Головна
>
Музика
>

ARTery або Як європейські організації активізувались, щоб допомогти українським музичним професіоналам

ARTery або Як європейські організації активізувались, щоб допомогти українським музичним професіоналам

ARTmania (Румунія), Music Export Ukraine (Україна) та Pohoda Festival (Словаччина) запустили платформу ARTery, яка має на меті допомогти українським фахівцям музичної індустрії знайти роботу в Європі.

ARTery — це загальноєвропейська творча ініціатива, яка прагне підтримувати митців і професіоналів із творчих секторів, що виїздять з регіонів, де триває війна. Її ціль —  допомогти знайти роботу у сфері, яка знайома спеціалісту без потреби змінювати професію. Нині команда платформи сфокусована на матчмейкінгу українських професіоналів зі сфери музики із потенційними працедавцями в Європі. 

«Європейська підтримка під час війни була колосальною, і ми надзвичайно вдячні нашим колегам з музичної індустрії, які поміж перших відгукнулись на допомогу. Ми в MEU роками працюємо над тим, щоб з’єднати наших місцевих музичних професіоналів з їхніми іноземними колегами, тому цей проєкт є логічним кроком вперед у часи, коли наша спільнота цього потребує найбільше», — каже представниця Music Export Ukraine Альона Дмуховська.

Засновниця фестивалю ARTmania Кодруца Вулку каже, що «ARTery – це відтворення самого визначення артерії – кровоносної судини, яка доставляє багату киснем кров із серця до тканин тіла – увесь творчий сектор Європи, як основний орган, підтримує це тіло, яке ми називаємо культурою».

А Міхал Кашчак, засновник Pohoda Festival, зазначає, що «проєкт, народжений з високого почуття поваги та співдружності».

Запуск проєкту на цьогорічній конференції ILMC (International Live Music Conference) у Лондоні

Організатори подій і представники концертних майданчиків Європи можуть публікувати на сайті свої пропозиції роботи та доступні вакансії. Пропозиції роботи надаватимуть члени YOUROPE – Європейської асоціації фестивалів, міжнародної мережі зі 112 музичних фестивалів та асоційованих членів із 26 європейських країн. Можливості працевлаштування відкриті для всіх українських шукачів роботи з необхідною кваліфікацією та доступні на вебсайті за посиланням.

Українські фахівці музичної індустрії, які шукають роботу, можуть створити свій профіль на сайті та подати заявку на пропозиції, які їх цікавлять.

Наразі ініціатива присвячена насамперед концертній індустрії. Але згодом платформа буде розширюватися й будувати мости між українськими артистами та європейськими промоутерами, а також залучати широку творчу спільноту, яка тісно співпрацює з музичною індустрією — дизайнерів, ілюстраторів, менеджерів з комунікацій тощо.


Читайте також:Гурт Крихітка випустив новий трек

Розповiсти друзям

Facebook Twitter Telegram

Допитливим

Анонси
«Темні конячки Нацвідбору»: хто такі Nahaba?
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
4 години тому
Анонси
Хто такий Badwor7h? Розповідаємо про лайнап Пожежі
Лєра Зданевич Лєра Зданевич
8 Березня, 2024
Кіно
Ukraїner випустив документальний фільм про святкування Маланки на Буковині
Марічка Максимець Марічка Максимець
9 Січня, 2024