Головна
>
Новини
>

У Києві відкриється новий артцентр в приміщенні заводу Арсенал

У Києві відкриється новий артцентр в приміщенні заводу Арсенал

9 липня відбудеться вечірка Etapp Kyle Curates в честь офіційного відкриття нового арт-центру — АРСЕНАЛ ХХІІ. В лайнапі заявлені FJAAK, Etapp Kyle та Daria Kolosova.

Концепт

АРСЕНАЛ XXII — це метакультурна платформа для творчих колаборацій. Місце, яке є відкрите для будь-яких арт-проявів. Команда визначає концепт як cultural forge — культурну кузню.

Бачення проєкту як культурної кузні народилося з історичного контексту будівлі — тут знаходилася збройова кузня. Наша команда вирішила продовжити історичне призначення цих стін та створити нову кузню — місце, в якому виготовлятимуть культурний продукт, взявши орієнтир на українську електронну сцену та її талановитих представників, — діляться організатори.

Локація

Вибір припав на територію колишнього заводу “Арсенал” — він знаходиться поруч із метро “Арсенальна” і зараз перебуває на стадії глобальної реконструкції.

АРСЕНАЛ XXII розташований в найстарішому індустріальному комплексі Києва — в 22-му цеху заводу “Арсенал”. Будівля побудована в 1764 році.

У заводу є статус пам’ятника архітектури, що стало викликом для команди артцентру — при будівництві максимально дотримувалися всіх необхідних норм, щоб зберегти історичну цілісність комплексу.

Реставрацією історичних корпусів Арсеналу займається команда A Development. Завдяки їхньому проєкту A-Station закрита територія колишнього заводу отримує нове життя та стає відкритим публічним простором.

Музика

Щоп’ятниці, а в найближчому майбутньому — і щосуботи, в клубі планують проводити вечірки. У XXII не обмежуються одним жанром — тут буде звучати хаус, техно, acid, електро та т.п.

Ми хочемо, щоб АРСЕНАЛ XXII став тим місцем, де гості завжди будуть із задоволенням танцювати, незалежно від того знайомі вони з творчістю артиста чи ні”, — зазначає команда арт-центру. Незабаром тут з’являться і концерти — від електронних лайвів та експериментального напрямку до ембієнту.

Ком’юніті

На вході вас ввічливо попросять не знімати фото та відео всередині клубу та заклеять камеру. За словами організаторів, це робиться для того, щоб всі присутні могли повністю розслабитися та почуватися безпечно.

Інфраструктура

У АРСЕНАЛ ХХІІ буде бар та кухня у форматі легких закусок. Приміщення обладнане згідно з усіма інклюзивними нормами, для людей з інвалідністю є спеціальний ліфт.

Вечірка Etapp Kyle Curates

Офіційна історія клубу розпочнеться 9 липня з першої вечірки під кураторством Etapp Kyle. Компанію йому складуть німецький дует FJAAK та Daria Kolosova.

FJAAK балансують між хаусом та техно, додаючи несподіваних елементів garage та брейкбіта. Керуючи власними лейблами FJAAK та SPANDAU20 також випускаються на 50Weapons, Klasse Wrecks та основному лейблі Modeselektor Monkeytown Records.

Etapp Kyle видається на лейблах Ostgut Ton і Klockworks, виступає по всьому світу та є резидентом берлінського клубу Berghain. При цьому він бере активну участь у розвитку локальної електронної сцени.

Daria Kolosova — резидентка лейбла та однойменних вечірок NECHTO, яка грає по всій Україні, а також в таких клубах, як берлінські Funkhaus та Tresor, Rex (Париж), Fabric (Лондон).

Щоб отримувати всю основну інформацію про майбутні заходи АРСЕНАЛ XXII, підпишіться на telegram-канал https://t.me/cultureforge

Дата: 9 липня
Адреса: вул. Московська, 8
Вартість входу: 400 грн

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024
Плейлисти
Різдвяно-новорічний плейлист української музики
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
22 Грудня, 2023