль

На війні загинув військовслужбовець, музикант і пластун Андрій Чепіль на псевдо «Кріс». Він був головним сержантом взводу та командиром бойової машини. Загинув Андрій 28 червня, у селі Роботине, на Запоріжжі, під час штурму сил ворога. Втім, забрати тіло та ідентифікувати його вдалося лише тепер. Про його смерть повідомили на сайті організації «Пласт».

Фото з фейсбук-сторінки Андрія Чепіля

Андрій Чепіль народився 6 квітня 1994 в Івано-Франківську. Із 2001 року став членом «Пласту», разом зі старшим братом Віталієм і молодшим братом Орестом. Був у гуртку «Саламандери» 79 куреня імені Липинського. У курінному проводі був фотографом:

«Активіст багатьох пластових подій, вишколів, мандрівок, акцій. Активно пластував орієнтовно до 2008 року, проте згодом на запрошення завжди долучався до пластових подій», — кажуть в організації.

Навчався в музичній школі, вчився грати на саксофоні та фортепіано. З дитинства відвідував гуртки з народних танців, футболу та шахів.

У 2015 році Андрій закінчив Івано-Франківський Національний технічний університет нафти і газу як інженер-механік газопроводів, та магістр за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Він брав активну участь у громадському житті. Також був учасником Революції Гідності.

Андрій проявив себе у музиці: проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку. Був учасником кавер гуртів Frisson Band та Smerichka. Був трембітарем у фольк-рок гурті Кораллі. Періодично працював сноуборд інструктором на гірськолижному комплексі «Буковель».

Фото з фейсбуку Мишка Адамчака

Із початком повномасштабного вторгнення мобілізувався. Спершу брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп’янська, як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом перевівся і служив у 47 окремій механізованій бригаді «Маґура». Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навики роботи на бойовій машині «Бредлі». 

28 червня його група виконувала бойове завдання із штурму ворожої позиції:

«Другій групі не вдалося забрати відразу тіла загиблих через щільний вогонь. Це вдалося зробити аж через чотири тижні, коли лінія бойових зіткнень була відсунута в сторону ворога. Бойові побратими ризикуючи життям, забрали залишки тіл, які наприкінці липня були віддані на ДНК-експертизу», — кажуть у «Пласті».

Процедури зі встановлення результатів генетичної експертизи, та експертизи співпадіння ДНК, тривали понад два місяці. Лише після цього вдалося остаточно ідентифікувати тіло.

Колеги і побратими згадують про Андрія як талановитого музиканта, надійного командира та драйвову людину:

«6 років тому Андрій прийшов до нас у Кораллі трембітарем, і я з перших нот зрозумів, що буде толк. І так справді було — декілька сотень спільних концертів в Україні і за кордоном, на яких незмінного запалу додавав своєю енергією Андрій, вміло вправляючись з трембітою і цим заряджаючи нас усіх на сцені. Друже, мене завжди захоплювала твоя правдива завзятість і драйв, з якими ти брався до будь-якої справи по життю», — написав виконавець гурту Кораллі Мишко Адамчак.

Військовослужбовиця Марина Мірзаєва теж згадує його музичну діяльність:

«Андрій був життєрадісним, молодим, талановитим хлопцем. Ми познайомилися у гурті Кораллі. З ними я обʼїздила десятки концертів. Спогади залишаються надто живі. Це гримерки, поїздки у бусі на концерти, жарти, розмови, фестивалі, посиденьки опісля виступів».

В Андрія залишилася дружина, музикантка Богдана Кінаш.


Читайте також: На фронті загинув поет Олексій Івакін

Над створенням цього матеріалу працювала команда із шести людей.
Допоможи нам продовжувати працювати на цьому ж рівні — задонать Ліруму на Buy Me a Coffee

Підтримай Лірум

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Як звучить Харківщина: плейлист від Люка та Ліруму
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
25 Квітня, 2024
Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024