Головна
>
Новини
>

Радіо Аристократи вручать ювілейну, п’яту премію Aprize 2020

Радіо Аристократи вручать ювілейну, п’яту премію Aprize 2020

Премія Aprize існує уже 5 років. Цей весь час Радіо Аристократи слухає усі українські релізи та підтримує як відомих музикантів, так і талановитих початківців.

Радіо Аристократи разом з Tic Tac оголосили про проведення вже п’ятої, ювілейної, музичної премії Aprize Music Award. Організатори знову хочуть підтримати незалежну музичну сцену та відкривати нові імена.

Пригадую, що коли поважне журі обрало першого переможця — ДахаБраха за альбом Шлях — ми хвилювалися, що наша премія надто молода, щоб оцінювати масштаб творчості таких безумовних красунчиків, як ДахаБраха. Утім, ми щиро здивувалися, коли у якості реакції від музикантів почули “О, це наша перша нагорода в Україні”. Це був знак, що Aprize має працювати й надалі, у нас купа справ, — розповідає співзасновниця премії та Радіо Аристократи Валерія Чачибая.

До традиційних номінацій цього року додалась Aprize One to watch. Організатори дадуть можливість артистам розкритися наживо з нового боку, зігравши в прямому ефірі. До лютого 2021 року пройдуть п’ять онлайн концертів із номінантами, які за незалежною думкою онлайн радіо варті отримати нагороду цього року. Як завжди, глядачі зможуть впливати на результати номінації.

Ми спостерігаємо перенасичення ринку контентом. Боремося з конкуренцією більш розвинених музичних ринків на ключових стрімінгових платформах. Часто талант українських музикантів — їхній єдиний наявний ресурс. Ми, як сучасне допитливе і проактивне музичне медіа, бачимо свій внесок у процес — фільтрація, презентація і просування нових релізів та імен, — зазначила Валерія.

Наразі проходить перший етап премії — ретельний відбір усіх релізів року  та формування лонг-листу. Показати свою роботу журі можна, надіславши реліз на lobby@aristocrats.fm.

Лонг-листи Aprize будуть опубліковані в грудні на сайті aprize.com.ua. Кожен меломан зможе проголосувати за улюблених артистів та релізи.

Музична премія Aprize була заснована у 2016 році командою Радіо Аристократи. Статуетку за найкращий альбом вже отримували група DakhaBrakha з альбомом Шлях, MARU1 та Onuka за реліз Mozaïka. Цього року статуетку отримала Alyona Alyona за альбом Пушка.


Читайте також: Основні тези української панелі на Waves Vienna 2020

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
10 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024