Головна
>
Новини
>

APPS та Sziget оголосили фіналістів премії у номінації Europe

APPS та Sziget оголосили фіналістів премії у номінації Europe

Інді-премія APPS Music & SZIGET: Awards оголосила шорт-ліст номінації Europe. До шорт-ліста увійшли гурти KADNAY, [O] і YUKO, як фаворити голосування експертів премії. Гурти Львівський Танцювальний Клуб і My Last Attempt були обрані голосуванням на сайті.

Лауреат премії Europe виступить на фестивалі Sziget цього року. Окрім того, отримає грошову винагороду – 15 000 грн. Оголошення переможців та фінальний концерт відбудуться 26 травня у клубі Atlas.

Відбір гуртів у номінації Europe проходив у 3 етапи. Спочатку гурти відправляли заявки на участь, із яких було сформовано лонг-ліст з 50 артистів. Далі тривало голосування фанів за ці гурти на сайті паралельно з голосуванням восьми музичних експертів. Кожен член журі обирав власний топ-3, результати підсумовувалися і так обиралася перша трійка від експертів. Два фіналісти на сайті визначалися серед гуртів, які зібрали найбільше голосів шляхом онлайн-голосування.

Найбільш вірогідні переможці у другій номінації “Young”: CODÂNE, H A W X, [O], Palmo X, Siberian Sun, SLOW ACTION, Ульмо Три, Very The Jerry і YUKO.

У виборі переможця серед гуртів, які презентували свій перший реліз протягом минулого року, буде оцінено не сам реліз, а нового артиста в цілому. Один із цих артистів отримає премію у 20 000 грн. Експерти премії: Сергій Малецький, Андрій Уреньов, Дмитро Феліксов, Володимир Пасяка, Євгенія Стрижевська, Володимир Бригинець, Максим Карпій і Ярослав Лодигін.

Нагадаємо, що з українських артистів цього року на Sziget також виступлять 5’nizza та ONUKA. Фестиваль пройде 8-15 серпня в Будапешті.

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Новини
Від Melovin до My Personal Murderer: як звучить Одещина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
18 Квітня, 2024
Музика
jockii druce — trashhouttttttt. Роздуми про життя, війну і суспільство, загорнуті у найпримітивнішу форму
Олексій Бондаренко Олексій Бондаренко
15 Квітня, 2024
Новини
Від Сусіди стерплять до Këkht Aräkh: як звучить Миколаївщина
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
9 Квітня, 2024